vineri, 12 februarie 2010

INGERII RABDARII


PE MUNTE, LA RASARITUL DE SOARE NU ERAU PREZENTI DECAT EL SI INGERUL RABDARII

"CE VREI SA STI DE LA MINE, DOAR TU ESTI PESCRUL?"
"DESPRE RABDARE..."

ZAMBIND USOR INGERUL INCEPU SA-I SOPTEASCA.... PRIN LIMBAJUL MIMICO GESTUAL AL ARIPILOR SALE

Ideea-forţă: "Graţie răbdării reuşesc să depăşesc momentele dificile ale vieţii. Tot răbdarea mă susţine pentru a atinge ţelurile măreţe pe care mi le-am propus."

Simbolism: Îngerii răbdării ţin în mână un porumbel, purtător al mesajului pe care vor să ni-l transmită. A fi răbdător este o binecuvântare divină, care ne dăruieşte o viziune optimistă asupra vieţii.

Funcţia angelică: Aceşti mesageri celeşti ne învestesc sufletele cu puterea răbdării.

Darurile spirituale pe care ni le oferă: Ne ajută să găsim soluţiile conflictelor prin care trecem, să găsim fericirea în noi înşine; ne insuflă energia necesară pentru a duce la bun sfârşit planuri laborioase sau de durată şi a îndeplini realizări de excepţie. Îngerii răbdării sunt alături de noi în toate momentele dificile şi ne ajută să ne păstrăm încrederea că întreaga noastră existenţă devine treptat aşa cum o dorim, atunci când adoptăm o atitudine curajoasă şi optimistă. Aceşti îngeri ne desluşesc lecţia de viaţă ascunsă în situaţiile conflictuale cu care ne confruntăm; ei sunt alături de noi ori de câte ori dorim să ne transformăm radical viaţa, sau să ne transformăm pe noi înşine. Când vrem să renunţăm la atitudini mentale negative şi distructive legate de noi înşine, răbdarea este fundamentală. Procesul transformator al fiinţei umane necesită o uriaşă perseverenţă şi o imensă răbdare.

Răbdarea înseamnă, înainte de toate, abandonul voinţei noastre în faţa Voinţei Divine. Înseamnă că noi acceptăm plini de încredere să ne lăsăm în voia înţelepciunii divine, conform căreia “există un timp pentru toate”, cum spune Ecclesiastul. Există o vreme pentru trudă şi o vreme pentru culegerea roadelor, există o perioadă a efortului şi momente de încununare a eforturilor.

Aceşti soli angelici care sunt Îngerii Răbdării ne ajută să simţim că fiecare dintre noi avem un loc unic în această lume şi ne inspiră să facem numai ceea ce este bine. Îi rugăm pe îngerii răbdării să ne ajute să înţelegem profund această atitudine spirituală, să ne ajute să simţim mereu iubirea divină.

În tot ceea ce vrem să realizăm deosebit, pentru orice efort de durată, pentru orice realizare excepţională ca şi pentru orice plan măreţ, răbdarea este o condiţie fundamentală. Nu degeaba se spune că “răbdarea este condiţia geniului” sau, chiar mai mult decât atât, că “geniul este o imensă răbdare”. Dar răbdarea nu trebuie considerată din acest motiv o calitate mentală, pentru că ea este, înainte de toate, o virtute a inimii. “Iubirea, se spune în Biblie, este îndelung răbdătoare”.

Trăim vieţi în grabă – este uluitor cât de rapid se desfăşoară vieţile noastre, ce frenezie a activităţilor şi a preocupărilor ne răpeşte timpul şi savoarea existenţei. Pentru omul contemporan, răbdarea este un concept ieşit din modă. Dar aceasta nu îl face mai puţin valoros.

Cel care are răbdare înţelege că un copac falnic nu poate să crească într-o singură zi, că munţii maiestuoşi care ne copleşesc cu măreţia lor nu au apărut accidental, ci s-au format printr-un proces incredibil de lung. Fructele nu se apar în copaci gata coapte, iar copiii – poate cu unele minunate excepţii – nu se nasc învăţaţi. Dacă vrem să devenim pricepuţi sau experţi într-un oricare domeniu, trebuie să studiem şi să exersăm foarte mult. Cei care excelează în domeniile lor de activitate sunt cei care fac eforturi perseverente şi acceptă cu răbdare necesitatea acestui proces de formare. Îngerii răbdării ne călăuzesc paşii în orice proces de durată care, prin natura sa transformatoare, ne pune adeseori la încercare perseverenţa, dar şi încrederea în sine şi credinţa. Vindecarea este la rândul ei un astfel de proces care, de multe ori, necesită o infinită răbdare.
În creştinism, răbdarea este considerată una dintre virtuţile fundamentale ale celui credincios, care îl iubeşte pe Dumnezeu. Chiar şi atunci când ne rugăm, pentru ca rugile noatre să fie pe placul Domnului şi să fim ajutaţi în ceea ce cerem, este foarte important să fim răbdători, să aşteptăm răspunsul şi ajutorul divin cu răbdare. Această aşteptare plină de calm, care acceptă liniştit şi împăcat orice va veni de la Dumnezeu, atrage în mod miraculos un răspuns favorabil şi ne ajută să înţelegem rostul şi tâlcul dificultăţilor sau conflictelor cu care ne confruntăm."

APOI INGERUL DISPARU...... CHIPUL INGERULUI CU NUME DE PACE II APARU IN FATA OCHILOR...
"DOAMNE CAT TI-AM MAI GRESIT"....DE SUS BUNUTUL SUFLA PESTE PESCAR UN USOR SUFLU DE RABDARE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu