luni, 2 mai 2011

Ne dorim să avem, să putem, să facem. Prea rar ne dorim să fim....MILE CARPENISAN




DE AICI... AM AFLAT CA MILE A MAI CASTIGAT O BATALIE....


Mile Carpenisan a castigat de dincolo de moarte razboiul cu recuperatorii de credite BRD


BRD l-a dat in judecata pe Mile Carpenisan la cinci luni dupa ce acesta a murit. Banca a facut o gafa macabra in incercarea de a-si recupera 6.000 de euro luati cu imprumut de jurnalist, iar judecatorii au respins cererea bancii executorilor bancari.


Magistratii timisoreni au refuzat sa-l execute silit pe jurnalist. Ei au respins solicitarea de executare silita pe numele Mile Carpenisan. „Mile Carpenisan nu poate fi executat silit deoarece a decedat, iar banca trebuie sa se indrepte impotriva beneficiarilor dreptului de succesiune”, se arata in motivarea judecatoarei Magdalena Dietrich.

Recuperatorii BRD l-au dat in judecata pe jurnalistul de razboi Mile Carpenisan pentru ca acesta nu si-a mai platit ratele la doua dintre credite. Asta deoarece Mile Carpenisan s-a stins din viata in 22 martie, la varsta de 34 de ani, in urma unei septicemii. Reprezentantii Directiei de Recuperare Creante a BRD nu au aflat acest lucru, iar la inceputul lunii august i-au deschis proces la Judecatoria Timisoara. „Este o aberatie ca banca sa se indrepte impotriva lui Mile Carpenisan. Este absurd ca nu au stiut ca el a decedat, iar daca el a avut proprietati, legal era sa se indrepte impotriva mostenitorilor”, a spus avocatul timisorean Carmen Obirsanu.


Execurat silit la cinci luni dupa moarte


Gafa a fost provocata de BRD din cauza unor credite de nevoi personale nerambursate in valoare de 5.500 de euro, luate in urma cu trei ani. De asemenea, banca sustine ca ziaristul banatean mai are o restanta de 2.700 de lei la un credit luat in aceeasi perioada. „Va rugam sa dispuneti executarea silita a numitului Mile Carpenisan pentru ca nu a achitat creditele restante”, se arata in cererea de chemare in judecata, depusa de catre executorul bancar Robert Cimpu, desemnat de sucursala bancara sa recupereze banii de la reporterul de razboi. Magistratii chiar l-au citat pe jurnalist sa se prezinte la proces, insa din datele de la Evidenta Populatiei a rezultat ca este decedat de aproape jumatate de an.

Mile a castigat batalia

Reporterul de razboi Mile Carpenisan a decedat la sfarsitul lunii martie in urma unei septicemii, la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara. Dupa ce timp de zece ani a transmis din mijlocul conflictelor armate din Iugoslavia, Kosovo si Irak, Mile s-a ocupat de familie si de turism, punand bazele unei agentii care promova Muntenegru.

A facut campanie pentru un tanar bolnav

Cu mai putin de o luna inainte de a muri, jurnalistul a ajutat la salvarea unui bolnav de leucemie, Daniel Raduta, de 29 de ani, participand la o campanie de strangere de fonduri pentru acesta. „in toata povestea asta am descoperit ca mai exista oameni in jurul meu care fac ceva dezinteresat si din tot sufletul. Toti au sarit sa ma ajute. De multa vreme nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Am reusit sa vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodata si pe care nu i-am vazut niciodata. Oameni care ma stiau de la televizor si care au fost deschisi in ceea ce le propuneam”, scria Mile Carpenisan pe blogul lui, cu cateva saptamani inainte de a se stinge.


IAR ACESTA ESTE DOAR PRIMUL ADEVAR ... DESPRE EL.... CREDETI-MA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu