duminică, 19 iunie 2011

FALS DICTIONAR DE CREDINTA: POMELNICUL ON LINE



DACA PANA MAI IERI SPUNEAI CA BISERICA... NU POATE FACE PACT CU INTERNETUL, DE SAPTAMANA TRECUTA BISERICA FACE PACT CU INTERNETUL!
CEEA CE VA SPUN ACUM, MI-A FOST "INSPIRAT", DUPA CE AM FOST LA UN TARG INTERNATIONAL DE OBIECTE BISERICESTI. ACOLO AM VAZUT CA EXISTA PANA SI CANDELA ELECTRONICA... "MADE IN AUSTRALIA"... IAR CAND PRIN 2004 SCRIAM, IN "ADEVARUL", DE SPOVEDANIA ONLINE, PATRIARHIA "MAMA"... SPUNEA CA NU SE POATE! DAR TIMPUL A TRECUT SI VREMURILE S-AU SCHIMBAT; ODATA, VREDNICUL DE POMENIRE MITROPOLIT BARTOLOMEU ANANIA... SPUNEA SFANTULUI SINOD CA:

"VREMURILE TREBUIE SA FIE SUB OAMENI..."
... AZI INSA:

1 euro acatistul de o zi, 24 de euro abonamentul la pomenire pe o luna


"Salut, te informam ca am primit pomelnicul". Asa suna mesajul pe care administratorii portalului crestinortodox.ro ti-l trimit dupa ce a fost confirmata plata online a serviciului bisericesc. Un euro te scuteste de un drum la biserica.
Manastirea la care doresti sa fii pomenit va primi solicitarea ta intr-un e-mail, iar parintele staret de acolo va scoate la imprimanta mesajul si il va citi in biserica, ne asigura preotii de la trei dintre cele patru lacase de cult care apar pe site.
Patriarhia nu este de acord cu initiativa intreprinzatorilor care "speculeaza comoditatea", scrie gandul.info. Donatiile credinciosilor ar trebui sa fie benevole, iar serviciul religios nu ar trebui conditionat de achitarea unei sume prestabilite, spun reprezentantii Patriarhiei. gandul va prezinta povestea din spatele pomelnicelor si a rugaciunilor online, unde mesaje precum "Sunt Maria si am 10 ani. Ma rog lui Dumnezeu si Fecioarei Maria sa nu imi mai fie frica de vampiri si diferiti monstri" pot ajunge, cu usurinta, in biserica.

•Cum este explicat "pactul cu internetul"

Solutia moderna poate fi de ajutor pentru manastirile de la tara, unde pomelnicele prin posta ajung mai rar, dar si pentru "romanii de pretutindeni" care doresc "sa-si intareasca credinta stramoseasca", dupa cum explica administratorii portalului CrestinOrtodox. ...

IAR AZI UN BANC CU POPI... (CA TOT ESTE DUMINICA)

"...Se duce ion la spovedanie... popa il intreaba ma ioane ia spune-mi mie sincer tu i-ai furat vaca lu vasile? ion... nu se aude mai parinte, nu se aude... popa il intreaba... ma ioane e adevarat ca tu l-ai batut pe gheorghe de l-ai bagat in spital? ion... parinte nu se aude... parintele nervos... ia ma vasile sa facem schimb sa vedem... fac schimb de locuri iar ion il intreaba... ma parinte e adevarat ca te-ai culcat cu nevasta-mea? parintele... ma ioane ai dreptate nu se aude..."

IAR PARINTELE ANANIA A ADAUGAT... ATUNCI:

"DIN PACATE AZI... OAMENII SUNT SUB VREMURI"

2 comentarii: