marți, 12 iulie 2011

STIATI CA ISLAMUL SI IUDAISMUL AU UN LUCRU COMUN....RAHATUL



DA, DA ATI CITIT CORECT!

IN ISLAMISM...

"Rahatul sau rahatul turcesc este un tip de dulciuri originar din Turcia făcut din zahăr, arome alimentare și amidon. În țara de origine, acest produs este cunoscut sub numele de lokum sau (arhaic) ca rahat lokum, fiind un produs foarte popular în tot spațiul balcanic. 
 Rahatul are o consistență similară cu a jeleului, fiind însă mai solid, mai lipicios și mai opac. Mai mult, datorită conținutului foarte ridicat de zahăr, este mult mai dulce decât majoritatea dulciurilor, fiind mai apropiat în această privință de șerbet decât de jeleu. De obicei, se comercializează tăiat în cuburi mici (cu latura de 2-3 cm), acoperite cu zahăr pudră pentru a nu se lipi între ele sau de mână. Produs încă din secolul al XV-lea, inițial el se producea din miere, melasă și făină. Pe măsură ce zahărul a devenit mai ieftin, acesta a înlocuit mierea și melasa în compoziție. Dacă la începuturi, rahatul era disponibil numai în cea mai simplă varietate (conținând doar zahăr, amidon și apă), astăzi se poate cumpăra într-o varietate mare de culori și arome (cele mai populare fiind de lămâi, portocale, cacao și fistic). Mai mult, există și varietăți de rahat care conțin în mijloc fistic, alune, nuci sau migdale, sau care sunt acoperite cu diverse alte dulciuri, precum nuga. În România a fost introdus în secolul XVIII, alături de bragă, nugă și baclava, întâi prin intermediul Fanarioților, negustorilor din Levant și Constantinopol, devenind apoi unul din produsele caracteristice pentru bâlciurile și târgurile muntene de secol XVIII-XIX. Tradițional, în România și în spațiul balcanic, rahatul se servește după cafea, împreună cu un pahar de apă rece. Această tradiție este însă din ce în ce mai rară, rahatul fiind astăzi servit de unul singur, odată cu schimbarea culturii cafelei. Mai mult, rahatul a fost introdus în bucătăria tradițională românească - una din rețetele cele mai folosite de cozonac încorporează bucăți de rahat în compoziție."

IAR... IN IUDAISM... PUTINI STIU CA... IN ISRAEL EXISTA UN ORAS CU UN ASTFEL DE NUME:

Astfel, la adresa:http://www.crwflags.com/fotw/flags/il-rahat.html...gasim

"Rahat (Israel)
Municipality of Rahat, Iriyat Rahat, Baladiyat Rahat

Description

Rahat is situated in the North Negev, just north of Be'er Sheva. Established in 1972 and has 28,000 inh, all of them settled bedouins. Rahat in Arabic means group of people living together. The unofficial flag is white with the emblem. Sources: letter from city clerk Mr. Ali Abu-el'Hasan, 28 August 2001.
The municipal emblem was published in the official gazette (Rashumot, Yalkut HaPirsumim), YP 4424, 4 July 1996 and replaced the Local Council Rahat emblem which had been published in YP 2831, 1 July 1982.
Dov Gutterman, 15 September 2001

I visited Rahat. The report from the municipality was correct and the flag is indeed a natural colors on white, but there is also simplified variant with all-black emblem.
Dov Gutterman, 19 June 2003

Rahat is the second Bedouin town in the Negev, and by correcting planing and attitude mistakes that were made in building the first one (Tel Sheva), it was more successful and the first Bedouin municipality in Israel.
Rahat, was established un 1972 and became municipality in 1994. Pop: 35,200 (2003), all Bedouins."

SI O MICA GLUMITA... DESPRE RAHATUL... NOSTRU, CEL DE TOATE ZILELE


"O familie de viermi traia intr-un rahat. Micul vierme o intreaba pe mama sa:
- Mama, noi am putea trai intr-un mar?
- Da, fiule, am putea trai intr-un mar.
- Mama, noi am putea trai intr-o banana?
- Da, fiule, am putea trai intr-o banana.
- Atunci, mama, de ce traim intr-un rahat?!? "
- Pentru ca suntem patrioti si asta e tzara noastra, fiule.

2 comentarii: