luni, 26 septembrie 2011

CRIZA MONDIALA SI NEPUTINTA DIN NOI

   Fratilor, serios ca nu stiu ce sa mai cred! Cand am initiat acest proiect,intitulat MUGETUL CARPATILOR recunosc acum, dar nu in fata Parlamentului ca era un exercitiu pe care il doream a avea efect de prevenire, de preintampinare. Nu unul de "coabe", sau de guru.Din pacate, timpul a trecut, iar letargia din noi a persistat si ce-i mai grav se adanceste de la zi, la zi!
Ma intrebam, acum vad ca pe buna dreptate cand o sa se recunoasca oficial ca actuala CRIZA ne va invinge EA,pe noi...si nu invers!
     Dar cand deja ma uitam lehametit si neputincios, la toata criza asta,iata ca...TIMPUL a scos din jobenul lui PORUMBELUL mult asteptat... iar mass media a recunoscut, IN SFARSIT...si OFICIAL, faptul ca:
       CRIZA NE VA INVINGE PE NOI


Si, iar ca in legendele noastre stramosesti, noi NEAMUL LUI PENES CURCANUL, prin vocea PRESEDINTELUI ne-a informat ca ...si acum sa va tineti bine...

  " Despre recesiune si Rosia Montana

- Toate lucrurile sunt discutate - dati drumul la partea economica, dati drumul la dosarele discutate - dati drumul la Rosia, la Oltchim, la datorii de la kazahi.

-"Las-o acolo", asa am facut cu certificatele verzi. Nu ne prindeau rau cateva sute de milioane de dolari. Daca ne uitam la actiunile Rompetrol pe o eventuala incetinire, o sa ne para rau ca am pierdut atatea luni.

- Imi asum alaturi de ei riscurile mediatice. De ce va feriti de rezolvarea problemei cu Oltchim si Rosia Montana? Faceti-le transparent!

- Lucrurile vor merge inainte, in special in partea economica.

- In 2012, risc major de revenire a recesiunii.
- Sa te tot imprumuti cu dobanzi mari - dobanzile cresc la bani datorita neincrederii generale in guverne. De ce sa ne inglodam in datorii cand avem posibilitatea sa cream locuri de munca aici?

- Acum un an erau altele prioritatile. Putem face foarte multe locuri de munca, problema e unde sa investesti. In minerit, foarte multe exploatari oprite. Trebuiesc redeschise. Trebuiesc investite, pentru utilaje si la anul ar trebui redeschise.

- Daca n-o fac, sa inteleaga ca sunt si responsabili fata de natiune. La un moment dat, le spun "plecati daca nu creati locuri de munca". Nu le cer sa faca fabrici noi, "deschideti unde se poate".

- remaniere, la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie facuta o remaniere.
Despre Schengen
- Stiam ca Olanda nu vrea, i s-a dat toata atentia, ministrul Justitiei a fost in Parlamentul lor. Predoiu a lasat o impresie buna.

- Diplomatia are si ea limitele ei. Nu poti sa-i spui finlandezului "Tiganii nu au fost in centrul Helsinki si nu au cersit". Ce poate sa faca diplomatia, acolo e reactia opiniei publice.

- In Olanda, incrancenare intr-un partid extremist de dreapta. Am stiut pozitia guvernului olandez de cand s-a instalat acest guvern. In programul lor de guvernare scrie ca se opun aderarii Romaniei si Bulgariei.

- Vrem sa vedem cum putem clinti pozitia Olandei. Inainte, era problema cu Franta si Germania. Am ajuns sa ne facem din Franta si Germania un aliat. N-am reusit cu Olanda.

- Este totusi un semnal. 19 state, unele vehement au sustinut Romania, nu ma refer doar la Polonia, care a fost un aliat. Au fost state care au spus "e inadmisibil, hai sa respectam tratatul de aderare a Romaniei".

  Si acum iata REALITATEA, asa cum reiese din presa ultimilor zile....

   
    "Aşa ceva nu s-a mai întâmplat ÎN ISTORIA MONDIALĂ. Să ne pregătim pentru un alt mod de a trăi pe Pământ
     În timp ce pieţele internaţionale freamătă, indicii bursieri se prăbuşesc, iar lumea se pregăteşte pentru o criză economică mondială poate mai severă decât cea din 2008, România abia descoperă că cifrele de creştere economică pe care se baza pentru 2012 sunt pură fantezie. Ieri, Traian Băsescu preluând evaluările internaţionale a declarat că actuala criză se va întinde pe termen mediu, respectiv "2, 3, 4 ani". Gândul v-a prezentat ieri ce soluţii a dat şeful statului, dar şi ce au priceput reprezentanţii Guvernului şi cum plănuiesc ei să "salveze" România.

Ne propunem să facem o radiografie a momentului actual şi începem prin a vă prezenta o declaraţie a reprezentatului României la FMI.

·         Mihai Tănăsescu: să ne pregătim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trăi pe Pământ

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, este de părere că actualele derapaje din economia mondială au fost cauzate de "slăbiciunea factorilor de decizie". "Ceea ce se întâmplă acum cu economia globală nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria omenirii. Slăbiciunea factorilor de decizie, inclusiv a celor din Vest, a condus la aceste derapaje. Trebuie să ne pregătim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trăi pe Pământ", a declarat, de curand, Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.


·         Ce fac motoarele Europei, comparativ cu restul zonei UE

Businessinsider.com publica joia trecuta, date ale unui raport pentru zona euro, din care reiese că, în ultimele luni, motoarele economiei din UE, Franţa şi Germania, au avut o evoluţie mai bună decât a restului statelor din regiune, dar "direcţia este tot în jos". "După cum puteţi vedea, situaţia din statele de la periferia Uniunii Europene este destul de urâtă, însă situaţia pentru Franţa şi Germania este mult mai bună. Lucrurile nu sunt chiar atât de rele, dar direcţia este exact la fel: în jos", comentează autorul.


·         Soros: "Statele Unite sunt deja în cea de-a doua fază recesiuni în W"

Miliardarul George Soros a declarat joi la postul de televiziune CNBC că "Statele Unite sunt deja în cea de-a doua fază recesiuni în W". Întrebat ce se va întâmpla dacă nu vor mai fi create noi locuri de muncă, Soros a spus că în acest caz SUA va avea o încetinire a economiei şi mai mare, notează businessinsider.com.

El a mai explicat că ceea ce se întâmplă în Europa este o situaţie "mai periculoasă" decât ce s-a întâmplat cu Lehman Brothers (bancă al cărei faliment în 2008 a marcat debutul crizei- n.red.). Cu toate acestea, Soros este de părere că autorităţile vor face tot ceea ce este nevoie pentru a menţine stabilitatea sistemului.

Ce-ar putea întâmpla, în opinia miliardarului Soros: două sau trei dintre ţările mai mici ar putea intra în incapacitate de plată şi ar putea să părăsească zona euro, cu condiţia ca acest lucru să se facă într-un mod ordonat, pentru a nu perturba sistemul financiar global. Dar punctul culminant nu va veni în septembrie, spune el, pentru că "ei nu sunt pregătiţi pentru acesta".

·         Profetul crizei: Recesiunea este inevitabilă. Ar putea fi mai rău decât în 2008

Nouriel Roubini, profetul crizei din 2008, a declarat joi că recesiunea în acest moment este inevitabilă şi ar putea fi mai rău decât în 2008. Europa şi Statele Unite sunt "efectiv în recesiune", iar factorii de decizie politică nu mai pot face nimic pentru a le salva, scrie joi businessinsider.com.

"Orice ar face FED (Banca Centrală a SUA) acum, este prea târziu", comentează acesta în una dintre postările sale de pe Twitter.

·         Financial Times: Economia zonei euro se află în pragul recesiunii

Economia zonei euro se află în pragul recesiunii, potrivit unui studiu de piaţă care arată că activitatea din sectorul privat s-a contractat în această lună pentru prima dată ultimii doi ani, potrivit Financial Times.

Deteriorarea mai gravă decât se preconiza a indicelui privind achiziţiile managerilor arată că redresarea regiunii euro s-a inversat şi contribuie la creşterea presiunii asupra Băncii Centrale Europene de a reduce ratele dobânzilor.

Perspectivele economice au fost afectate de scăderea accentuată a încrederii consumatorilor şi mediului de afaceri pe fondul crizei din zona euro, de escaladarea datoriilor, precum şi de măsurile de austeritate fiscală pe întregul continent, precum şi de veştile proaste dinspre economia americană.

Jean-ClaudeTrichet, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a semnalat o posibilă reducere a ratei dobânzii de referinţă la reuniunea Consiliului guvernatorilor a BCE, pe 6 octombrie la Berlin, chiar dacă rata dobânzii de referinţă a fost majorată la 1,5% recent, mai exact în luna iulie, mai scrie publicaţia menţionată.

·         Dolarul, la maximul ultimelor şapte luni

Acţiunile de la cele mai mari burse au continuat să scadă puternic joi, ca urmare a perspectivelor sumbre anunţate de Banca Centrală a SUA (FED), potrivit CNBC. Cei mai importanţi indici ai burselor din Statele Unite, precum Dow Jones, S&P 500 s-au prăbuşit pe seama temerilor privind amplificarea recesiunii."

Dar,iata ce propun guvernantii nostrii, asa cum "TIPA"...presa romaneasca"

·         Guvernul cheamă minerii ca să îi salveze creşterea economică

Marţi, în Parlament la votul pentru înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, Emil Boc s-a ferit să avanseze nivelul creşterii economice pe care cabinetul său îl are în vedere în fundamentarea bugetului pe anul viitor, invocând evaluările pe care trebuie să le facă cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Nici ministrul de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu nu a prezentat un procentaj concret luat în calcul, păstrând însă un ton optimist. "Sunt soluţii pentru a asigura o creştere economică de peste 3% dacă banii vor merge în investiţii sau ne orientăm către zona de minerit", a declarat Ialomiţianu, pentru gândul. El a precizat că în ultima scrisoare de intenţie convenită cu FMI se vorbeşte despre o creştere de 3,5-4%, iar o reevaluare nu poate fi făcută decât după consultarea partenerilor financiari ai României.

Recent, Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a anunţat că va revizui în creştere, de la 1,5% la 1,7% prognoza pentru creşterea economică din acest an şi în scădere, de la 3,5-4% la 3%, estimarea pentru creşterea economică pe 2012.

 ·         Care sunt soluţiile Guvernului

Reducerea în continuare a cheltuielilor cu funcţionarii publici, numirea de manageri privaţi, reducerea evaziunii fiscale, crearea de locuri de muncă sunt doar câteva dintre deciziile care ar putea diminua efectul unei eventuale recesiuni. În urmă cu câteva săptămâni, preşedintele Băsescu a declarat că "sunt prea mulţi bugetari".

"Bugetarilor pot să le transmit un singur lucru: că sunt prea mulţi, avem 1,2 milioane de bugetari, şi trebuie redus numărul bugetarilor! Trebuie să reducem cheltuielile de funcţionare a statului dacă vrem să fim un stat viabil care să nu înghită resursele pe care le produce economia românească", a declarat Traian Băsescu.

Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat exprimat ca procent în PIB este de 7,2% în anul 2012 şi respectiv 7,1% în anul 2013, nivele considerate obligatorii pentru anii respectivi, potrivit unui document al Ministerului Finanţelor.

În ce priveşte numirea unor manageri privaţi, Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional au decis ca în acest an să fie numiţi manageri privaţi la nouă companii de stat, urmând ca anul viitor lista acestor companii să fie suplimentată cu şase societăţi, relevă ultima scrisoare de intenţie convenită de cele două părţi şi obţinută de Mediafax. Conform documentului, primele companii de stat pentru care vor fi angajaţi manageri privaţi sunt Poşta Română, Tarom, CFR Marfă, Electrificare CFR, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm şi Oltchim. Acelaşi document relevă că anul viitor vor fi numiţi manageri privaţi la alte şase companii, respectiv CFR, CFR Călători, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica şi Romgaz.

·         Stolojan:" Se poate discuta din nou cu FMI cu privire la cifra deficitului bugetar"

Pe de altă parte, utilizarea unui buget multianual ar fi una dintre variantele care ar putea fi adoptată. Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, fost premier al României în perioada 1991-1992, spune că România are o perspectivă pe trei ani privind bugetul, care a fost trimisă şi Comisiei Europene şi FMI.

Vă prezentăm indicatorii macroeconomici pe baza cărora vor fi întocmite proiectele de buget pe anul 2012 şi estimările pe 2013 şi 2015, potrivit unui document de la Ministerul Finanţelor, publicat la finele lunii august. Menţionăm că deja, pentru creşterea economică, autorităţile au anunţat recent alte cifre, respectiv 1,7% pentru 2011 şi 3% pentru 2012."

   TOTUSI, LA FINAL, DUPA CE RASFOIESC, SI INTORC PE DOS TOATE RANDURILE, CA NU CARE CUMVA SA-MI FI SCAPAT VREO NUANTA A CRIZEI.. SI DOAMNE FER... SA MA VAD IN AFARA CORABIEI... SINGURA REALITATE RAMANE... CEA, A APARTENENTEI MELE, LA ....NEAMUL LUI PENES CUR... CANUL!

       VRETI SI VOI SA AUZITI, CUM  VINE ASTA?!


 

     









EI, ACUM CE SPUNETI?

2 comentarii: