miercuri, 21 septembrie 2011

IN TARA ASTA TRAIESC OAMENI SI NU GUNOAIE... ASA CUM NE VAD ALTI EUROPENI

       CAND IN 2004 CUTREIERAM PARISUL, LA PAS CU FOSTUL PRESEDINTE AL ROMANIEI, ION ILIESCU, CHIAR SUB TURNUL EIFFEL EXISTAU NISTE SPECIMENE UMANE CARE SE DADEAU A FI CONATIONALI, DAR CARE POPULAR SE NUMEAU,PANA MAI IERI, CHIAR SI IN D.E.X... TIGANI!

ASTA SE INTAMPLA IN 2004, IAR SOFERUL NOSTRU PRIN PARIS, UN OARECARE JEAN, SAU ION, CUM DORITI... MA INTREBA DACA ASA SE POARTA EI, TIGANII SI ACASA, AICI...LA NOI, IN ROMANIA?
   ACUM, IN 2011,IN SPANIA GUVERNULSOCIALIST INTERZICE DREPTUL LA MUNCA AL ROMANILOR, DIN MOTIVE PUR ELECTORALE...
   INCEPAND DE AZI, SI PANA MAINE... AM SA INCERC SA VEDEM DACA MAINE  AM AVEA DE ALES INTRE DOUA SINTAGME:

"MUGETUL CARPATILOR"... IN IDEEA DE CASA

"DACA NU AVETI PAINE... OFERITI CIRC"... CA LAIT

MOTIV AL UMILINTELOR STRAINATII... VOI...CE ATI ALEGE?...

  IAR, PENTRU AZI AM PASTRAT LA LOC DE CINSTE UN INTERVIU, CU UN COLEG DE BREASLA, RADU NISTOR, DESPRE GESTUL SAU: A DAT IN JUDECATA SPANIA... PENTRU RESTRICTIONAREA DREPTULUI LA MUNCA AL ROMANILOR.
      IMI FAC DATORIA SA MAI AMINTESC CA, INTERVIUL DE MAI JOS, A MAI FOST PUBLICAT SI PE SITE-UL DE STIRI... WWW.MEDIADDICT.RO

    “Ma gandesc sa intru in greva foamei, cand va fi summitul, ca sa vada toti ca traim intr-o tara locuita de oameni, nu de animale” ...
            este de parere RADU NISTOR, ziaristul roman care confera cuvantului LIBERTATE adevaratul sau sens....
      Pana mai ieri, alaltaieri, toti il stiam simplu, sub apelativul “FRATIE”. De martea trecuta insa, jurnalistul Libertatii, Radu Nistor devine primul jurnalist roman care da Spania in judecata, pentru restrictionarea dreptului la munca, a romanilor din Spania!
      Asa ca, l-am invitat la o cafea, pe culoarele Parlamentului, acolo unde romanul obisnuit ar fi trebuit sa aiba primele semnale ca sunt respectati si sprijiniti.

   De unde pana unde acest gest?
    Faptul ca am dat Spania in judecata vine de la nonsalanta cu care autoritatile de la Bucuresti au tratat acest caz special si cred eu unic in lume dupa prigoana evreilor din timpul lui Hitler. Este inadmisibil ca o tara sa iti puna botnita doar pentru ca esti nascut in Romania… ar trebui sa ma simt jignit ca sunt roman ?

Crezi ca, in actuala conjunctura politica mondiala, cand si Franta lanseaza un atac virulent exclusiv la adresa romanilor, gestul tau ar putea fi sprijinit de autoritatile romanesti
      Nu,  cred ca cei de la Bucuresti sunt niste pupincuristi, lasi si  le este frica sa-i apere pe romanii care le baga bani in buzunar. Pana acum, doar 2 oameni cu functii sa zic asa, au avut sange in instalatie sa faca ceva concret: pedelistul Mihail Boldea care imi e avocat si eurodeputatul Ioan Enciu carre ieri a ridicat problema in parlamentul European.

     Vei ramane doar la acest protest sau te gandesti si la alte forme de protest? Maine, poimaine, Bucurestiul va fi gazda unui nou summit NATO. Nu crezi ca gestul tau ar putea duce la o inrautatire a semanalelor venite dinspre Romania, taman in aceasta perioada?  
     Sincer ma gandesc sa ajung la o forma de protest mai radical, poate chiar la greva foamei in fata Comisiei Europene care a girat acest act crud fata de romani. Trebuie subliniat clar ca ceea ce face acum Spania este o discriminare clara pe baza de nationalitate. Sa-ti spun ceva:  imi e rusine si cu romanii din Spania care nu fac nimic, dar nimic pentru ei, sunt lasi vreau ca altii sa le rezolve problemele fara ca ei sa nu miste nimic.  Dar, poate intru in greva foamei cand e summitul, ca sa vada toti ca vin intr-o tara locuita de oameni nu de animale, asa cum ne considera Spania.

         Daca gestul tau se va incheia cu un ecou pozitiv, ce te vezi in viitorul apropriat: parlamentar european, sau lucrator cu ziua in Spania?  
         Ma vad in continuare aici, in tara aceasta, unde traiesc oameni si nu gunoaie bune de aruncat la ghena, asa cum repet, ne vad ibericii.


2 comentarii:

  1. SOOOPER ...IL STIU PE DOMNUL NISTOR! ESTE UN EXCELENT ZIARIST

    RăspundețiȘtergere
  2. O actiune laudabila,insa fara mari sanse de reusita....
    Si asta se datoreaza tot pupincurismului atat de cunoscut si caracteristic Romanilor.....

    RăspundețiȘtergere