duminică, 4 septembrie 2011

MOSSAD.... INTRE LEGENDA SI REALITATE

Pe 1 septembrie 1951,primul ministru de atunci al Israelului, Ben Gurion a promulgat un decret care ordonat creearea a "ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhandin". Mai era cunoscut si ca INSTITUTUL PENTRU INFORMATII SI OPERATIUNII SPECIALE.
Acest institut urma sa se afle din punct de vedere administrativ sub controlul Ministerului Afacerilor Extene,desi deciziilesale operative urmau sa se afle sub controlul propriu al primului ministru.Chiar si azi continua sa fie la fel.Pana in 1966, mediilor de informare le-a fost interzis sa faca public numele directorului general al Mossad-ului.Chiar si azi, in plin secol al secolului XXI,desi toti recunosc existenta Mossad-ului, aceastacontinua sa fie o organizatie fantoma, din toate punctele de vedere.
O alta caracteristica a Mossad-ului, fata de celelalte servicii din lume este ca spionajul israelian nu este subordonat nici unui organism de control politic, sau judiciar.Mai mult, spre deosebire de CIA, sau FSB au 25.000, sau 15.000 de angajati... va vine sau nu sa credeti, dar Mossad-ul are intre 30 si 35 de ofiteri ai serviciilor speciale, cunoscuti sub numele de KATSA.
Cu toate acestea Mossad-ulprofita de numarulmare de evrei din lume,care coopereaza in mod deschis, cu serviciul de informatii al Israelului.Acesti colaboratoripoarta numele de SAYANIM.


Dintre realizarile INSTITULUI imi aduc aminte de acestea:

PROCURAREA RAPORTULUI SECRET A LUI HRUSCIOV, PREZENTAT PE 24 FEBRUARIE 1956, IN SEDINTA SECRETA ACELUI DE AL XX-LEA CONGRES AL PCUS.

O ALTA REALIZARE SPECTACULOASA A FOST RAPIREA CRIMINALULUI DE RAZBOI NAZIST ADOLF EICHMAN, REFUGIAT IN ARGENTINA SI ADUS PE CALEA AERULUI IN ISRAEL UNDE A FOST JUDECAT SI CONDAMNAT LA MOARTE IN 1960.
Iar, ca si modalitate de succese aceasta s-a datorat infiltrarii unor agenti cu identitate falsa, in diverse state, sau organizatii considerate periculoase, din intreagalume.Iar, in loc de concluzii va prezint motto-ul "INSTITULUI":


 "PRIN INSELACIUNE, VEI FACE RAZBOI"

Un comentariu: