vineri, 21 octombrie 2011

CLUJUL DE IERI... CLUJUL LUI BOC

    In urma cam cu o saptamana, cand noaptea taman ce se tinea de mana cu ziua, am aterizat in Clujul lui Matias Corvin... sau, asa cum ar spune Laurian, urmasul de drept al poetului ne... cuvintelor, am coborat in Clujul din cuvinte....

Candva, cand politicul nu napadise pe de-a intregul fiinta romaneasca a cetatii, Lucian Blaga scria:

   „Lumina a crescut enorm la Cluj…”


Ma asteptau luminile cetatii, amintirile uriasilor din ea... precum: Valeriu Anania, Lucian Blaga, a lui Babes Bolyai... dar am dat de urma "micutului" Boc... si am zambit. Stiti cum se poate creiona mentalitatea noua a oamenilor din Cluj?

  
      Iata pe scurt... sa o numim... "TEORIA LUI VIRGIL"....


    Turma de bivoli se deplaseaza intotdeauna cu viteza celui mai incet bivol din turma. Cand turma este vanata, de obicei este ucis cel mai slab si mai din urma bivol. Aceasta selectie naturala este benefica turmei ca intreg, pentru ca astfel, prin eliminarea celor mai slabi membri, se imbunatatesc viteza si sanatatea turmei.

    Cam in acelasi mod, creierul uman poate opera doar atat de repede cat ii permite cea mai slaba celula. Consumul de alcool, dupa cum se stie, omoara celulele creierului, dar in mod normal prima data omoara celulele cele mai slabe. In acest mod, consumul regulat de vin sau palinca distruge cele mai slabe celule cerebrale, facand creierul o masina mult mai rapida si mai eficienta.

    Acesta este si motivul pentru care, intotdeauna te simti mai destept dupa cateva pahare...!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu