sâmbătă, 29 octombrie 2011

ROMANIA NOASTRA CEA DE TOATE CLIPELE... INTRE:" Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri" ... SI "nu-inimic ca,pe voi oricum nu va inghite nimeni"

     Ieri, Majestatea Sa implinea 90 de ani...si unii, care trebuiau sa fie acolo, la Parlament dadeau cu "flit" unui astfel de eveniment. Asta, in timp ce, prin 2004, daca nu ma insel plangeau cu lacrimi de crocodil si spuneau ca ... etc, etc .
 Iar ieri, ce sa fie, ce sa fie... comunistii de pana mai ieri erau fanii Majestatiii Sale, regretand public greselile de altadat, iar Zeus uita ca, singurul "uns" al Domnului, pe Pamant, nu este el, ci doar REGELE!
Nu credeam ca am sa insist prea mult pe tema asta, dar fraza cu, care a incheiat discursul, la Parlament... Majestatea Sa... m-a facut sa ma inclin...si sa-mi aduc aminte de o alta reactie a Persoanei Sale, in biserica la Sfantul Gheorghe... kilometrul ZERO... al hulitei noastre democratii. Cuvintele, de ieri au fost:

"Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.."

    Atunci, in Biserica noastra... cea de toate zilelele, acelasi OM a replicat cu o modestie demna numai de marile caractere. Cand unul dintre pupi...n curistii de serviciu s-a aplecat sa-i sarute dreapta...l-a intrebat de ce?
   Acesta l-a rugat sa-l ierte, din nu stiu care motiv... REGELE, i-a replicat ca:
    "Uitarea face parte din partea fireasca si umana a fiecarui om, indiferent ca este unul simplu... sau de sange albastru." Ieri, REGELE nostru, ne-a amintit tuturor ca, vorba parintelui Steinhardt:

                                     "Numai daruind vei dobandi"...

     Joi,tot un fel de IERI,  in sala casei de cultura a ministerului de interne, a  "debutat" simpozionul  international de criminalistica, in organizarea Asocietiei Criminalistilor din Romania...
Dar, ce a fost, acolo vom sti doar cei care am participat  la acest EVENIMENT...

Aseara, un bulgare de om, cu nume de zeitate greaca mi-a spus un banc. Haideti sa vi-l spun... si voua:

    "Intr-un mijloc de transport o doamna casca de zor... Un militian, pardon, vroiam sa scriu un POLITIST o vede si-i spune:"Nu mai cascati atata, ca ne inghititi, pe toti...
    La care ea replica:
"Nu-i bai, ca pe voi...oricum nu va inghite nimeni.."

Un comentariu: