sâmbătă, 18 februarie 2012

PARADOXURI DESPRE DRACULA SI COROANA BRITANICA

AZI AM SA REVIN LA CIUDATA DRAGOSTE A PRINTULUI CHARLES, VIS-A VIS DE DRACULA... DAR, MAI ALES DE SCENARIUL LEGAT DE UN CAROL AL III LEA! IAR ASTA, IN CONTEXTUL IN CARE...IATA CA PAUL DE ROMANIA A FOST CONFIRMAT DE JUSTITIA ROMANA CA FIIND MOSTENITOR DE DREPT AL LUI CAROL AL II LEA!

  ASA SE FACE CA PE SITE-UL... WWW.STIRIDECLUJ.RO, LA ADRESA: http://www.stiridecluj.ro/national/printul-charles-are-sange-ardelenesc-vezi-ce-legaturi-de-rudenie-are-familia-regala-in-transilvania SA GASIM URMATOARELE EXPLICATII:

 "Printul Charles este legat de Romania prin stra-strabunica sa, contesa Claudia Rhedey, nascuta intr-o familie de nobili din Sangeorgiu de Padure, judetul Mures, anunta presa romaneasca.

    Printul si-a cumparat in ultimii ani mai multe proprietati in satele ardelenesti si chiar si o mica unitate de producere a sucului natural de mere. Charles investeste si in refacerea unor locuinte vechi, biserici ori alte cladiri cu semnificatie istorica.
    Contesa Claudia Rhedey din Sangeorgiu de Padure, judetul Mures este inrudita si cu regina, Elisabeta a II-a. Contesa s-a nascut in anul 1812, fiind fiica contelui Laszlo Rhedey si a baronesei Agnes Inczedi. Renumita pentru frumusetea ei, Claudia l-a cunoscut la un bal din Viena pe printul Alexander de Wurttemberg, care s-a indragostit nebuneste de ea. Cei doi s-au casatorit si au avut impreuna doua fete si un baiat.
   Contesa a murit cand era insarcinata cu al patrulea copil, intr-un accident pe drumul spre Graz, in Austria, la varsta de 29 de ani. Claudia Rhedey a fost inmormantata in biserica din Sangeorgiu, unde se afla si astazi. Fiul Claudiei, contele Franz de Teck, s-a casatorit cu printesa Mary Adelaide de Cambridge si a avut trei baieti si o fiica, Mary Victoria. Aceasta s-a maritat in 1893 cu George al V-lea, care a devenit regele Marii Britanii.
    Regina Mary si George al V-lea au avut mai multi copii intre care si pe Edward al VIII-lea si George al VI-lea. Primul a abdicat, iar George al VI-lea a devenit rege, fiind urmat la tron de fiica lui cea mare, Elisabeta a II-a, actuala regina a Angliei si mama printului Charles".

Ca, mai apoi, la adresa de link : http://www.b1.ro/stiri/eveniment/prin-ul-charles-al-marii-britanii-viitorul-rege-carol-al-iii-lea-al-romaniei-14177.html sa gasim o intrebare, cel putin interesanta, daca nu ar fi deja una ciudata, cu o tenta de premonitie istorica:

  •    Prințul Charles al Marii Britanii, viitorul Rege Carol al III-lea al României?


"România și Bulgaria sunt evocate în contextul unei posibile reveniri la monarhie. Prințul Charles al Marii Britanii, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României, scrie Ziua de Cluj.

Posibilitatea unui astfel de scenariu a fost legată de o serie de activități desfășurate de-a lungul timpului de Prințul britanic în România, precum și atacurile fără precedent ale presedintelui Traian Băsescu la adresa regalității. De aproape 10 ani de zile, Prințul Charles se arată tot mai încântat de meleagurile românești, unde își petrece frecvent vacanțele. În luna mai a acestui an, el a făcut o vizită privată în România, fiind preocupat de conservarea monumentelor istorice şi de agricultura ecologică."

Ca, mai apoi, in aceeasi ciudata emisiune al acestui post pro Cotroceni sa aflam ca:
"Subiectul a fost dezbătut în cadrul ediției de duminică, a emisiunii „Ultimul cuvânt”, difuzată pe B1 TV, unde Cozmin Gusă s-a arătat neîncrezător în filmul despre România.
Pe de altă parte, analistul politic Iosif Boda, spune că „nu este suprinzătoare atitudinea Prințului Charles, el s-a îndrăgostit de câteva localități părăsite la vremea respectivă de către sasi. E firea lui, se potriveste cu firea molcomă a ardeleanului”.
În ceea ce priveste scenariul conform căruia oficiali din zona coroanei britanice discută despre România și Bulgaria, ca două variante de monarhii, Cozmin Gusă a subliniat faptul că informațiile pot fi tratate ca simple speculații, dar care ridică anumite semne de întrebare.
Iosif Boda a completat, spunând că nu crede, dar Prințul Charles „îsi caută o țărisoară unde să ajungă el rege”.
   Usor hilara opinia acestui cameleon politic, asa cum este Iosif Boda, care se face ca nu stie ca, odata, cand si domnia sa era mai tanar si nu era ofiter acoperit, la Berna....

  • "Prinţul Charles a vrut să se însoare cu Principesa Margareta a României "

Revista spaniolă Hola prezenta “zvonuri despre Margareta de România drept posibilă aleasă a Prinţului Charles al Angliei”, dezvăluind faptul că “Charles şi Margareta s-au întâlnit în cadrul unor evenimente sociale recente şi au stat îndelung de vorbă”, într-o perioadă în care fiul Reginei Elisabeta a Regatului Unit era cel mai râvnit burlac de pe planetă".  În 1974, pe când Principesa Margareta a României avea 25 de ani, iar Prinţul Charles era cu numai patru luni mai mare, presa mondenă specula o posibilă relaţie între cei doi. Se pare că Margareta ar fi fost pe placul Reginei Elisabeta, aceasta primind-o în mai multe vizite private la Palatul Buckingham.     

Ciudate "coindecențe istorice"! NU CREDEȚI?

5 comentarii:

  1. As spune ca sunt intr-adevar Interesante coincidente istorice, insa doar atat.
    Dupa cum bine spunea si Cosmin Gusa, sunt niste simple speculatii si, intre noi fie vorba, pentru cetatenii acestei tari nu va fi nici o diferenta, va fi la fel ca si pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ovidiu-Adrian Marinescu :Mai bine coroana britanică, într-o monarhie constituţional parlamentară decât cu dudă pe tron şi usl la putere: cu poantă& antenescu, coordonaţi de felix, conduşi de bombonel şi dirijaţi de bunicuţa ilici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si coincidenta nu se va opri aici! Facem prinsoare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cate lucruri nu s-au adeverit!

    RăspundețiȘtergere
  5. da... interesant si actuala...

    RăspundețiȘtergere