sâmbătă, 10 martie 2012

Cum abordezi problemele pe care le ai

Cei mai mulţi oameni se plang că abia fac faţă problemelor şi necazurilor de azi pe maine. Cum să mai inţeleagă ei necesitatea efortului spiritual in asemenea condiţii? In realitate oamenii işi identifică in mod greşit priorităţile in viaţă şi prin aceasta eforturile şi energia pe care o implică sunt şi ele greşit orientate.

La unii oamenii, dacă nu ar avea probleme in viaţă, evoluţia lor ar stagna. Pentru cei care nu doresc să urmeze o cale spirituală, existenţa problemelor sau a crizelor existenţiale ii face vrand-nevrand să-şi pună intrebări, să se mobilizeze, să iasă din starea de letargie in care se află şi astfel să progreseze. De multe ori ei se gandesc că situaţia grea cu care se confruntă este fără speranţă, dar apariţia stării de disperare sau de deznădejde le este atunci, de fapt, cel mai mare duşman. De aceea trebuie să eviţi intotdeauna să te laşi cuprins de astfel de stări negative. Nu ai observat pană acum că atitudinea sau starea psihică pe care o alegi poate să determine chiar ajutorul de care ai avut nevoie? Dacă atitudinea cuiva este increzătoare, stenică şi chiar optimistă, in ciuda nenorocirii aparente care s-a abătut asupra lui, atunci ajutorul poate să fie „chemat" şi problema se rezolvă. Din păcate, mulţi nu găsesc forţa necesară pentru aceasta şi abandonează lupta chiar inainte de a o incepe.
 Toţi cei care consideră că problema cu care se confruntă nu are rezolvare, par să nu cunoască un adevăr fundamental, că ceea ce ei gândesc, exact aceea se produce în viaţa lor. Gandind că nu mai au nicio speranţă, ei işi retează singuri orice posibilitate de a primi pe diferite căi ajutorul pe care il puteau avea dacă ar fi gandit altfel. Pare aproape incredibil, dar să ştii că o atitudine adecvată atrage energii potrivite care mai apoi pot să modifice radical o situaţie dificilă in viaţă. Dacă oamenii vor gandi insă in mod negativ, rezolvarea problemei nu va mai apărea, pentru că ei inşişi sunt cei care o blochează.

Dacă vrei să fii cu adevărat ajutat şi să contezi pe ajutorul forţelor divine, atunci cu atat mai mult va trebui să generezi această atitudine adecvată. Asta va atrage posibilitatea ca de multe ori să fii ajutat intrun fel complet neaşteptat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu