luni, 12 martie 2012

Libertatea numita iubire

Noi putem fi cu adevarat liberi doar atunci cand ne respectam si ne iubim pe noi insine, dar umanitatea, colectiv si individual, gaseste acest lucru greu de facut. Ca rezultat, noi proiectam in aceasta lume dezgustul de sine, si chiar ura de sine, care este cancerul spiritual din interiorul nostru. Framantarile interioare devin framantarile exterioare ce le vedem la buletinele de stiri. Unii dintre cei mai agresivi oameni au fost cei care nu simt niciun pic de iubire si respect pentru ei insisi. Daca gandurile si atitudinile noastre se schimba, la fel se va schimba si viata pe acesta planeta. Daca ne vindecam pe noi, vom vindeca planeta.



Religia dogmatica a fost folosita cu un efect fantastic de-a lungul a mii de ani pentru a alimenta si exploata emotii precum frica, vinovatia si sentimentul de a fi “nedemn”. Aceste lucruri au incurajat oamenii sa cedeze dreptul de a gandi se de a simti unei Biblii si unui preot, deoarece ei nu mai aveau increderea in sine necesara sa-si dea seama ca au un drept si un dar infinit sa ia propriile decizii. Pe masura ce puterea religiei s-a diminuat in fata “stiintei”, politiciim si economiei, acestea din urma au devenit noile religii cu noi carti si noi preoti – oameni de stiinta, politicieni, economiste – carora le putem preda dreptul de a gandi si de a simti. Suntem incurajati sa ne negam potentialul infinit.

Procesul de trezire si deprogramare va fi incetinit sau, in cel mai rau caz, sufocat daca nu renuntam la raspunsuri programate de genul fricii, vinovatiei si nedemnitatii. In fiecare secunda noi preluam energie de la cosmos si de la alte nivele ale constiintei noastre. Acestea sunt energiile “simtirii” si “intuitiei”. Acest flux si legatura intra prin chakra bazala (vortex) aflata in zona perineului si urca prin canalul central spre alte chakre majore. Fluxul curge si in sens invers. Din aceste zone influenteaza toate zonele fiintei noastre fizice, emotionale, mentale si spirituale. Cand acest flux este puternic si armonios, operam la capacitatea noastra intuitiva maxima, dar acest lucru poate fi atins numai atunci cand suntem impacati cu noi insine. Ca orice altceva, emotiile precum frica, vinovatia si resentimentul sunt energii. Aceste emotii profunde actioneaza ca niste noduri intunecate de energie care ne consuma si, daca nu sunt inlaturate, vor fi cauza multor boli, in special a cancerului si a problemelor de inima. Ele blocheaza sau diminueaza fluxul puternic de energii intuitive ce ne strabate fiinta.

Cand ne lipseste pretuirea de sine si traim emotii negative precum frica si vinovatia, suntem opriti sa ne reconectam la adevarata noastra natura. Aceste emotii nu trebuie neaparat sa le experimentam. Sunt emotii pe care le cream de unii singuri prin aderarea la programarea care este trimisa si intesificata din generatie in generatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu