marți, 13 martie 2012

Vinovatia

In spatele unor spirite frumoase care radiaza caldura si iubire, se dezvaluie o viata de framantari si dureri emotionale cauzate de vina. Iar acest sentiment le umbreste viata, fiind extrem de distructiva in ceea ce priveste auto-aprecierea si curgerea energiilor provenite dintr-un taram superior. Vinovatia, asemenea fricii, este creata pentru a controla. Dar daca analizam ceea ce ne face sa simtim vinovatia, vom gasi doar “valori” programate, in mare parte din generatii disparute de mult.
Sexul si relatiile amoroase sunt poate cele mai bune vehicule pentru crearea vinovatiei. Daca oamenii au avut o experienta sexuala cu cineva care nu este partenerul oficial, ei se simt vinovati, iar daca se si afla, sunt facuti sa se simta si mai vinovati de o societate programata sa mosteneasca “valori” fara sa puna intrebari. Aceasta forma de moralitate a fost hotarata de religii acum mii de ani. Continuam sa ne judecam pe noi si pe altii, ne simtim vinovati si ii facem si pe altii sa se simta vinovati pe baza a ceea ce oamenii de acum mii de ani au decis ca este corect.
    Voi permiteti sa vi se impuna tipare de gandire si de comportament, a caror incalcare creeaza o mare cantitate de vinovatie. Domeniul iubirii, sexului si relatiilor este un camp minat cu vinovatie ce impiedica multi oameni sa se reconecteze la adevaratul si intregul lor sine.

      Ce inseamna iubirea adevarata? Este o iubire nesfarsita fara conditionari si judecati, prin care iubim o fiinta pentru ceea ce este, nu pentru ce spunem noi ca ar trebui sa fie pentru a-i iubi. Nu dorim sa posedam o alta fiinta umana, ci vrem doar sa o iubim.

Pe de-o parte, sexul a fost prezentat ca fiin ceva pacatos si murdar, datorita religiei, iar pe de alta parte, pentru unii a devenit doar o experienta fizica, un mijloc de eliberare a dorintelor fizice si a frustarilor. Ambele aspecte sunt niste mascarade a ceea ce sexul reprezinta.
Societatea cere sa ne simtim vinovati pentru multe lucruri: pentru modul cum ne-am purtat cu parintii noastri sau cu copiii nostri, pentru ca muncim atat de mult incat ne vedem familia foarte rar, pentru ca nu muncim destul pentru a putea oferi copiilor nostri lucrurile materiale pe care sunt programati sa le doreasca. Numiti orice lucru si se va gasi cineva sa se simta vinovat in legatura cu el.

Destul!

Frica si vinovatia exista doar cu scopul de a ne controla, diviza, diminua si limita. Dati-le drumul! Lucrurile trebuie vazute dintr-o perspectiva spirituala mult mai inalta. Inainte de toate, noi alegem unde si in compania cui ne vom reincarna. Noi ne alegem parintii si ei ne aleg pe noi. In loc sa ne agatam de vinovatie, trebuie sa ne intrebam de ce oare am ales aceste experiente. Noi nu suntem aici ca sa implinim ambitiile parintilor nostri. Suntem aici ca sa servim planeta in cel mai eficient mod, pentru a deschide usa inchisorii in care traim si pentru a grabi evolutia personala si colectiva. De asemenea, nu ne aflam aici sa ne impunem copiilor nostri credintele si ambitiile noastre. Nu ne aflam aici ca sa ne simtim groaznic daca nu le putem oferi copiilor nostri tot ceea ce au prietenii lor. Noi le putem oferi ceva de nepretuit. Le putem oferi iubire neconditionata si ii putem ajuta sa se reconecteze la realul lor potential. Acest lucru nu poate fi cumparat din niciun magazin de jucarii.
Cu cat ne deschidem mai mult fata de constiinta noastra elevata, cu atat devine mai usoara mentinerea unei atitudini pozitive, dar este un proces evolutiv si, daca ne simtim rau pentru ca simtim rau, vom fi impiedicati sa mergem mai departe datorita vinovatiei ce continua sa se acumuleze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu