duminică, 13 mai 2012

CHINA SI TELEPORTAREA

AM TRAIT SA O AUD SI PE ASTA.... DEOCAMDATA : pentru prima data cercetatorii chinezi au reusit teleportarea la peste 100 de kilometri distanta


"Pentru prima data, insa cercetatorii din China au anuntat ca au reusit sa teleporteze un obiect cuantic (fotoni) la peste 100 de kilometri distanta, aducand mai aproape ideea de aplicatie reala a acestui experiment, scrie TechnologyReview, unde puteti citi detaliile tehnice.Chinezii au reusit sa transmita aceasta schimbare de stare, de la un foton la altul, pe o distanta de ~100 kilometri.

Desi teleportarea cuantica exista de peste 10 ani, pana acum reusitele din acest domeniu n-au prea fost de mare aploare. Contau pentru specialisti, insa importanta lor in viata reala era destul de mica.

In trecut, oamenii de stiinta aveau probleme cu separarea celor doua particule pe distante mai mari de cateva sute de metri pentru ca se pierdea corelarea dintre cele doua.

In prezent, teleportarea cuantica "exacta" este posibila numai pentru fotoni si atomi. Teleportarea "inexacta" (unde starea cuantica nu se pastreaza - are loc dezintegrarea obiectului), este posibila prin codificarea informatiei despre object, transmiterea acestei informatii in alt loc, de exemplu prin radio sau alta metoda, si crearea unei copii a obiectului original intr-un loc nou."

 Pe acelasi principiu, dupa alegeri, ma intreb daca nu cumva si unii dintre politicienii romani nu vor apela la "fratii chinezi"? Doar am intrebat....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu