duminică, 27 mai 2012

GENERALUL LAHOVARY...SI COMUNA BOTOROAGA

    AZI AM SA VA SPUN O POVESTE, CU IZ ELECTORAL, DIN ROMANIA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE. PE CARE MI-A SPUS-O UN PRIETEN, MAI ZILELE TRECUTE...
 SI, AI CAROR PRINCIPALI PROTAGONISTI SUNT FAMILIA LAHOVARY SI ... COMUNA BOTOROAGA


Recunosc, inca de la bun inceput ca, despre localitatea Botoroaga nu am stiut mare lucru... pana atunci, cand prietenul mi-a spus cateva "taine" despre aceasta... Ba nu, mi-a  mai ramas si altceva in minte.Vreti sa stiti ce anume? ... Iata

"Un tren a rămas înzăpezit în judeţul Teleorman, în dreptul localităţii Botoroaga. Este vorba despre un tren care circulă pe ruta Moscova-Sofia.

Potrivit primarului comunei Botoroaga, Mihai Cojocaru, care a intrat într-o legătură telefonică la "Subiectiv" Antena 3, trenul a rămas blocat în nămeţi de peste 3 metri încă de marţi, de la ora 07.00. Edilul, care se afla în tren încercând să dea o mână de ajutor călătorilor rămaşi captivi, a precizat că reprezentanţi ai CFR Călători i-au cerut să asigure lemne de foc şi alimente pentru pasageri, cu precizarea că toate aceste cheltuieli îi vor fi decontate. "

El mi-a spus ca a fost rugat de o persoana importanta, nu spui acu cine este... ci las la final numele persoanei in cauza, si a fost foarte mirat sa afle ca, comuna cu pricina a fost intemeiata de catre familia Lahovary. Recunosc, inca o data, ca si eu am fost surprins de acest lucru... stiind faptul ca arborele genealogic al lui LAHOVARY nu pare foarte ancorat in pamatul "padurilor nebune". Pai iata ce se spune despre comuna in cauza, in Wilkipedia:
"Botoroaga (numită anterior Ion Gheorghe Duca și Hodoroaga) este o comună în județul Teleorman, Muntenia, România."


Dar iata si ce gasim despre Iacob Lahovary....



    Deci nimic despre vreo comuna cu numele acesta, nu de alta, dar inainte, astfel de lucruri erau trecute in CV-urile boierilor. Deci, dragul meu prieten, cine manca astfel de gogosi cred ca te cam aburea...exact ca si contracandidatul, din fotografie a lui Iacob Lahovary... Si de, ca sa nu spuna cumva ca am ceva cu el... iata si un alt exemplu despre familia Lahovary...

Inainte de toate o intrebare: Stiti ce sarbatoresc aromanii pe 23 mai?

Ati aflat deja: dedicam ziua de azi, 23 mai, aromanilor din Romania si nu numai. Dar ce aniverseaza azi aromanii?


Raspunsul este: unii, nimic. Altii, ziua aromanilor. Iar altii, ziua lor “nationala“. Iar acestia din urma militeaza pentru recunoasterea aromailor din Romania ca minoritate nationala. Intrucat ar fi un popor distinct de romani. Intrebati-i pe acesti “armani” ce s-a intamplat azi. Va vor raspunde ca pe 23 mai 1905, au fost recunoscuti drept etnie distincta in Imperiul Otomoan, printr-o “iradea”. Adica un document semnat de catre Sultan.
Ceea ce omit, insa, este ca Sultanul a emis iradeaua la insistentele Romaniei, mai exact ale ambasadorului sau la Constantinopol, Alexandru Em. Lahovary. Deci nu avea cum sa ii recunoasca drept un popor distinct de romani!
 Apare cumva, chair si pierduta... vreo notita despre Botoroaga... ca apartinand Lahovary-lor? Iata ce am gasit insa despre comuna Botoroaga?
"Din prea mult orgoliu sau pur şi simplu de teama confruntării cu susţinătorii Partidului Poporului Dan Diaconescu, primarul comunei Botoroaga a preferat să dispară din zonă chiar în ziua vizitei lui Dan Diaconescu. Şi-a făcut drum la Alexandria, după cum ne-a informat, cu un aer de superioritate, viceprimarul. Edilul plecase cu treabă cu o treabă serioasă la APIA, tocmai vineri, după ora prânzului, aşa că, să mai zică cineva că nu se munceşte din greu pe la instituţiile statului.  Sau o fi rămas ceva pus la punct cu domnul ,,Elvis,, de la Consiliul Judeţean Teleorman, un reprezentant de vază al rromilor din judeţ. Dupa vizita lui Mielu Lisandru, zis Elvis, la Primăria Botoroaga, pe lista Partidei rromilor au apărut tot felul de cadidaţi care nu au nici o legătură cu etnia respectivă, dar au strânse legături de rudenie cu cei care ,,levitează,, în jurul domnului primar Mihail Cojocaru.
Şi acest aspect reprezintă încă o anomalie cu acoperire legală, în zona Botoroaga, dar fără urmă de moralitate, în disperarea candidatului suprem de nu pierde locul de frunte într-o comună importantă a judeţului. "
Cam atat apare pe site, daca  stai sa cauti despre BOTOROAGA!

4 comentarii:

  1. O emisiune interesantă la postul"tv" zero tv care se traduce (otv) a fost, a celui mai mare jurnalist în viaţă de investigaţii, dl. Apulei. Investigaţia de aseară, căuta materia fecală din canalizare...emisiunea se cheamă, în atenţia deneea...episodul care la făcut celebru fiind acela în care, într-o cutiuţă de pateu de ficat de pui a găsit în compoziţie...o puţă de porc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Era vorba de Alexandru Lahovari. Asa ca mai studiaza dl. .......

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok..daca dvs insistati.... ne luam din nimicuri? Sau v-a pus cumva"opozitia"? Mie imi place ca ma cititi....

    RăspundețiȘtergere