duminică, 12 august 2012

MOARTEA OLIMPISMULUI

ACEASTA EDITIE A JO, DE LA LONDRA MI-A ARATAT CLAR UN LUCRU : MOARTEA IDEII DE OLIMPSIM! AICI, IN PATRIA VITORULUI CAROL AL III- LEA, PARCA MAI MULT DECAT IN ALT EDITII, IDEEA DE BLAT SPORTIV, DE MANCATORIE ... IN SENSUL EI MESCHIN, DAR MAI ALES DE UMILINTA A DOMINAT INTREAGA COMPETITIE!

CA NOI, ROMANII AM SIMTIT-O PE PIELEA NOASTRA, LA CONCURSURILE DE SPADA, DE BOX, DE GIMNASTICA, SAU LA LUPTE ... DEJA , PE SUBSEMNATUL NU-L MAI MIRA! DAR CA S-A ALES PRAFUL DE IDEEA LUI COUBERTIN ASTA AR CAM TREBUI SA DEA DE GANDIT "PAPUSARILOR" ! INDIFERENT DE NUMELE SI PRENUMELE ACESTORA, DIN PASAPOARTELE OLIMPICE CARE LE AU LA DISPOZITIE....

IATA SI UN ULTIM EXEMPLU....

 Cea mai DUREROASĂ imagine de la Olimpiadă! FURAT de arbitri, acest sportiv a cedat şi făcut o ţară întreagă să plângă

 Olimpiada de la Londra a fost scena multor decizii controversate ale arbitrilor. Ca la nicio ediţie a JO, "juraţii", şi-au făcut simţită prezenţa în stabilirea ierarhiilor. Chiar şi România a fost în centrul unei controverse, la finala la bârnă. Cătălina Ponor se afla pe locul 3, având asigurată medalia de bronz, dar o contestaţie depusă de echipa SUA a făcut ca România să piardă o medalie.

Ce s-a întâmplat însă la lupte greco-romane întrece orice imaginaţie. Iranianul Saeid Morad Abdvali, în vârstă de 22 de ani, era favorit la câştigarea titlului olimpic. Doi ani de invincibilitate, campion mondial în 2011, dar şi campion al Asiei în anul 2010, erau argumentele care îl făceau favorit la Londra..

Saeid a luptat la categoria 66 kilograme, iar în sferturi l-a întâlnit pe francezul Steeve Guénot, campionul olimpic en-titre. Arbitrii nu au fost deloc imparţiali şi au acordat mai multe decizii în favoarea frnacezului, culminând cu una dintre cele mai controversate decizii din istoria acestei discipline. În cea de-a doua repriză, iranianul a primit două puncte, suficiente pentru a duce meciul în cea de-a treia repriză. Staff-ul francezului nu a fost de acord, a făcut contestaţie, iar arbitrii i-au luat punctele lui Saeid Morad Abdvali şi l-au declarat învingător pe Guénot! A fost momentul în care Abdvali s-a prăbuşit pur şi simplu, fiind cu greu ridicat de antrenori! Imaginile cu sportivul iranian plângând în hohote au făcut înconjurul lumii."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu