luni, 31 decembrie 2012

MAINE ANUL SE INNOIESTE?!....

Cica, asa se spune in "Plugusor"; insa stau si ma intreb...acu, chiar daca vi se va parea o gluma proasta; zic, dar daca se termina TOTUL...in aceea zi de 21?!...Doamne Fereste...
Sunt insa, momente in viata cand te intrebi ce vrei sa realizezi... te intrebi incotro te indrepti, iti fixezi tinte si iti faci planuri sa le poti atinge...Te gandesti la cate energie aveai odata si cu tristete la cat de putina ti-a mai ramas... Vrei sa faci multe, dar nu stii pe unde sa o apuci pe carare.. incerci sa iti prioritizezi lucrurile si realizezi ca nimic nu e usor dar si ca nimic nu e intamplator... Oameni, secvente, intamplari... muzica, prietenii, filme...
Nu rezonez cu nici una din teoriile acestui sfarsit de an… Dar, imi doresc ca fiecare fiinta sa nasca in sine pe Hristos. Iubesc si Iubirea insasi este sensul meu pe aceasta planeta. Privesc in suflete si ma intreb doar, cum vom face loc Luminii? Cum invatam oamenii sa vindece tristetea, cum invatam oamenii sa iubeasca, sa redevina oameni! Omul are nevoie sa invete sa fie, asa cum este natura sa divina. Toti vorbesc despre metode, dar nu le aplica. Toti vorbesc de trezirea inimii iluminate dar nu au trezit-o pe a lor. Cum poti vorbi despre Iubire daca tu nu iubesti? Cum poti vorbi despre trezire daca tu nu esti trezit? Acestea ar trebui sa fie semnele de intrebare ale acestui sfarsit de an. Incotro gasesc spiritualitatea, incotro gasesc Adevarul, incotro gasesc Constiinta Hristica. Imi inalt ochii spre cer si ma rog sa am puterea si gandul cel bun, credinta si pe Hristos in fiecare gand si fapta.
Acum, ca tot astept sa se "innoiasca" ceva, hai sa va spun un banc fain, pe care l-am auzit, ieri in metrou....

" La masa, in Ajunul Craciunului, fiica de 10 ani, cu lacrimi in ochi:
- Nu mai sunt fecioara!
Tatal catre mama, disperat:
- Tu esti de vina. Nu gatesti, nu speli, toata ziua nu faci nimic altceva decât sa te aranjezi, te imbraci cu fuste scurte, te uiti la telenovelele alea, crezi ca esti un exemplu bun?
- Eu? Tu care bei nopti intregi, injuri ca la usa cortului, te uiti la filme deocheate. Din cauza ta a ajuns asa copilul!
- Ba e vina sora-sii, care umbla cu badaranul ala care o inghesuie pe unde-o prinde. Bunica, mai calma, o intreaba pe fetita cum s-a intamplat.
- Pai Doamna invatatoare a ales alta fetita pentru rolul Fecioarei la serbarea de la scoala."
  In fine, parca as avea  nevoie de o pauza, in care sa stau si sa ma gandesc la planurile mele si la ce vreau sa fac in continuare.. Nici 2013 nu se anunta un an usor, dar vreau sa recuperez energia macar sa ajung la nivelul din vara!


  Iar voua?... Voua, dragii mei...va las posibilitatea sa va "ALEGETI" singuri... Pana una alta, eu va doresc doar... LA MULTI ANI!


5 comentarii:

  1. Cumpana dintre ani…
    Se spune ca ne apropiem de cumpana dintre ani, un moment cu o anumita rezonanta interioara. Suntem invitati la o reflectie personala, sa facem un usor bilant al celor petrecute timp de un an, sa le asezam pe sortimente si sa le expunem imaginar pe un ecran cinematografic. In stanga le punem pe cele rele, iar in dreapta le vizualizam pe cele bune.Facem o paralela si vedem care sunt mai multe, care au o anumita greutate emotionala, care nu trebuiau sa existe...Este un alt mod, poate mai sugestiv si cu un usor iz meditativ de ati face propria cantarire a faptelor adunate timp de un an. Cred ca acela este adevaratul moment care trebuie sa exprime cumpana dintre ani...Ma uit la mesajele care abunda cu aceasta ocazie, toate se refera la sperante si vremuri mai bune, la iertarea greselilor si sa fim mai buni (numai de sarbatori?!), la implinirea sufletului pe loc si in acelasi timp! Este asemanator cu cei care se duc la biserica pentru iertarea pacatelor si, dupa ce pleaca de acolo, se apuca iar de ticalosii...Ma gandesc la un alt exemplu de constientizare a momentului de echilibru in balanta vietii. Sa ne imaginam o cumpana pentru joaca copiilor, cum sunt cele din parcuri. Principiul este simplu, cel care este mai greu il ridica pe cel mai usor, sau unul dintre ei, prin forta picioarelor se destinde ca un arc ca sa se ridice. Are acelasi principiu de functionare ca o balanta, se diferentiaza doar prin actiunea personala, tu faci parte din sistemul antagonic( bine-rau), esti propria greutate folosita in echilibrare. Latura predestinata este si ea luata in calcul, dar functioneaza ca o idee care te motiveaza sa intelegi ca ajutorul vine numai de la tine...
    Ne asteapta un an nou plin de provocari, sa ne bucuram de viata si s-o pretuim la adevarata ei valoare!

    La multi ani!

    Lucian Ciuchita

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani!
    2013 va fi un an al schimbarilor. In bine. Va doresc sa fiti deschisi la schimbarile care vin. Si sufletul sa va fie plin de iubire. Deoarece totul este iubire. Dumnezeu este iubire, iar noi suntem o particica din Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Luka, "pastila' de final este buna; iar vibratia deosebita....
    Daca nu ma crezi arunca o privire si la "sitemetter"-ul blogului tau...
    LA MULTI ANI....

    RăspundețiȘtergere
  4. Anul 2013 este un timp in care sa zburati, sa infloriti. Pentru multi dintre voi va fi un an al schimbarii. Exista o noua energie pe planeta. Voi ati creat-o. Inca mai este mult de facut. Folositi acest timp pentru a va gasi rolurile. Pentru aceia dintre voi care ati stat pe margine, considerand sa va luati mai multe roluri de conducere, sa va scrieti cartea, sa va exprimati artistul interior....2013 este anul vostru. Energia va va sprijini binele cel mai inalt.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca dincolo de toti, dar mai ales de toate trecerea anilor, nu este decat o "piatra de hotar"... un fel de borna nevazuta..si subscriu ca, noi nu suntem decat particule ale lui Dumnezeu... Intrebarea mea este: particule de iubire, sau particule de vrajba?
    Iar in rest... LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere