duminică, 6 ianuarie 2013

RESPECTUL... LA ROMANI

ZIUA DE IERI MI-A DEMONSTRAT CAT DE MULT A INSEMNAT SI POATE SA INSEMNE UN SIMBOL LA ROMANI. CHIAR DACA PE MULTI I-A UIMIT CAT DE MULT INSEAMNA PENTRU ROMANI O PERSONALITATE, FIE EL SI SERGIU NICOLAESCU, TOTUSI NU POTI SA TE FACI CA NU OBSERVI CAT DE MICI, DE MITOCANI SI, PANA LA URMA.... SA-MI FIE IERTATA VULGARITATEA... CAT DE CACAT AU AJUNS MULTI DINTRE CONFRATII NOSTRII, DE AZI.

De ce spun asta? Dar fratilor si surorilor, care inca mai traim pe aceeasi bucata de "taram" zic, si nu dau cu parul; graiesc cu mahnirea omului care stie, chiar daca nu o striga din toti rarunchii lui, ce inseamna sa fi "apreciat" in primul rand de ai tai.
Sa fim bine intelesi, nu vreau sa se creada ca sunt un mare fan al REGIZORULUI Sergiu Nicolaescu; cu atat mai putin al REVOLUTIONARULUI! .

Nu contează cine a fost Sergiu Nicolaescu. Mic, mare, regizor, neregizor, comunist sau securist: nu asta e important acum. Important este ca la înmormântarea lui s-au strâns niște vite încălțate, care au început sa huiduie…pentru ca familia a decis sa incinereze cadavrul, in loc sa-l îngroape, cum predica madam Ortodoxia româneasca. (Si știți de ce condamna BOR incinerarea? Pentru ca pierde o grămada de spăgi!).
Important este ca soția lui Sergiu Nicolaescu a primit pe telefon mesaje de amenințare cu moartea, pentru ca a decis ca sicriul sa rămână acoperit, astfel ca “boborul” a pierdut plăcerea dementa de a se poza cu mortul.
Important e ca Biserica Ortodoxa a trimis un popa, ca sa fie sigura ca n-o sa se facă nici o slujba la înmormântarea “necredinciosului”. Ulterior, BOR s-a speriat si a negat ca ar fi trimis pe cineva, dar javra de popa a fost filmată.

Important e ca România a devenit un Iran fundamentalist ortodox. Cu o mare deosebire: in Iran hoții sunt spânzurați in piață si li se taie mâna dreapta. In timp ce in România sunt votați deputați, iar boborul râde cu admirație: ia uite bă, ce jmecher e ala…

Acum, ca sa nu se gaseasca cumva vreun "cretin", cu pretinse aere de CRESTIN, de pe Dealul Mitropoliei ca nu inteleg ce vreau sa spun; sau ca doamne fereste uita cumva de show room-ul care se exista atunci cand se desfasoara SINOADELE, aum zic am sa redau cat mai exact, chiar daca doar din MEMORIA vremii, un alt TESTAMENT, al unui alt mare SIMBOL romanesc.... MARIA TANASE

 TESTAMENT
Las toata averea mea mobila, ce se va gasi in patrimoniu la data decesului meu, surorii mele Aurica Tanase si sotului meu Clerah Sachelarie, cu acelasi domiciliu ca al subsemantei, pe care-i rog sa ia hotarari numai impreuna privind averea ramasa. Daca fratelui meu Stefan Francois Tanase ii va face placere vreun obiect indiferent de valoarea lui, rog pe sora mea si sotul meu sa i-l daruiasca spre calda si duioasa amintire "
Nepotilor mei celor trei copiii ai fratelui meu si celor trei copii ai surorii mele le las toata dragostea mea de mama. Pe baietii fratelui meu si sorei mele precum si pesotul Stefaniei ii implor cu cuvant de moarte sa nu fumeze de aci incolo si sa-l iubeasca pe nenea Clery cum m-au iubit pe mine si cum eu i-am iubit pe ei.
Las cu cea mai aproga dorinta a mea ca ritualul inmormantarii mele sa nu formeze obiectul vreunei vulgare actini ci sa fie sobru.
Dupa moarte, corpul nescaldat, numai sters cu alcool sa fie la dispozitia medicilor daca vor considera ca este cazul sa se foloseasca de el la autopsie. Una din cele doua camasi albe de matase pe care le am in dulap sa fie puse pe sub rochia de pichet alba ce se gaseste la spital si care se butoneaza in spate. Pe cap sa-mi puna pichetul de coltar alb iar in picioare ciorapi albi scurti.
Cu limba de moarte ii rog sa nu aduca nimanui la cunostinta despre moartea mea cu exceptia oficialitatilor si in orice caz inmormantarea sa fie anuntata cu o zi mai tarziu chiar celor ce m-au cunoscut. Nu vreau mascarada. Sa nu mi se faca parastas decat la sase saptamani. Sa-mi care apa cu cofa si sa se inchine cineva la cimitir in fiecare zi timp de sase saptamani.
Sa nu vina la slujba mea religioasa niciun popa afara de preotul si parintele Bejenaru Vasile din suburbia Caramidarii de Jos, raion Nicular Balcescu, caruia ii sarut mainile pr ultima data ca atunci cand mamei si tatalui meu le era greu, s-a oferit sa-mi fie tata si mama. Ii multumesc in veci pentru tinuta lui curata si pentru omenia de care a dat dovada cum se cuvenea tot timpul vietii sale.
Daca se va putea si nu va fi greu as vrea ca pe un drum secetos si dornic de apa sa se faca o fanatana si in loc de acele parastase, pe care le interzic, din cand in cand sa fie ajutat cate un student si o studenta cu plata cantinei sau a posibilitatilor de masa si sa nu fie nimeni trist.
Le doresc viata lunga si sanatate tuturor acelora pe care i-am cunoscut, chiar daca unor le-am stat greu in drum si au considerat sa ma cunoasca dupa placul lor si nu dupa caracterul si firea mea.
Imbratisez pe toti si doresc sa le fie viata imbelsugata, linistita,sanatoasa si in voie buna!


  •   “De ce nu faci, bă, ca noi toți?”- pare a se auzi intrebarea GLOATEI
Pentru ca n-am chef! Pentru ca va consider, sincer si cu mâna pe inima, niște imbecili.Ma intreb plin de "manie proletara" urmatoarele:
  • Cum sa respecte vitele alea pensionare, proprietatea privata? 
  • Cum sa respecte capitalismul?
  •  Cum sa respecte inițiativa personala, responsabilitatea individuala, când ei au impresia ca până si corpul tău e proprietatea comună a…”boborului”?
Vi se pare ca termenul de “vite” e exagerat, pentru ortodocșii ăia cerșetori, care mugeau indignați la înmormântare? Pai nu este: pentru ca nu au in cap decât spiritul de turma.
  • Un popor barbar, cu o religie barbară!
 Sa nu ne facem ca nu intelegem, macar acum. Sa nu credem cumva ca, ei artistii sunt ZEI. Nu... dar sa ne gandim mult mai atent la reflexele astea de "comunism intunecat" inainte de a le arunca cu atata usurinta pe "scena vietii".Sa reflectam cu mare atentie, de unde venim, cine suntem, dar mai ales ce am ajuns sa fim.Vreti niste minime concluzii?

  • Poporul român nu e moderat. E doar mediocru.
  • Poporul român nu e pașnic. E doar laș.
  • Poporul român nu e gânditor. E doar puturos.
  • Poporul român nu e milos. E doar indolent.
  • Poporul român nu e religios. E doar superstițios.
Singurul lucru care a mai spălat azi, catusi de puțin fața mizerabila a României, este protestul spontan al unui mare număr de oameni, după ce au văzut imaginile scârboase de la televizor. In fapt, imi pare tot mai  clar ca exista doua popoare si doua Românii. Care nu au nici o legătura una cu alta, decât ca trăiesc întâmplător pe aceeași bucată de pământ.

Dar si pentru unii, cat si pentru ceilallti am sa va rog sa va uitati cu mare atentie la filmul de mai jos.De ce? Asa, macar pentru ca cel care ne-a demonstrat IERI cat se poate de clar cum si in ce fel putem a ne RESPECTA , macar in al ultimul ceas... SIMBOLURILE! Acesta  urma sa mai faca un documentar despre fata nevazuta a MARIEI TANASE... Va rog sa ascultati...IN LINISTE



 IAR RESTUL... E DOAR TACERE


7 comentarii:

  1. Anonima de duminica si axioma inmormintarilor cu fast...

    Bunaoara, am citit ridurile de mai sus si circumscriu la idei. Eu aveam scenariu care ii dadea pe spate pe cetatenii de bine adunati chipurile spre a-si lua ramas bun de la maestru...
    Astfel, eu punem doua gratare mari pe strada, cu mici fireste, un cazan cu fasole si colan afumat, pe Boureanu sa serveasca sarmale (ca se pricepe) niscai vin fiert... si faceam o transmise in direct - intr-o editie speciala Capatos cu amintirile lui Mizil despre filemele lui Sergiu Nicolaescu... Intre timp, luam citeva interviuri de la babalele imbracate elegant cu blanuri scoase de la molii... despre fenomenul ortodoxiei... Si faceam in coltul ecranului si un mic sondaj a la DD Direct-Senzational, cu mesaje la numerele afisate: Vreti incinerearea lui S.Nicolaescu? Da - x% si Nu x%.

    Ce timpenie... Am ajuns la concluzia - concluziva - sa ma scuze CTP si Dragotescu pentru utopia pleonastica folosita - ca de la o zi la alta apar citi mai multi timpiti si handicapati pe acest pamint. Sau, cred ca de fapt asa au fost din nascare... Insa, in momente de rastriste (scuzati uzanta sintagmei) isi arata infatisarea reala. Bunaoara, inmormintari de acest chip au ajuns momente deosebite de socializare... Diversi si diverse, scot blanitele jumulite si roase pe alocuri, de la naftalina, pun un sal opulent... rosu, albastru, negru (cu motive) tot de la naftalina... se protapesc la coada... vocifereaza, tare fireste, ca poate printe pe camera vreo televiziune „opinia“... si nu in ultimul rind, foarte important... dupa ce au dirdiit substantial la coada si au facut cruci cit Casa Scinteii, isi dau puternic cu fruntea de sicriu... pina la invinetire.
    Impresionate doua alte momente: huiduielile sotiei defunctului si aparitia misterioasa a unui mostenitor (unii spun sase).
    Primul aspect jalnic si sub orice critica - in ton cu consideratiile autorului textului.
    Cel de-al doilea, o timpenie de zile mari care nu se sustine sub nici un fel. Culmea este ca ea provine de la un om care trebuia sa se abtina de la emanarea unei astfel de teorii. Paula Iacob, si nu Vadim Tudor a emis aceasta timpenie care a si dat roade, sub pretextul expunerii unor ipoteze juridice... Si iata ce a iesit si citi au iesit...
    In fine... iertati-ma eu propun un ciclu de emisuni... educative cu participarea citorva tate specialiste de la scarile de bloc, cu un palmares impresionant in inmormintari, taieri de mot si altele, moderator CTP, in care sa ne spuna ideologul cu frunte lata, fireste cu consultarea invitatelor din platou cum ar fi crestineste, democratic, civilizat, deontologic, „fara clisee“ sa ne regulam nevestele... Iertati dar la halul acesta de imbecilitate am ajuns...

    Despre popi si mafia cimitirelor, comisioane pentru locuri de veci... aurarii, evaziune fiscala si piramida cotizatiilor si comisioanelor cind scrieti... (Si continuul proces de imbecilizare si spalare de creiere... (deja spalate unele, numai usor bagate la balsam aceste din urma)).


    Un cititor CC


    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant draga C.C ; pentru mine in special partea asta cu "popi si mafia cimitirelor". Aici ar fi multe de spus si de cadelnitat... incat mi-e tare teama ca nu ar ajunge nu o apa ca sa le spele pacatele ci, oceane intregi!
    Acum revenind la scrierea de azi, cred ca mult mai important este ca toti sa acceptam ULTIMA DORINTA, oricat de bizara ni s-ar parea noua!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce iti e teama „Parinte Justin“? De nu ar ajunge apa sau de altceva? Acum depinde si de apa daca e curgatoare daca e de la robinet, balta...
    Pina la urma: Un fleac... m-au HUIDUIT!

    RăspundețiȘtergere
  4. Normalitatea nu este intotdeauna chiar atat de usor de inteles. Probabil ca are legatura cu un mod mai profund de a-ti trai propria viata. Poate tocmai de aceea, pentru ca deseori profunzimea lipseste, apare dorinta de a trai viata altora. De a te implica pana dincolo de orice limita a bunului simt. Acesta este pretul pe care orice persoana publica il plateste pentru beneficiile notorietatii... Uneori chiar si dupa moarte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt departe de tara si va scriu sincer ca am incetat de mult sa mai citesc sau sa ma informez prin orice alta modalitate despre ceea ce se intampla in tara. De ce? Foarte simplu: am crescut in regimul trecut(comunist), am apreciat ceea ce a fost bun si am criticat tot ceea ce ne-a afectat viitorul si acest prezent este viitorul la care sigur nu ravnea nimeni acum 20 de ani.
    Romanului de rand , de varsta a treia,ii trebuie o informatie reala a tot ceea ce se intampla in lume, in statele civilizate cu o democreatie centenara. Ii este necesara o educatie in domeniul politic , social si religios. Doar ca se duce la biserica nu inseamna ca are acces la cunoasterea dogmelor religioase si acum, sincer, cui ii mai pasa de religia care nu a facut nimic pentru noi timp de secole si care si-a uitat "rolul" pe care l-a avut in ultimii 60 de ani de comunism si 20 de "democratie"Ma ingrozeste faptul ca romanul pensionar , si cateodata nu numai, si=a pierdut abilitatea de a gandi onest. Ma sperie faptul ca este usor manipulat de gramada de politicieni si de faptul ca nu le pasa de viata nepotilor si stranepotilor lor. Acesti copii trag acum si in viitorii 50 de ani ponoasele de pe urma bunicilor si chiar strabunicilor.
    Ma sperie extrem faptul ca unii romani nu au invatat sa sa uite in gradina lor mai mult decat in cea a vecinului.
    Cred ca sufletele stramosilor nostri daci nu au hodina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Respectul la noi a ajuns de aici, pana mai incolo.Despre ce vorbim? In rest foarte bine punctat

    RăspundețiȘtergere