vineri, 15 februarie 2013

AM AVUT DREPTATE... IN CONGO S-A LANSAT PRIMUL SMARTPHONE..

  DACA PE 1 FEBRUARIE VA INTREBAM:"CE STITI DESPRE COLTAN?"... SI VA SPUNEAM CA ACEST AMESTEC MINERAL ESTE FOLOSIT IN PRIMUL RAND LA TELEFOANELE MOBILE;IATA CA AZI VA SPUNEM CA LA SFARSITUL ANULUI TRECUT, IN AFRICA S-A LANSAT PRIMUL SMARTPHONE!!!

Astfel, conform gazetei "LA TRIBUNE" ... "primul smartphone conceput și produs vreodată în Africa a fost lansat pe piață, chiar in ultima zi a anului trecut, fiind disponibil pentru început doar în Congo. Denumit ”Elikia” (nr. speranță în dialectul local), telefonul a fost creat de către un congolez de doar 27 de ani și se poate achiziționa pentru prețul de 130 de euro."
   Deși prețul smartphone-ului depășește salariul minim al africanilor din Congo, creatorul acestuia, tânărul Verone Mankou, crede că prețul este unul rezonabil. Telefonul are un touchscreen de 3,5 inci, o memorie RAM de 512 Mb şi un procesor de 650 MHz.  Acesta are o memorie internă de 256 Mb, care poate fi extinsă până la 32 Gb şi o cameră foto de 5 megapixeli. Se poate conecta prin wi-fi şi bluetooth. Tânărul a cheltuit 90.000 de euro pentru a dezvolta primul smartphone african dar recunoaşte că a fost asamblat în China, din cauza costurilor mult mai mici.

La final multumim posibililor nostrii parteneri media, si ne referim aici la  "AFRICANEWS"; totul parca ca o paradigma a destinului... si, iata cum "MUGETUL CARPATILOR - ONLINE" se va putea auzi curand, si in desertul Saharian. 
Insa, mai multe, cu o alta ocazie...... 

2 comentarii: