sâmbătă, 16 februarie 2013

“Dubito, ergo cogito; cogito ergo sum”

Sau tradus... in limbajul de zi cu zi:  “Ma-ndoiesc, deci cuget; cuget, deci exist.” ..
 Saptamana trecuta in articolul "CINE FINANTEAZA MOSCHEELE?" trimiteam o provocare, cu mai multe raspunsuri pe o tema, mai mult decat GENEROASA: Ce se ascunde in spatele motivului religios numit: MOSCHEI!
  Azi, in spatele dictonului latin o sa vorbim si despre crestini; asa... ca un reflex intr-o OGLINDA si care, o sa vedeti, va pune fata in fata pe: catolici versus otodocsi! Restul il veti decide singuri...

De departe, saptamana care a trecut EVENIMENTUL numarul 1 este DEMISIA Papei Benedict, din scaunul de la Roma... Insa multi dintre noi s-au intrebat ce se ascunde in spatele acestei surprinzatoare demisii?
  Pai, va rog cititi mai jos, povestea nefardata a unui astfel de gest... Ca si in preambulul de mai sus, COMENTARIILE va apartin...
  Si, poate asa va intelege si acel ANONIM, care a tinut sa fie "SPIRTUAL" intr-unul din comentariile de la subiectul cu moscheele; nu de alta, dar poate asa va intelege diferenta in care se poate infunda singur; cand crede ca "EL LE STIE PE TOATE...".

Deci, sa-i dam drumul, la poveste:

"Demisia controversată pe care Papa Benedict XVI o va pune pe masă în 28 februarie 2013 a născut foarte multe controverse în rândul opiniei publice. Motivul principal invocat de Joseph Ratzinger este epuizarea fizică, cauză pentru care trebuie să se retragă din funcția deținută. Aceasta este doar o acoperire sau pur și simplu o explicație menită să distragă atenția opiniei publice de la adevăratele motive care l-au obligat pe Ratzinger să părăsească un fotoliu care îi era destinat până la ultima sa suflare. Presa italiană a elaborat diverse articole prin care încercă să explice adevăratul substrat al actului de curaj pe care Ratzinger îl va face la o dată ulterioară. Se vehiculează că un scandal imens s-a născut la Vatican cu privire la gestionarea unor sume fabuloase de bani din cadrul Băncii Vaticanului, cunoscută și sub numele de “The Institute of Religious Works”.


300 milioane de euro nu se pot justifica

Bruxelles-ul emite de foarte multă vreme semnale cu privire la o mai mare transparență a modului de administrare a banilor de care dispune Vaticanul. Toate aceste apeluri au fost făcute pentru că de zeci de ani se cunoaște legătura puternică între anumiți reprezentanți ai Vaticanului și Mafia. Sume imense de bani au fost spălate de mafia italiană prin intermediul Băncii Vaticanului. Toate aceste acțiuni murdare s-au petrecut cu acordul papilor care au închis ochii din diferite motive.

Conspiratia din spatele asasinatului Papei Ioan Paul II
Cel care a încercat să rupă coruptia,dar și procesul de spălare de bani a fost Papa Ioan Paul I, care din motive lesne de înţeles a fost găsit otrăvit la doar câteva luni după ce a fost numit papă. De atunci, spălarea de bani, corupția, cât și colaborarea cu Mafia au fost tolerate de cei mai înalți reprezentanți ai Vaticanului. Chiar Papa Benedict XVI este acuzat de deturnare de fonduri și spălare de bani, peste 300 milioane de euro, care conform anumitor surse nedezvăluite de presa italiană, nu se pot justifica în visteria Băncii Vaticanului.
Anumite voci din Partidul Radical Italian susțin că “nimeni nu poate să fie făcut papă fără un trecut sordid pentru că altfel nu ar mai putea fi controlat.” Structura Vaticanului este asemănătoare ca în orice altă companie și cei din umbră îi conduc pe cei din lumină reflectoarelor, care nu sunt decât niște marionete. Ratzinger a făcut foarte multe gafe atunci când a fost Cardinal și din această cauză a fost ales în funcția supremă. Acum, dacă a ales să părăsească corabia condusă de Mafie, va fi scos țap ispășitor pentru toate problemele murdare care există în Vatican.


·       Biserica are nevoie de o nouă reformă

 Principalul maestru păpușar care trage toate ițele la Vatican este Cardinalul Tarcisio Bertone. Acest “demon” îmbrăcat în straie bisericești este cel care face parte din Mafia italiană și face toate jocurile spălării banilor. De asemenea, numeroase acuze de viol şi pedofilie sunt aduse celor mai mulți dintre înalții Vaticanului. Decadența a pus stăpânire pe una dintre cele mai sfinte instituții ale lumii și dacă o reformă generală, care să curețe tot răul existent, nu se va produce, atunci colapsul va fi cuvântul cheie.

Trebuie să înțelegeți că în țara mea Mafia, Guvernul și Vaticanul sunt reprezentate de aceeaşi oameni și au o singură preocupare: protejarea faptelor de corupţie“, susține o persoană anonimă din mass media din Italia.



Bineînțeles că problemele Vaticanului nu vor dispărea odată cu numirea următorului Papă ci trebuie destabilizată întreaga structură mafiotă și făcute publice toate actele de corupție, sexualitate și spălare de bani care au devenit o practică permanentă la Vatican.".

Acum va propun sa revenim la oile noastre, adica la ORTODOCSIA  noastra "cea de toate zilele". Iata acum si un alt ADEVAR, tinut sub "obrocul" pridvorului bisericilor, de catre  mai marele "ELEFANT ALB", cocotat pe Dealul Patriarhei, dupa ce a folosit ca si TRAMBULINA un pat de spital; dar si cu ajutorul unui  TARCOVNIC ce se vrea a FI... TROMPETA ortodocsiei si care raspunde la apelativul de Stoica... sau SCOICA, cum ii mai spun pe la spate colegii preoti.
Dar, iata mai jos despre ce este vorba, asa cum reiese din site-ul de stiri "Mediaddict.ro":

"Incredibil, dar adevărat! Patriarhia Română îi îndeamnă pe prelaţi să utilizeze delaţiunea în raporturile lor cu ANAF, astfel încât să-i ajute pe aceştia din urmă, în activitatea lor. Iar asta, în detrimentul celorlalați agenţi economici care efectuează activităţi de producţie şi/sau comerţ cu obiecte şi veșminte de cult.

Mediaddict.ro a intrat în posesia unei adrese către un protopopiat şi în care preoţii sunt “îndemnaţi” să uite de toate pildele creştine; cum ar fi iubirea de aproape, taina spovedaniei ba chiar și de cutia milei şi să “dea la cap” oricărui agent economic care ar cuteza să intre pe “feuda” Patriarhiei Române.
Conform adresei din data de 7.02.2013 se specifică că “umare a Înaltei Rezoluţii de pe Temei nr. 1064/2013, prin care s-a hotărât o informare generală şi o gestionare centralizată a fenomenului privitor la încălcarea Legii 103/1992, privind dreptul exclusiv al Cultelor religioase, pentru producerea obiectelor de cult, de către numeroşi agenţi economici”. 

Insa, la finalul acestei adrese, gasim si ca,  toţi preoţii din protopopiate “au obligaţia de a identifica în parohii, agenţii economici care efectuează activităţi de producţie şi/sau comerţ cu obiecte şi vestminte de cult, cu încălcarea prevederilor Legii 103/1992; întocmind rapoarte adecvate…”
După ce specifică şi că aceştia trebuie să întocmească rapoarte trimestriale către protopopiate “preoţii vor încerca să strângă un material probatoriu, constituit din facturi, bonuri fiscale, fotografii, datele de identificare ale agenţilor economici respectivi, pentru a facilita activitatea angajaţilor ANAF “.

Daca imi permiteti, cred ca singura concluzie CORECTA este cea data de cei de la "Mediaddict.ro"

 Acum, nu că am dori, Doamne Fereşte să provocăm valuri, valuri, în banițele Patriarhiei Române; dar parcă ştiam că în strângerea “birurilor” de către ANAF aceştia ar fi putut fi ajutaţi de către angajaţi MAPN şi MAI, nicidecum de către “funcţionari ai Domnului”?!
 Sau, poate că acesta este preţul derizoriu plătit de către Biserica Ortodoxă Română, la marile “sponsorizări” ale actualului Executiv; ori poate că locul apostolului Iuda a fost luat, pe nepusă masă şi fără o operaţie de prostată în prealabil, de către Daniel, Întâiul Stătător al BOR.
  Iar, ca să nu avem vorbe la tribunal, când am scris Întâi Stătător ne-am gândit la ideea de stat; pe principiul ”stai, că statul te plăteşte”.

 Iar astea... CONCLUZIILE par a fi si ele inca CORECTE, daca DICTONUL:  Dubito, ergo cogito; cogito ergo sum” – “Ma-ndoiesc, deci cuget; cuget, deci exist.” ... 


 nu a fost si el interzis fie de o "BULA PAPALA", fie de TROMPETA usor afona a Patriarhiei, dupa ce "nu reusise sa prinda bilet la cursa de intoarcere de la Roma", cand TEOCTIST tocmai ce fusese chemat la o audienta separata cu... DUMNEZEU!

 

3 comentarii:

  1. Ghiveciul se vede cu ochiul liber nu numai la noi, dar si la altii! Nu crezi si tu, asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Citatul exact cu care as vrea sa cred ca am putea incerca gasi o explicatie, sta in urmatorul citat:

    "LA INCEPUT A FOST CUVANTUL... SI, CUVANTUL A FOST LA EL..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Greau easte za vii boba! De ce la noi la szinagoga, nu intimplat aja geva? Noi rezbectam vechiul teztament si iubim la Dumnezeu! Voi va badeti joc si va mai si laudatzi gu poveasta cu beajtele....

    RăspundețiȘtergere