sâmbătă, 2 februarie 2013

GOERING RELOADED?!

  Cu siguranta ca, pentru multi dintre noi, stirea de mai jos a trecut usor neobservata, la fel cum, si tin pariul acesta, si mai putini dintre noi stiu ca, celebrul "GAZPROM" nu mai pare a fi un consortiu majoritar rus!!! Deci implicit german...  
 Dar asta este o cu totul alta poveste...poate alta data sa va spun si despre asta... Dar azi, am sa va spun o poveste tipic nemteasca, dar nu despre datoria istorica a Germaniei la Romanica; nu, ci despre faptul ca...
 În biroul de lucru al cancelarului german Angela Merkel a fost descoperit un covor de perete care a aparținut liderului nazist Hermann Goering. Covorul este numai unul dintre sutele de obiecte furate de naziști care se află în continuare în clădiri guvernamentale din Germania, arată o investigație a jurnaliștilor de la publicația „Der Spiegel”.

Covorul persan se afla de zeci de ani în acel birou. Potrivit „Der Spiegel”, în clădirile guvernamentale din Germania se află în continuare aproximativ 600 de piese de mobilier și opere de artă furate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
În timpul conflictului, trupele naziste au jefuit numeroase muzee, în special din Europa de Est, iar bunurile de valoare ale victimelor Holocaustului au ajuns și ele în colecțiile liderilor naziști, relatează TheTelegraph.
Hermann Goering, fondatorul Gestapoului (poliția secretă de stat) și totodată comandantul aviației militare a Germaniei naziste, a strâns o colecție uriașă de picturi, tapiserii și bijuterii în anii de război.

  • Covorul va fi scos din biroul cancelarului
În 1966, Guvernul din Germania de Vest anunța că și-a îndeplinit sarcina de a le returna proprietarilor bunurile furate de naziști. Însă investigația „Der Spiegel” a arătat că multe dintre acestea sunt în continuare răspândite prin casele de oaspeți ale Guvernului german, prin muzee și prin clădirile guvernamentale, la mult timp după ce ar fi trebuit să fie înapoiate proprietarilor de drept.
Tapiserii din aceeași colecție din care face parte și covorul din biroul Angelei Merkel împodobesc o casă de oaspeți a Guvernului de la periferia orașului Bonn. Iar un birou din lemn de nuc confiscat de Hans Posse, cel care a fost administratorul pentru toate operele de artă furate de naziști, se află la Berlin, în biroul președintelui german, potrivit scotsman.com.
Michael Naumann, fost ministru german al Culturii, a declarat că Guvernul trebuie să facă o prioritate din a returna proprietarilor de drept toate bunurile furate. Potrivit presei, covorul lui Goering va fi scos din biroul Angelei Merkel până la sfârșitul acestei săptămâni.

Un comentariu: