vineri, 22 februarie 2013

ROMANIA INCOTRO?...AZI: PRESA... INCOTRO?

Pensii pentru greciFratilor tineti-va bine... sa auziti si pe asta:

  Grecii așteaptă pensii din România

  • Comisia Europeană solicită României să plătească pensii cetățenilor greci pentru perioada în care aceștia au lucrat în țara noastră înainte de aderarea la UE.
 
În prezent, autoritățile române refuză să ia în considerare perioadele lucrate de migranții greci înainte de aderarea României la UE, potrivit oficialilor CE. Refuzul se bazează pe un acord bilateral semnat între România și Grecia  în 1996, în contextul căruia, țara noastră a plătit Greciei o sumă fixă de 15 milioane dolari, iar Grecia este responsabilă să plătească pensii corespunzând unui număr de maximum 15 ani lucrați. Aceasta înseamnă că lucrătorii au pierdut dreptul la pensie  pentru perioadele care depășesc 15 ani. 
“Comisia consideră că acordul bilateral nu poate fi utilizat pentru a-i lipsi pe unii cetățeni de drepturile care le sunt acordate în mod direct de dreptul UE și că România datorează lucrătorilor drepturile suplimentare la pensie, chiar dacă acestea corespund unor perioade anterioare aderării României la UE”, se arată într-un comunicat de presă.
România are la dispoziție două luni pentru a transmite Comisiei măsurile luate în vederea punerii integrale în aplicare a regulamentelor. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită România în fața Curții Europene de Justiție.

Dar asta nu e decat inceputul ....fiecare putem comenta ce vrem, cum vrem... dar ma intreb daca acei "nenei" din UE au auzit de lantul bancar grecesc existent in Romania si care sufoca populatia de rand de aici?
Dar despre asta, o sa sporavaim alta data, acum haideti sa vorbim pe sleau, despre "ROMANIA INCOTRO?".
Si am sa incep cu  subiectul...
    "Presa noastra, incotro?"

Din pacate, ADEVARUL este ca, datorita CTP-eilor, Tatulicienilor, Cristoilor... sau altor nume si al variilor "comitete si comitii" s-a ajuns ca, din 1990 incoa sa existe o multitudine de ANOMALII. Vreti sa stiti un ultim exemplu?

"Conducerea AGERPRES a blocat activitatea Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti!"

Dar, iata pe scurt, toata povestea...

"La data de 18 şi 19 februarie 2013, conducerea Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti (SJP) nu a fost lăsată să intre în propriul sediu, deoarece paznicii firmei BIPEDA SRL (cu care ANP AGERPRES a încheiat contract de pază fără licitaţie) au interzis accesul în clădire  preşedintelui, vicepreşedintelui şi unui angajat al SJP pe motiv că nu au legitimaţii AGERPRES. Aceştia au invocat o decizie semnată zilele trecute de directorul general interimar al ANP AGERPRES, Ioan Roşca, prin care se stabilea că accesul se face doar pe bază de legitimaţie. Sesizată în legătură cu aceste abuzuri, conducerea ANP AGERPRES nu a oferit niciun răspuns. Este evident faptul că această decizie este folosită abuziv doar împotriva SJP, întrucât din data de 16 iunie 2008, momentul în care a fost semnat de către SJP primul Contract Colectiv de Muncă din istoria AGERPRES şi până în data de18.02.2013, conducerea sindicatului nu a fost împiedicată să intre în propriul sediu.


În aceste condiţii, Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti a notificat angajatorul că încalcă prevederile art. 218 alin. 2 din Legea nr. 62/2011 a Dialogului Social, potrivit căruia condiţionarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
 
De asemenea, conform art. 2 alin. 5 din CCM din ANP AGERPRES, precum şi a art. 2 alin.6 din CCM din Mass-Media, în vigoare angajatorul are obligaţia să asigure sindicatului din unitate, pe lângă alte drepturi negociate, „spaţiu în incinta agenţiei pentru activitatea, întâlnirile şi reuniunile sindicatului”.  
 Această prevedere din Contractul Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES are  putere de lege şi obligă angajatorul să facă toate demersurile legale necesare pentru punerea sa în aplicare, inclusiv încheierea sau prelungirea unor contracte, ceea ce conducerea ANP AGERPRES a refuzat cu rea credinţă."
In "MEDIADDICT.RO",intr-un editorial superb, incisiv si realist, Catalin Dumitrescu ii caracterizeaza foarte corect pe acesti deuntologi si ii numeste:"marii maestri ai presei stricate chiar de ei: Găina vie şi plouată se dă mereu bărbată, feat. reinventată"

 

"Dar Cristoiu a lucrat şi în presa comunistă. Acum, vorbeşte de securişti. „Ardei umplut”, cum îl alinta „duşmanul” Vadim Tudor, a venit din Găgeşti, lucrând apoi în presa de partid. Aşa erau vremurile, nimic de zis, dacă te ardea la pantalonii rupţi în cur flacăra gazetăriei. Numai un naiv (sau un necunoscător) nu ştie, însă,  ce criterii trebuia să îndeplinească o persoană care aspira la vânturile PCR.
Presa scrisă, şi nu numai, este pe dric. „Maeştrii”, chemaţi, de colo până colea,  fac ce fac toţi guvernanţii, pe care-i, culmea, şi critică: constată şi strâmbă din gură, filosofic, şi  dau din cap, precum Bator spre Fefeleaga..."

 Si la final am pastrat ca si concluzie acest pamflet, postat cu ceva timp in urma... de catre prietenii mei ...


 

 Comentariile va apartin... maine despre ... 

   "SANATATEA ROMANESCA INCOTRO..."

7 comentarii:

  1. super!!!!!!!!!!!!!!!!!
    MICHAELA

    RăspundețiȘtergere
  2. Istoria aceasta a presei este ca o roata care se tot invarte, dar se si repeta... daca la domnul Dumitrescu subscriu, la Godinac am multe, ar foarte multe retineri.... Sindicalismul i-a omorat stofa de ziarist; nu ma credeti? Uitati-va la cuvantul lui de pe montajul de la final... Sau, mai exact, mie imi pare un ins care incearca din toate rasputerile sa para ceea ce nu este!
    Stirea cu Grecia e interesanta, in contextul in care multi viseaza si doresc ca Romania sa fie in genunchi!

    RăspundețiȘtergere
  3. DEH...TRAIM IN ROMANIA ...DIN CE IN CE MAI RAU...SUFERIM CA ASA NE ESTE SOARTA...=M I H A I T A P O D AR I U (GALATI)

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar daca fiecare dintre noi credem ca suntem stapanii adevarati ai ADEVARULUI, regula tipic romaneasca, cred draga ANONIMULE ca te-ai precipitat nitel cand ai facut comparatia intre Catalin si Cristi. Eu nu vorbeam de ce, sau in ce fel isi face cunoscut domnul Godinac mesajul; ci doar ca din cauza ca am aplicat de prea multe ori dictonul:"SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII" s-a ajuns unde s-a ajuns!
    Iar, pe mine nicio data, nu poate sa ma faca cineva sa lovesc, fie chiar si colegial... un OM care de cand ma stiu eu in presa si-a jertfit TALENTUL gazetaresc, in favoarea jurnalistului sindicalist!
    In rest, draga ANONIMULE, cred ca tu aplici mai mult principiul MIORITEI, uitan poate ca fiecare dintre noi, mai suntem si "SUPUSI GRESELILOR"... Si, nu ... SUSPUSI

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu conteaza ce vrea sa para sau nu Godinac, conteaza ce ramane dupa el si dupa colegii sai. Acum avem un Contract colectiv cu drepturi pe care jurnalistii nu le-au avut niciodata: salariu minim garantat pe mass-media, sporuri, cod deontologic, clauza de constiinta cu putere de lege. In urma acestor drepturi, mai multi jurnalisti au castigat procese in instanta si nu au mai fost la mana unor tatulici si cristoi.Pentru conformitate... SINDICALISTUL DE SERVICIU'

    RăspundețiȘtergere
  6. "baietul" acela Ariciuc extraordinar, Alupei..discutabil. Ciochina este azi, undeva la Senatul Romaniei! Emisiunea fost ok, inca imi aduc aminte.

    RăspundețiȘtergere