vineri, 1 martie 2013

CAT CREDETI CA LUCREAZA GRATUIT , O FEMEIE PE UN AN?

AZI, CA TOT ESTE 1 MARTIE  M-AM GANDIT SA NE ARUNCAM O MICA PRIVIRE SI ASUPRA "SURICATELOR" DE LANGA NOI... ADICA FEMEILE...SI SA ABORDEZ UN SUBIECT MAI NONCONFORMIST: CAT TIMP LUCREAZA GRATUIT, INTR-UN AN,O FEMEIE DIN UNIUNEA EUROPENA ?!

 SI, IATA CE AM GASIT: .... "specialiștii europeni spun ca, femeile din Uniune lucrează gratuit, în medie, 59 de zile pe an. Deși diferența de venit dintre sexe a scăzut în ultimii ani, ea a fost datorată unei diminuări a salariilor bărbaților, subliniază comisarul european Viviane Reding. Asa se face ca diferența medie dintre veniturile salariale ale unui bărbat care trăiește și lucrează într-o țară membră UE și ale unei femei care ocupă un post similar a fost calculată de Comisia Europeană la 16.2%.
Analiza Comisiei Europene arată că trendul descendent poate fi explicat prin impactul crizei asupra diferitelor sectoare economice, cele mai multe dominate de bărbați (precum construcțiile sau ingineria). În consecință, în ultimii ani a crescut numărul bărbaților care lucrează jumătate de normă sau pentru salarii mai mici.
Datele au fost făcute publice astăzi de CE, în contextul Zilei europene a egalității salariale, sărbătorită mâine, 28 februarie. „Principiul egalității salariale pentru muncă egală este scris în tratatele UE încă din 1957. Este timpul să fie pus în practică pretutindeni. Haideți să lucrăm împreună pentru a atinge acest țel nu doar în zilele egalității salariale, ci 365 de zile pe an”, a declarat Viviane Reding.

5 comentarii:

  1. Foarte buna concluzia dvs muzicala....

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna postare, Bogdan Luca ! Iti multumim !

    RăspundețiȘtergere
  3. Simpatică comparație cu suricatele! Nici ele, nici femeile nu au stare și astfel se rezolvă problema financiară a femeilor! Sunt scăzute, de ochii lumii, drepturile bănești ale bărbaților! Nici o rezolvare, specific politicilor UE. Corect ar fi ca, atât femeile cât și bărbații să fie remunerați, în toate domeniile muncii lor, cu respect față de nevoile acestora de a trăi decent și demn. Mi-a plăcut articolul, bine punctat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Simpatică comparația femeilor cu suricatele! Cele din urmă sunt foarte bine organizate și bătăioase! Mi-a plăcut să cred că această comparație ar putea avea o urmare benefică, atât pentru femei, cât și pentru familiile lor! Cine știe de unde sare "suricata" în favoarea rezolvării subiectului?

    RăspundețiȘtergere
  5. si , intre timp...s-a schimbat oare ceva?

    RăspundețiȘtergere