sâmbătă, 23 martie 2013

ROMANIA INTRE DOUA STARI DE FAPT: CROMATICUL IN POLITICA SI BENTITA CU TRICOLOR




ESTE SAMBATA. AZI, SUSTINATORII SI MEMBRII DE PARTID AI PDL-ULUI SE REUNESC, IN BUCURESTI, PENTRU A-SI ALEGE NOUA CONDUCERE... INTR-O CONVENTIE NATIONALA. IN TIMP CE, LA KILOMETRII DEPARTARE; PARCA INTR-UN ALT FILM SABINA ELENA ESTE PERSECUTATA PENTRU SIMPLA "VINA" CA ESTE ROMANCA!!! 

SA INCEPEM CU ACEASTA STARE DE FAPT... 
  •    CINE ESTE SABINA ELENA?
Sabina, eleva din Covasna care a ”provocat incidente” în școala în care învață, potrivit presei de limbă maghiară și conducerii Inspectoratului Școlar Județean Covasna, pentru că a purtat o bentiță tricoloră în ziua de 15 martie a.c. Deși a fost amenințată și huiduită pentru gestul său ea ține capul sus. Și merge mai departe. Iata ce a transmis ea, tuturor romanilor.... 
  • Cum te simți acum că tot scandalul e public?
Este public pentru că vreau ca adevărul să fie cunoscut de opinia publică. Nu este normal ca un gest atât de simplu precum afișarea tricolorului să nască asemenea discuții și atitudini din partea presei de limbă maghiară, a profesorilor și a colegilor de la secția maghiară.
  • Au apărut deja persoane care vor să te denigreze. Chiar îi urăști pe unguri? 
Era de așteptat. Îmi dau seama că vor încerca să mă denigreze pentru a duce în derizoriu gestul meu. La vârsta de 15 ani nu poţi fi xenofob, nu cunosc acest sentiment, prin urmare nici nu pot să-l exprim. Eu nu îi urăsc, urăsc faptul că ei mă urăsc!
  • Vei continua să porți tricolorul la școală?
DA! Este dreptul meu de exprimare a conştiinţei şi gândirii. Toată discuția asta este absolut inutilă. Dacă eram la Craiova sau la Iași și veneam la școală cu tricolorul un mai zicea nimeni nimic. Dar pentru că sunt din Covasna nu pot să fac acest lucru fără să apară discuții. De ce oare?
  • Ce spun colegii de școală de toată povestea asta?
Dacă urmăriţi facebook-ul veţi vedea că am susţinerea tuturor elevilor, mai puţin a celor de etnie maghiară, dar încerc să îi înţeleg.

Mai multe insa pe adresa:  http://www.dantanasa.ro/2013/03/21/exclusiv-sabina-elena-voi-continua-sa-port-tricolorul-la-scoala/...


 Ea este imaginea ROMANIEI INDURERATE.... iar el, individul acesta LIBIDINOS este CALAUL libertatii de exprimare! Iar asta, in timp ce mai marii zilei stau sa "NEGOCIEZE" cu POLITRUCII de la Budapesta! Oare ce? Pana cand?
In fond, despre ce este vorba, pentru ce s-au simtit “jigniti” unguri? Pentru ca in ziua de 15 martie, “ziua maghiarilor de pretutindeni”, curajoasa noastra eleva a purtat un mic tricolor.
  Dar ungurii care au venit cu doliu de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, inclusiv in Parlamentul tarii, iar copiii din Covasna au trebuit sa faca cerere directorului Simon István pentru a intona Imnul National. In propria tara! Asa ar fi trebuit sa purtam si noi de 15 martie: doliu.


Dupa ce jurnalistul Marcel Bărbătei a facut cunoscut opiniei publice cazul fetitei prin intermediul Cotidianul.ro (articolul a depasit 33.000 40.000 de accesari), internetul a explodat de revolta fata de extremismul maghiar si, in acelasi timp, s-a animat de gesturi de solidaritate fata de romanca noastra temerara. Vigilentii internetului l-au gasit mai rapid ca Politia pe individul care a amenintat-o grobian cu moartea
Mii de romani si-au declarat solidaritate cu Sabina Elena prin intermediul retelelor sociale. S-a creat o pagina de Facebook eficienta si s-au anuntat demonstratii de solidaritate in mai multe orase ale tarii, respectiv: BUCURESTI, Sambata la orele 16-17 – Piata Constitutiei sau Piata Universitatii

Se afirma: “Sabina, eleva a unui liceu din Covasna a fost amenintata cu moartea, dupa ce impreuna cu cativa colegi au mers la liceu cu steaguri tricolore si au marsaluit pe holurile institutie de invatamant. Pe langa faptul ca a fost amenintata cu moartea, Sabina este si anchetata pentru “instigare la violenta”. Va asteptam in numar cat mai mare sa o sustinem pe Sabina Elena impreuna cu un tricolor!

  • Cea de-a doua STARE DE FAPT
La Bucuresti, o sa vedem cum, incepand de azi CROMATICA politicii romanesti se va schimba usor, usor in PORTOCALIU! Cum? De ce? Astea sunt intrebari multe, dar fara esenta, pe  langa DRAMA tinerei din COVASNA! Inca nu am auzit ca... PRESEDINTELE, PREMIERUL, sau PRESEDINTII celor doua camere ale PARLAMENTULUI ROMANIEI sa ia o pozitie OFICIALA impotriva acestei BARBARII!
Dar, sa revenim la CONVENTIA de azi a PDL-ului! Pai, dragii mosului in teoria picturii, sau a cromaticii culorilor... PORTOCALIUL se naste din AMESTECUL ... dintre ROSUL pesedeului, cu GALBENUL liberalist! Adica, pe limbajul ultimilor mesaje... am putea spune ca:
- nu ni se mai pare suspecta declaratia presedintelui Ponta, cum ca suspendarea din vara a fost o greseala; si nici ca...
- Mihai Stanisoara migreaza la PNL... via Frunza Verde; ceva din ciclul IARNA-PRIMAVARA
La care mai adaugam si niste declaratii , mai mult sau mai putin POMPIERSITICE despre MASONERIE si POLITICA... ale CETATEANULUI de pe bulevardul GENIULUI! Desi, barfitorii din loje, si nu ma refer aici la cele TEATRALE, spun ca NASUL in ale FRATIEI, a fost taman "ECOLOGISTUL" Frunzaverde... 
Ce va iesi cu ADEVARAT din CONVENTIA... CONVENTIEI PDL, cred ca numai ei stiu cu exactitate; insa umbla vorba prin partid "verde-nnourat", cum ca:
- daca iese Macovei, partidul se faramiteaza IMEDIAT
- daca iese Udrea, cade FRUNZA brandului partidului la doar 24 de ore
- daca iese insa "BULDOGUL" de la Oradea, partidul va cunoaste un portocaliu, asa mai galbejit!
   Insa, daca tot vroiau sa dea un SEMNAL clar MEMBRILOR si SUSTINATORILOR sai, ma intreb de ce nu au SCHIMBAT; DECIS, chiar si pe ULTIMA SUTA DE METRI ca intreaga DISPUTA sa se dea in alt oras decat BUCURESTIUL... spre exemplu...COVASNA! Ori localitatea in cauza, nu mai este in ROMANIA?
   Ma intreb, tot asa ca o stare de fapt, daca domnul PRESEDINTE l-a sunat, macar asa din curiozitate, pe HAGI, ca tot este invitat de PREMIERUL Orban, la Budapesta, si sa-l roage sa se intoarca de acolo! 
Nu de alta, dar o TANARA ROMANCA a fost AMENINTATA cu MOARTEA! Iar noi, am stat CAPRA, doar pentru ca un steag al Ungariei a fost ars! Asta, in timp ce partida de la Budapesta s-a jucat fara spectatori, pentru ca aceeasi CETATENI au jignit un alt popor : EVREII.

Si, inca ceva... si mai trist: DOMNILOR POLITICIENI, CAND VETI AJUNGE LA IERUSALIM VIZITATI VA ROG SI MUZEUL HOLOCAUSTULUI. VETI AVEA O MARE SURPRIZA; ANTONESCU ESTE TRECUT LA CALAI; PE CAND HORTY ... SE EVIDENTIAZA PRIN LIPSA NUMELUI SAU...LA ACEL CAPITOL (TRIST) ... AL ISTORIEI UMANE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu