vineri, 26 aprilie 2013

DE LA PNT-CD... LA PARTIDUL VERDE(PARTEA PRIMA)

SAU, MAI DIRECT SPUS: 

    "OPRITI ISTORIA...COBOR LA PRIMA!".

PARADOXUL ISTORIEI FACE CA PNT-UL DE AZI SA FIE COLEG, IN PARLAMENT, CU PARTIDUL VERDE. BA, MAI MULT CHIAR, ACEST PARTID DE BUZUNAR, SAU PARTID BRELOC... SA AIBA ACELEASI SANSE SA FIE BAGAT IN SEAMA CU PARTIDUL LUI IULIU MANIU. SI, CHIAR DACA  NU O SA FITI DE ACORD CU MINE; IMI PARE CA, DIN PUNCTUL DE VEDERE AL OBSERVATORULUI EXTERN, PARTIDUL DOMNULUI CERNEA ESTE MULT MAI VIZUAL PE SCENA POLITICA ROMANEASCA... DECAT PARTIDUL LUI PAVELESCU! SI ASTA, CHIAR DACA ... SI UN PARTID... SI ALTUL PAR A AVEA IN SPATE FORTE SI FINANTE DESTUL DE PUTERNICE PENTRU A (RE)EXPLODA. MAI JOS AM SA INCERC SA FAC O MICA "RADIOGRAFIE" IN TIMP A CEEA CE AU INSEMNAT, INSEAMNA... SAU INCEARCA SA MAI INSEMNE CELE DOUA FORMATIUNI POLITICE IN PREZENTUL NOSTRU... "MEDIOCRU CONSOLIDAT"


Sa incepem cu PARTIDUL VERDE. Am auzit prima data, cu mult inainte de a veni acest Remus Cernea pe acolo; mai exact cand un alt "MEGASTAR" al show-bizului autohton... si ma refer aici la Ionut Dolanescu, care spunea că: "CRED CA ROMANIA ARE GRAVE PROBLEME DE POLUTIE".
Astfel, pe 28 februarie 2008 acesta declara ca: "Sunt un artist şi un sensibil, nu un politician", desi tot Ionuţ Dolănescu afirma ca a intrat în Partidul Verzilor pentru a apăra fauna şi flora României. Solistul de muzică populară spune că a fost curtat şi de partide grele, precum PRM sau PSD, dar a preferat o formaţiune mică, dar care are un scop nobil: să protejeze natura. El  mai susţinea atunci că este un artist curtat şi popular. Acestea sunt armele sale pe care le va folosi şi în politică. Nu vrea să candideze la nicio funcţie, poate doar la cea de europarlamentar. Iar pe Verzi vrea să îi sprijine, în primul rând, prin cântec. Apoi, dupa ce eminenta cenusie a partidului verzilor GHEORGHE IONICESCU  a trecut la Domnul, fraiele partidului sunt tinute cu amandoua mainile de catre SILVIU DUMITRU. Care incerca, inca de pe atunci... sa se infiltreze sub mantia rosie a lui MIRCEA GEOANA, prin filiera HREBENCIUC! Insa, inca de  pe atunci  atunci se loveste ca de un zid, de echipa tanara din partid,  DAN PAVEL - VICTOR VASILESCU - MIHAI CACIULA sunt cu un pas inaintea "aripei conservatoare" si initiaza negocierea cu PSD-ul; iar "old boys" din formatiunea FLORII SOARELUI raman cu ochii in soarele, de la floare. Insa, asa cum doar in istoria Romaniei se mai intampla, unii se plictisesc de jocul asta, cum a fost cazul avocatului Pavel, iar altii, asa cum le spune si numele, trec in barca INVINGATORULUI... si devin o CACIULA de rezerva. Iar altii fac naveta BUCURESTI - AFRICA DE NORD... si retur. Deh, ce sa-i faci; "CHESTIE DE GUSTURI"... cum ar spune "CARCOTASII'


 Dar, sa revenim la Silviu Dumitru; acesta  nu se lasa si muta din nou; punand in fruntea verzilor pe MUGUR MIHAESCU. Asa se face ca, in martie intr-o zi de joi, celebrul GARCEA avea sa declare ca: " actorul Mugur Mihăescu a intrat în politică pentru că, în ultimii 20 ani, a fost tratat "ca o cifră" şi pentru că doreşte să demonteze actualul sistem şi "să-şi facă o ţară frumoasă". 
Insa, nici acest menage nu a tinut prea mult si, iata ca...  NOUA EMINENTA  A VERZILOR... SILVIU DUMITRU il "coboara la prima"; asa cum se mai spune in folclor, pana si pe  GARCEA si vrand sa dea bine cu aripa MAGUREANU il (re)instaleaza la sefia partidului, cu surle si trambite pe  REMUS CERNEA. 

7 comentarii:

  1. Sa inteleg ca acest SILVIU era "TATUCUL" tuturor lucrurilor.... Cat priveste RESTUL, nu ma mira nimic. Noi, de aici, din Constanta vedem putin altfel totul... inclusiv relatia cu Biserica Ortodoxa; dar cea cu HOMOSEXUALII cat mai putin... Ca doar nu avem toti " PANTALONI ROSII"!?
    In rest sa auzim numai de bine. Mi-a placut si partea tinerii si old boys... Astept si maine o CONTINUARE. Sa auzim numai de bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tatuca Iliescu stie cel mai bine cum a ajuns PNT-ul ceea ce a ajuns...
    Divide et Impera

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucura ca domnul Iane a facut pasul inapoi, langa un LINGAU ca asta... recte CERNEA. Nimic nou sub soare.
    Cunosti vb care spune " canta cucul in Bucovina... si Cernea stinge lumina?
    Semnat: URSUL bucovinean

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa incercam sa iertam; desi in POLITICA numai de IERTARE nu poate fi vorba.Vine saptamana MARE... si, macar spiritul CRESTIN sa triumfe asupra NECREDINCIOSILOR. Din INAUNTRUL, dar si din AFARA ... BISERICII MAME.
    Si, pentru final, am pastrat o INTREBARE:
    MAINE VA FI CONTINUAREA?; SI CAND CEVA DESPRE MATRAPAZLACURILE AVERII BISERICESTI?
    Si, poate ceva in SAPTAMANA asta si despre TRADARE... pornind de la IUDA si ajungand la ..sa spunem... MIHAI VITEAZUL?!
    Ce spui?

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare... ok asa...

    RăspundețiȘtergere
  6. Silviu, un personaj controversat care este si el la randul lui un om al unor servicii de casa se stie.

    RăspundețiȘtergere
  7. ok povestea , dar studiind blogul vad ca acest SD tot mai chinuie ideea de verde! Nu cred ca mi se pare...

    RăspundețiȘtergere