duminică, 15 septembrie 2013

INALTAREA SFINTEI CRUCI... ROSIA MONTANA SI PRIETENII SFARAMATE

"Săracilor care își numără banii le spun: “Decât să trăiești murind, mai bine să mori trăind!” Decât să îmbrățișezi toată viata un purcoi de bani, mai bine îți strângi în brațe, un prieten, într-o zi!”

Înălțarea Sfintei Cruci (gr. Σταυροφανεια) este cea mai veche și cea mai importantă dintre sărbătorile creștine închinate cinstirii crucii lui Iisus. Atât în calendarul bizantin (ortodox și greco-catolic) cât și în cel latin această sărbătoare se ține pe data de 14 septembrie.
Prin această sărbătoare creștinii comemorează două evenimente deosebite din istoria lemnului crucii:



Asta a fost ieri. Azi nu ne raman in fata decat aceleasi probleme: SIGURANTA ZILEI DE MAINE... dar si ROSIA MONATANA. Iar daca la PRIMUL SUBIECT cuvintele imi par ACUM niste SLOVE DE METAL RUGINIT, pentru cel de al doilea SUBIECTUL naste animozitati intre prieteni simpli, dar si intre cei politici. Doriti doua exemple clare?

Primul sta in despartirea mai mult decat zgomotoasa dintre ORESTE TEODORESCU SI MIRCEA BADEA. Acestia si-au scris GRELE CUVINTE; dar s-au si REPOZITIONAT vis-a vis de propria lor CONSTIINTA. Iata ce scria BADEA:
"Azi un prieten cu care am trăit o viață a ales să se sinucidă din lumea mea bășindu-se cu stropi. A făcut-o emanând niște blestemații și niște ticăloșii cu duhoare pestilențială care m-a doborât. O să mă ridic. Nici delirul mistic inept, de prostovan, tip Becali, nici eventuale inspirații de “sorginte dacică” nu pot justifica monstruozitatea gestului imund. Așadar, oricât mă voi mai tăvăli în chinuri, dacă ai ales să te sinucizi înjunghiindu-mă, pentru mine ești mort. Nu voi ține slujbă. Nici doliu!"
Pe cand, mai nobilul sau prieten spune ca: " Îmi iubesc prietenii și o voi face toată viața, dar când se întorc împotriva țării și a neamului, din care și ei fac parte, atunci, cu cea mai mare tristețe în suflet, mă întorc și eu cu fața de la ei”, la care acesta  a mai adaugat si cateva randuri legate se pare de acest SUBIECT:
 " Am citit în ochii voștri teama și frustrarea ca s-ar putea să pierdeți toate comorile de pe pământ. Asta e bine, poate începeți să le faceți în CER. Doamne ajută, vă iubesc și vă aștept! Fie ca Neamul să ne ierte pe toți! Căci Dumnezeu, din această clipă se află doar cu cei curați la suflet, smeriți și blânzi! Pace vouă, pace tuturor!”. Oreste a adăugat după câteva ore și un alt mesaj, care ar putea să aibă și el legătură cu subiectul Roșia Montană. „Săracilor care își numără banii le spun: “Decât să trăiești murind, mai bine să mori trăind!” Decât să îmbrățișezi toată viata un purcoi de bani, mai bine îți strângi în brațe, un prieten, într-o zi!”
 Pe de alta parte sta si CONFLICTUL care nu mai este unul MOCNIT dintre CRIN ANTONESCU si VICTOR PONTA. Care Ponta... incearca sa spuna ca: " PONTA NU E PONTA; CI MAI DEGRABA POANTA" si incearca sa bage in ochii oamenilor cu totul alte "POANTE" politice si OARE DE CE?
Ultimul sondaj arata ca liderul PNL este in scadere in sondajele de opinie. Si, iata si dovada... mai jos:


Iar Victor Ponta uita ca in acest asa zis "conflict" stau ascunsi... ori incearca sa ascunda persoane de genul mama lui Sova... ori altii. Insa ADEVARUL sta ascuns in cu TOTUL alt UNGHER al acestei SCENE, care este viata.
"Există o lege a tăcerii în presă, se ştiu multe lucruri, există o grămadă de informaţii pe care foarte puţini le fac publice. Într-adevăr, la nivelul percepţiei opiniei publice, e „la modă” Roşia Montană. S-a atras de atâtea ori atenţia că Roşia este doar vârful de lance, proiectele fiind mult mai multe, aproape toţi Apusenii fiind „acoperiţi” şi nu doar Apusenii. Avem Baia Mare, ajungem la Arad, apoi Caraşul... e vorba de o întreagă strategie de vânzare pe doi bani a resurselor naturale ale României, pe de altă parte - nu mi-e frică s-o spun - trădarea de ţară a făcut ca România să devină o colonie. Cineva, bazându-se pe câţiva baroni locali care iau firimituri, profită la maximum de resursele naturale ale unei ţări. Ba mai mult, se ajunge inclusiv la înstrăinarea terenurilor agricole, o altă resursă vitală."
La care se adauga si restul: 
"anul de pornire a fost 1995 şi personajul în jurul căruia se învârt multe dintre aceste afaceri este Frank Timiş. Deloc întâmplător, în 1995 el punea primele „balize” atât pe Roşia Montană, pe Certej, în domeniul aurului, însă trecea şi în partea cealaltă, obţinând şi licenţele pentru gazele de şist de la Bârlad. Le-a vândut apoi în 2011 către Chevron prin Regal Petroleum. Nu poţi să nu te-ntrebi cum e posibil ca un individ urmărit, condamnat pentru trafic de stupefiante în Australia, ajunge să deţină informaţii-cheie în toate domeniile ce ţin practic de siguranţa naţională. 
Când vorbim de aur-argint, de gaze de şist, de metale şi materiale rare, nu mai putem discuta de o scurgere accidentală de informaţii! Logic, totul s-a oferit de către cel sau cei care au centralizat informaţiile la vârf!"

Acum intelegeti ce UITA cu adevarat domnul Ponta? Si ce, se prea poate ca, in felul sau domnul Antonescu sa nu stie inca?! Exact ca in fotografia alaturata...
Iar pentru ca domnul Prim Ministru ii place mult de domnul Papandreou, tot un ex prim ministru... dar in GRECIA... care  TARA este victima unora ca de la Rosia Montana... si care a recunoscut urmatoarele vis-a vis de astfel de "exemplare":
 " Acesta nu va fi un discurs ca oricare altul pe care l-am ţinut. Astăzi vă voi vorbi despre conducerea defectuoasă din politica globală şi din economia în curs de globalizare. Nu voi oferi nişte soluţii ideale, servite pe tavă, dar vă voi forţa să regândiţi, să riscați şi să vă implicaţi în ceea ce eu numesc o evoluţie globală a democraţiei. Unii m-ar putea acuza de naivitate, de faptul că-mi pun încrederea în puterea şi înţelepciunea poporului. După decenii de făcut politică, sunt şi pragmatic. Credeţi-mă, am făcut şi fac parte din sistemul politic actual şi ştiu că lucrurile trebuie să se schimbe. Trebuie să facem politica să redevină puterea de a imagina, reinventa şi restructura pentru o lume mai bună. Dar mai ştiu că forţa distrugătoare a schimbării nu va fi condusă de politica actuală. Reinventarea politicii democratice va fi făcută de voi şi mă refer la voi toţi. Toţi cei care participă în acest schimb global de idei, fie că sunt aici în sală, în afara ei, online, la nivel local, toţi cei care se împotrivesc nedreptăţii şi inegalităţii, celor care răspândesc rasismul, nu empatia, dogma, nu gândirea critică, tehnocraţia, nu democraţia. Toţi cei care se împotrivesc puterii necontrolate, fie că e vorba de lideri autoritari, de plutocraţi care-şi ascund averile în paradise fiscale, sau de grupuri de interese care îi protejează pe cei puternici."
  Si, pentru ca tot am inceput cu INALTAREA SFINTEI CRUCI... va rog sa va uitati cu mare atentie la imaginile de mai jos:
  Si, dupa aceea, sa incercam sa nu uitam nici  cuvintele lui PAPANDREOU...  
E în interesul lor ca toţi să fim idioţi. Hai să nu fim!

4 comentarii:

  1. Oare ce credeti ca se va rezolva?!Facem pariu ca se vor impaca cei doi? Intrebarea mea este care dintre cei 2: ORESTE si BADEA; sau PONTA si ANTONESCU?

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumina Inaltarii vine din noi insine... Nu din aurul pe care unii incearca a ni-l baga cu forta in buzunare...

    RăspundețiȘtergere
  3. ciudata descriere.... dar ADEVARATA!

    RăspundețiȘtergere