luni, 28 octombrie 2013

SFANTUL DUMITRU INTRE "UMBRA LUI PUTIN" SI AGHIASMA DIN HIDRANT

SFANTUL DUMITRU A FOST DINTOTDEAUNA UN SFANT "CU IZ BUCURESTEAN"; INSA ASTA NU A PUTUT RESTRANGE ARIA SA DE POPULARITATE IN RANDUL CREDINCIOSULUI DE RAND.
 MAI DEMULT, CAND INCA "ADEVARUL"... TOT INCERCA SA SURPRINDA ADEVARUL... SI NU SA UMBLE "IN GASCA NOASTRA", CUM AR FI GRAIT TOT LA ACEEASI DATA PARINTELE STOICA... CEL DE LA PATRIARHIE. SI NU CEL DE LA SERVICII FUNERARE. EI BINE, ATUNCI CAND "ADEVARUL" MAI UMBLA IN PICIOARELE GOALE, CU TIBIILE ZDRELITE DE NESATULA POFTA DE ARGINTI AI SLUJITORILOR DOMNULUI... EU MA INCAPATANAM SA MAI ZGARAI PE HARTIA ZIARULUI CA:
 "SHOW ROOM-UL DE LA PATRIARHIE ... NU ESTE O ILUZIE".

Tot cu ceva vreme in urma... "NEVREDNICUL" ziarist scria, fara sa stie insa ca nou intronizatul PATRIARH isi va face din BISERICA, o masina de facut bani... articolul: " UMBRA LUI PUTIN LA PATRIARHIE". Iata ce scriam atunci:

"Pe dealul Patriarhiei infloreste economia subterana. Un megatrust de presa scrisa si audiovizuala se lanseaza cu mare fast la Bucuresti. Patriarhul Daniel isi arata tot mai clar abilitatile de manager si administrator. Un administrator peste una dintre cele mai mari averi din Romania. Dar si peste o suma de scandaluri care, in dealul Patriarhiei, par ca se tin lant.
Biserica Ortodoxa Romana (BOR) detine si administreaza una dintre cele mai mari averi din Romania! Peste trei miliarde si jumatate de euro ar fi valoarea acestei "vistierii cu patrafir" despre care se stie foarte putin. O suma imensa care ar putea transforma BOR intr-unul dintre cei mai mari jucatori pe piata economiei romanesti si nu numai.
Pe de alta parte, BOR, prin noul patriarh Daniel, devine din ce in ce mai mult un jucator pe piata politica, prin decorarea celor mai inalte "fete" politice cu distinctii bisericesti (vezi "cazul Basescu" si "Crucea Patriarhala") si prin deschiderea media pe care o arata greilor politicii mondiale, in special, celor de la Rasarit (vezi cazul Vladimir Putin, prezentat pe prima pagina a ziarului "Lumina", cotidianul Patriarhiei). In tot acest timp, la marile sarbatori si nu numai, pe dealul Patriarhiei, dar si in preajma unor importante lacase de cult, infloreste o adevarata industrie a a producerii banilor. Bani negri din cele sfinte." 
Si veneam cu urmatorul exemplu, in ADEVARUL,  si care ar putea da nastere unei turme foarte mari de CARCOTASI... Iata ce scriam... ATUNCI:
  • Tarabele de la Patriarhie, industrie de "bani negri"
"La coada stau doar fraierii - politicienii si simandicosii se baga in fata!", ne spunea, sambata, pe dealul Patriarhiei, agentul Dan, un prieten de la Politia Comunitara. In catedrala, in toiul noptii, lumea a asteptat de la moastele Sfantului Dimitrie o minune. Spre dimineata, masa de nevoiasi cersea de zor: "Nu aveti un leu si pentru mine?!" Pe deal insa, la tot pasul se vede ca banul nu mai este "ochiul Dracului", ci unealta celor care umbla cu cele sfinte.
De Sf. Dumitru, bucu­resteanul de rand a putut observa cum, pe dealul Patriarhiei erau amplasate 50 de standuri, unde isi vindeau produsele bisericesti atat manastirile, cat si micii intreprinzatori. La poalele dealului, maicile si parintii cereau pentru un pomelnic intre 10 si 30 de ron! Tot acolo, pentru toate cele trei zile, taxa la negru: 1.000 ron!
Un calcul simplu arata ca Arhiepiscopia Bucurestilor incasa pentru aceste zile nici mai mult, nici mai putin decat 50.000 ron. Atunci cand am incercat sa aflam daca pentru asa ceva s-a eliberat vreun act contabil, responsabilul de la BOR, parintele Nicolae Crangasu, ne-a comunicat sec: "Ma pregatesc pentru vecernie"!
  • Scurt pelerinaj prin "Patriarhia banilor"
Este sau devine din ce in ce mai mult BOR o Biserica a banilor? Patrimoniul BOR este, in prezent, unul descentralizat, ceea ce inseamna ca activele si pasivele sunt defalcate pe mitropolii, arhiepiscopii, episcopii si parohii. Veniturile BOR sunt estimate azi, de majoritatea studiilor de specialitate, la aproximativ 90 mil. euro pe an.
Cea mai mare parte a acestor venituri este realizata in ordine de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei, respectiv de cea a Olteniei. Mai mult, actualul Patriarh este capul unei structuri piramidale, formata din sase mitropolii in tara, 10 arhiepiscopii, 16 episcopii, 161 protopopiate, 11.102 parohii, 2.297 filii (parohii mai mici), 423 manastiri, 183 schituri, 10 metocuri. Tot atatea surse ale economiei "in sutana". "
 Anul acesta, cu toate ca celebrarea SFINTELOR  MOASTE de la SFANTUL DUMITRU a venit in scurt, fata de un alt "FESTIVAL" de facut bani... si ma refer la moastele SF. PARASCHEVA ... "BAIRAMUL" ortodox a adus un ELEMENT hazliu, daca nu ar fi DUREROS. Vreti sa stiti care este acesta? 
  • Apă chioară în loc de aghiasmă la moaștele Sfântului Dimitrie  

    Un nou scandal este pe punctul de a izbucni în cadrul Bisericii. Mii de enoriaşi aflaţi, duminică, în pelerinaj la moaştele Sfantului Dimitrie au fost batjocoriţi la  Patriarhie. 

    Potrivit postului România TV, credincioşilor li s-a vândut apă chioară, de la hidrant, pe post de apă sfinţită. 

    Cele 12 butoaie din curtea Patriarhiei au fost umplute duminică de cel puţin două ori. Potrivit România TV, niciun preot nu a mers să le sfinţească această apă, pe care mii de credincioşi au luat-o acasă, în sticluţe, fiindu-le vândută pe post de agheasmă.  Apa a fost pusă în bidoane, direct din hidrant.
     Preţul unui bidonaş cu astfel de “apă sfinţită” este stabilit de Patriarhie la 5 lei, dar oamenii nu bănuiesc că cele 12 butoaie, de câte 500 de litri fiecare, au fost umplute de la hidrantul din curtea Patriarhiei."

    Iar asta, in timp ce PATRIARHUL ne intreaba pe toti asa ceva:


    Un alt lider de BISERICA ORTODOXA, mai direct spus din CIPRU, crede ca "TRECEREA" crizei ar putea fi rezolvata asa:


    Iar asta, desi situatia dramatica din parohii se stie OFICIAL.... Vreti un exemplu? Daca veti avea RABDARE... sa urmariti cu LINISTE, dar si in PACE interioara reportajul de mai jos... facut de catre TRINITAS TV veti intelege ce se ascunde in spatele OPULENTEI din DEAL. Dar nu din DEALUL GOLGOTEI...

     

     Nu doresc sa spun mai multe, dar cred ca si ceilalti PS si IPS vor intelege ca nu pot trai la INFINIT in MINCIUNA... Caci daca se va ajunge in situatia asta...

    VOI CE  ATI ALEGE?

4 comentarii:

  1. INTERESANTA POSTAREA DUMITALE.INSA CATI VOR INTELEGE... CU ADEVARAT?

    RăspundețiȘtergere
  2. Biserica moaste si mai ce?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mantuirea este un lucru ALEATORIU... cat priveste SFINTIREA APEI... este la fel de aleatorie...
    Mai interesanta imi pare "ANTITEZA" bine motivata intre OPULENTA din deal cum o numesti dumneata si SARACIA din parohii...In rest...Doamne Ajuta...la toti

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă captivezi, mă minunezi tot mai mult cu harul pe care-l ai, în a scrie despre orice subiect și de a te implica, total, în tot ce faci! Ești o minune de om! Pentru asta te-ai născut!

    RăspundețiȘtergere