duminică, 3 noiembrie 2013

DACA "NEA VANEA" AR MAI FI TRAIT SA O VADA SI PE ASTA...

"Omul trebuie sa aiba si prieteni si dusmani. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie. Sunt  succese care te injosesc si infrangeri care te inalta. (N. Iorga)"
Azi am sa merg pe principiul ca noi, romanii, ne pricepem la orice... in EGALA masura. Adica si la FOTBAL... si la SCRIS, dar si la CREDINTA... in EGALA (=) ... MASURA!
Si, daca nu este ca NOI, indiferent de NUMELE, de POZITIA noastra sociala, sau de VARSTA (rog a se citi experienta noastra in viata) ducem totul in GLODUL vietii cotidiene. Ca, mai apoi, cand ne TREZIM, sa vedem ca... in fond... am uitat sa fim OAMENI. Nu ma credeti?

Iata un ULTIM exemplu: "razboiul" dintre Ionut Chirila si Cornel Dinu. Daca despre cel de al doilea banuiesc ca stiti EXACT cine si cum este... despre PRIMUL trebuie doar sa mentionez ca este unul dintre URMASII biologici ai lui IOAN CHIRILA. Dar de la ce a pornit acest "razboi"? Iata ce scrie presa:

"Ziua şi scandalul în Liga I. Aceasta pare frecvenţa certurilor dintre oamenii de fotbal din România. Ultimul îi are ca protagonişti pe Ionuţ Chirilă, tânărul antrenor al Chiajnei, fiul fostului mare gazetar, Ioan Chirilă, şi „Procurorul" din Ştefan cel Mare.
Cel care a aruncat primul piatra a fost Chirilă, care a spus că a ratat în trecut un contract la Dinamo pentru că l-a sabotat Cornel Dinu. „În 2011 m-a chemat Dragoş Săvulescu, mi-a spus să mă urc în primul avion, pentru că el şi cu Borcea au zis că nu mai investesc niciun ban la Dinamo dacă nu sunt numit eu ca să fac reconstrucţie. S-a dus Dinu şi a plâns trei ore în genunchi la Nicoale Badea ca să nu fiu pus la Dinamo, din ura pe care o are faţă de mine, şi m-a blocat. Dacă are onoare, Dinu ar trebui să plece de la Dinamo! Dacă stă pentru acele 45 de milioane pe care le câştigă, îi dau eu banii ăştia ca să plece", a spus Chirilă. Răspunsul legendei lui Dinamo n-a întârziat şi a fost pe măsură. „Din câte ştiu, Badea şi Borcea îl consideră pe Chirilă un măscărici. E adevărat că aveau pregătit un rol pentru el, dar sub cupola circului, ca să sperie copiii năstruşnici. Nu are nici măcar valoarea virgulelor din textele lui taică-su. „Ca orice pantofar, ca orice comercializant de pantofi, şi ăia falşi, poate are de unde să-mi dea acei bani. Îmi aduc aminte cum i-a vândut lui Borcea o pereche cu 1400 de euro, aceeaşi pereche pe care eu îi aveam în picioare cu 400, de la Paciotti", a spus Dinu."
Aici, momentan, am sa doresc a pune o VIRGULA... nu de alta, dar simt NEVOIA  a pune ORDINE in tot acest "RAZBOI" iscat peste noapte. Ca fiul lui "nea Vanea" a dat o replica lui DINAMO, cel pe care el visase s-o antreneze, de cand era ANTRENOR la copiii si juniorii alb rosilor am putut sa o INTELEG... insa m-a iritat si uimit replica celui care se tot complace in a-si spune, prin gura celorlalti, ce-i drept...
 PROCURORU'. Dar, in spatele acestor replici sta un razboi mult mai vechi... si mai INTERESANT. Si pe care, si unii, dar si altii l-au alimentat: DINU vs LUCESCU. Iar aici, in acest "RAZBOI SECULAR"... o VREME  s-a vrut a fi GLASUL  multimii, exact IOAN CHIRILA.
Vi se pare usor PARTIZANA, sau chiar DURA aceasta remarca?! Ei bine... aflati ca nu este.

 Daca in ceea ce priveste poze in care sa apara alaturi, fie si din INTAMPLARE... mergand pe AXIOMA  ca "INTAMPLAREA NU ESTE DELOC INTAMPLATOARE", ei bine, nu am gasit vreo POZA comuna... DINU si CHIRILA. In schimb, la al doilea CUPLU... puteti remarca si singuri DOVADA... vorba lui coana Leana.
In al doilea rand, este  deja de NOTORIETATE faptul ca, in anul 1977, cand Dinamo tragea din greu... in clasament... ca si acum... conducerea de atunci a ales sa-l exileze pe MIRCEA... la HUNEDOARA. Si, implicit sa-i dea dreptate, daca o putem numi asa... lui DINU... "Dar cum Dumnezeu nu DOARME si nu-i TIGAN", vorba lui Ghita Ciobanul... pentru Mircea TOTUL nu a fost decat o RAMPA. Pe cand, pentru DINU (nume predestinat parca o transpunere moderna a CIOCOILOR NOI, CU BOYGUARD) nu era decat una din miile de OTRAVURI care le facea CADOU celor care CUTEZAU sa fie peste el... peste PROCUROR.
Adica, mai direct... fara sa credeti ca nu ma bazez TARE mult pe ADEVARURI, pe care ex ministrul... VREMELNIC, cei DREPT, al SPORTULUI romanesc l-ar vrea INMORMANTAT. Atunci, in '77, la DINAMO se formase un cuplu puternic: DUDU GEORGESCU si MIRCEA LUCESCU. Care il ECLIPSASE pe "carliontatul" DINU. Mai departe, ca in MAJORITATEA exemplelor, banuiesc ca intuiti  cum s-a incheiat povestea?! 
Dar ANTECEDENTE, ca sa ma exprim in LIMBAJ de drept PENAL, MISTER... (cum ii mai placea aceluiasi ins sa-si auda EGO-ul strigat)... mai avea la activ CATEVA: MEXIC 1970. Vreti un exemplu si mai TARE?
Iata cum vorbea el despre PELE... nu cel din Brasov; ci chiar despre ORIGINAL... Priviti cum se exprima INDIVIDUL in cauza, intr-un interviu, in GSP; cu doar cativa ani in urma:

- Cum au fost duelurile cu Pele?- Pele venea şi la mijloc, în primă fază era "luat" de Dumitru, apoi urmam eu. Am avut multe dueluri, mi-aduc aminte că am reuşit să-i strecor mingea printre picioare, undeva în zona stîngă a terenului. Nu se aştepta. Nu era aşa fair-play cum se spunea, era rău pe teren, înjura, lovea cînd nu-i ieşea jocul."
Insa, culmea SORTII, acolo mai exista o intrebare.Cititi si vedeti cum se EXPRIMA "nea Vanea" la adresa acelui Dinu... far'de paturica... in cartea sa despre Mexicul anului 1970; si pe care reporterul i-a sugerat-o ca intrebare:
" - Ioan Chirilă scria: "Dacă ar avea şi alţii sufletul lui Dinu...".- Formam cu toţii o echipă de sufletişti, pe bază de spirit, educaţi din punct de vedere fizic şi tactic. Vă spun un lucru care nu ştiu dacă s-a mai scris. Înaintea Campionatului Mondial am beneficiat pentru prima dată în pregătire de un preparator fizic. Am avut un staff de 5-6 antrenori, plus doctorii Tomescu şi Cherebeţiu, ultimul stabilit în Mexic. Am mers pe indicaţiile lor, iar cu 16-17 zile înainte de debutul turneului, eram pregătiţi de joc.".
Si, de parca RIDICOLUL propriei sale personalitati RIDICOLE nu ar fi fost de ajuns... acelasi PATURICA a fotbalului nostru, cel de toate zilele, mai  spunea ca:
"Dobrin nu a jucat în Mexic nu pentru că ar fi fost vorba de vreun scandal, ci pentru că în condiţii de stres, de temperatură ridicată, nu arăta disponibilitate de joc"(Cornel Dinu, fost căpitan România).

Intrebat pe aceasi tema, de acelasi ziar, o alta GLORIE a inaintasilor celor din SUA 1994... unul numit LITA DUMITRU avea puterea sa recunoasca:
 "sportivitatea lui, a englezului Bobby Charlton insa îşi aminteşte si de înjurăturile lui Pele."
" - Domnule Liţă Dumitru, cum a fost la turneul final din Mexic '70? - Pentru mine, dar cred că şi pentru toţi cei care am fost acolo, a fost o experienţă senzaţională. Gîndiţi-vă că pe vremea aceea nu era cum e acum. A fost o şansă pentru mine să particip la un mondial şi să pot juca împotriva atîtor fotbalişti de excepţie.
 - Aţi avut doi adversari de marcă atunci: Bobby Charlton şi Pele. Care v-a impresionat mai mult?- Ca atitudine, mi-a plăcut foarte mult de Bobby Charlton. În primele 5 minute l-am respectat, dar apoi l-am luat puţin mai tare. Nu a zis nimic. Cînd am văzut că tace, am continuat să-l lovesc, dar el nici nu mă băga în seamă. Îl înjuram şi degeaba! Vorbeam de unul singur! Era un domn, un Sir, cum zic englezii. Tot meciul nici nu m-a băgat în seamă, iar la final m-a felicitat şi ne-am strîns mîinile. Nu acelaşi lucru pot să-l spun despre Pele. Eu l-am respectat, iar el m-a scuipat şi m-a înjurat întruna. Pele era un ţăcănit plin de talent.
"Nea Ioan Chirilă a fost un jurnalist de mare valoare. Mereu era alături de noi şi ştia cum să se facă plăcut. Abia aştept să recitesc această carte despre aventura noastră la Guadalajara".
Liţă Dumitru, fost mijlocaş România


Ei, si parca pentru a-si dovedi lui INSUSI ca: "PROSTUL NU E PROST DESTUL... DACA NU E OLEACA SI FUDUL"... "LE VIEUX" Cornelus isi ia INIMA din PAHARUL mustind a tarie IEFTINA si scoate si el o carte. Ce-i drept doar una; pana AZI... iar asta dupa moartea lui nea Vanea. Parca de teama sa nu fie CONTRAZIS. In MINCIUNILE pe care le tot spune in acele randuri. Ce este si mai HAZLIU la INDIVIDUL cu aere de SOFOCLE dambovitean este faptul ca... "NATARAUL" chiar recunoaste ca DEBUTUL sau la DINAMO a fost un real ESEC. Iata cititi si va minunati si SINGURI:
" La debutul meu la Dinamo. M-am zbatut mult in repriza a 2-a dar, vrand sa fac prea multe, am si gresit suficient ca sa fiu, din nou, trimis la juniorii lui nea Petrica Steinbach. Dupa joc, contrar obiceiului sau, nea Traian s-a apropiat de mine. Paream daramat si mi-a spus:
- Ai gresit multe pase si aici se vede. Nu poti sa le faci pe toate dintr-odata. Stai linistit, o sa mai joci.
La iesire ma astepta tata. Abatut si el, nu putea ascunde ca ratasem debutul."

Iata mai jos si o RECENZIE pe scurt... dar pe care o puteti gasi mai pe larg la http://townportal.ro/carti/_autori-cornel-dinu/cornel-dinu-zambind-din-iarba/. 
 Eu voi SUBLINIA doar TARELE cartii marelui GANDITOR de la TARGOVISTE. Asa cum reiese de acolo:

"Deci daca vrei sa vezi cum se ajunge de la fotbalist de cartier la fotbalist de nationala, aceasta carte este pentru tine.
Acum sa zic si ce ma deranjeaza la aceasta carte:
- Faptul ca uneori autorul da prea multe detalii si povesteste prea mult despre un anumit subiect. In unele momente am fost plictisit. Si sunt sigur ca sunt momente cand vei fi si tu plictisit.
- Ma deranjeaza aroganta cu care scrie Cornel Dinu. De exemplu cand poveste despre betiile pe care le tragea cu colegii, ceilalti intotdeauna trebuiau sa faca ceva rau. Domnul Dinu explica cu lux de amanunte cum se imbatau coechipierii sai. Dar cand vine vorba de prostiile pe care le facea el, da putine amanunte si apoi trece mai departe.
- Ii place sa povesteasca despre cum il laudau antrenorii pe el ca poate sa bea foarte mult si a doua zi e ca nou. Si ca el era printre putinii care putea face asta. La inceput nu m-a deranjat aceasta aroganta. Insa tot citind incepi sa te saturi de laudele lui. Alt exemplu: La un moment dat in carte explica despre sezonul in care Dudu Georgescu a luat gheata de aur. Si el zice ca realizarile lui Dudu nu erau iesite din comun avand in vedere ca el si cu ceilalti ii puneau multe pase si centrari.

Din cauza arogantei lui nu este placut de multi dintre coechipierii pe care i-a avut."

Cat il priveste pe IONUT... demnul urmas a lui nea Vanea, am sa-i fac o singura OBSERVATIE: INAINTE DE A FI PORNIT RAZBOIU' CU ACEST CANCER AL FOTBALULUI ROMANESC TRBUIA SA CITEASCA UN ARTICOL DEOSEBIT DEDICAT TATALUI SAU. ERA INTITULAT " De ce nu iubea Ioan Chirilă derby-urile". Daca vei avea timp sa citesti aceste  RANDURI, draga Ionut, cu SIGURANTA ca iti vei face un bine:
"Cronicar fără pereche al oricărei partide, nea Vanea a preferat de regulă la un Dinamo - Steaua refugiul într-o tabletă în ediţia de marţi a "Sportului", după ce frunţile jucătorilor se mai descreţiseră. "Nu pot să mă mai îndrăgostesc ca un adolescent de aceste derby-uri războinice care decid totul, un smoc de iarbă hotărăşte încotro o ia titlul", argumenta dezinteresul în preziua unui clasic la volanul Ladei bejulii în drumul spre casă la plecarea din redacţie, la începutul anilor '80.
Până la urmă n-a mai crezut nici în derby-uri, ci în campionatul celor două roze. I-a iubit pe Lucescu sau pe Marcel Răducanu, pe Dudu Georgescu sau pe Lăcătuş, în ziua derby-ului însă ar fi preferat să stea mai degrabă la coadă la benzină la pompa de la Podul Băneasa şi să asculte la radio emisiunea lui Minoiu.
În redacţia "Sportului" a fost uneori tachinat că în spatele lehamitei pentru derby-uri se ascunde un simpatizant dinamovist. Nea Vanea era de fapt "lucist"
. Da, îmi place Mircea Lucescu şi proiectul său de la naţională", a fost şi replica dată lui Cornel Dinu pe treptele fostului CNEFS.
Ioan Chirilă ne-a înnobilat tuturor bibliotecile. Nicio carte însă despre Dinamo sau Steaua."

Insa, trebuie sa RECUNOSC ca dupa ce am citit ULTIMA REPLICA a FIULUI catre noul "MISTER", cu SHAORMERIA lui Borcea, la POARTA, veti intelege ca PARINTII pot trai adeseori prin URMASI. In cazul de fata,  prin fiu...  Nu ma credeti?
Cititi va rog. Iar la final, nu uitati REPLICA ... FIULUI .

"Conflictul dintre Ionuţ Chirilă şi Cornel Dinu, iscat după meciul din etapa trecută, Dinamo - Chiajna 2-1, se aprinde din ce în ce mai tare.
Cei doi s-au contrat ieri, dar tehnicianul ilfovenilor continuă azi cu un atac fără precedent la adresa oficialului din "Ştefan cel Mare"! 
În mod normal, acestui personaj senil din fotbalul românesc n-ar trebui să-i răspund, dar sînt cîteva lucruri care trebuie spuse despre el, de-asta v-am sunat", a spus Chirilă în urmă cu cîteva minute în exclusivitate pentru GSP.ro.
A urmat un discurs  virulent, presărat cu acuze incredibile!
✓ "Cine vorbeşte despre mine? Acest Don Quijote al fotbalului românesc, care de 7-8 ani vorbeşte doar de Imperiul Bizantin, de balcanisme şi de domnitorii Ţării Româneşti, dar care de fapt nu e altceva decît parte integrantă din dezastrul în care a ajuns Dinamo".
✓ "Cine vorbeşte despre mine? O nulitate care are performanţe, între ghilimele, demne de Guinness Book. Păi, nici în Papua Noua Guinee, într-un meci disputat între băştinaşi, cu porţi făcute din palmieri, nu poţi să iei 5 goluri în 18-20 de minute, aşa cum s-a întîmplat în Dinamo - Foresta cu el antrenor. Nu vreau să reamintesc de acel 2-5 de la Kosice, cu echipa naţională, în care spectatorii români strigau ironic «lăsaţi-i p-ăştia în 7, ca să ne dea şi golul 6»"
✓ "Cine e acest Dinu? Cel care l-a dat afară de la Dinamo pe Paul Codrea, pe care eu îl adusesem pe 6.000 de dolari şi despre care el a spus că nu există ca fotbalist, dar Dinamo l-a vîndut la Genoa pe 3 milioane de dolari"
✓ "Cine e acest Dinu? Cel care a spus despre Mutu că nu va fi niciodată fotbalist, pentru ca apoi Inter Milano să-l cumpere de la Dinamo. Cine e acest Dinu? Cel care l-a aruncat de la Dinamo la UTA pe Florentin Petre, spunînd că n-are nevoie de un pitic, ci de un sîrb de 1,85 metri"
✓ "Diferenţa dintre mine şi Cornel Dinu  e că el a mîncat banii clubului Dinamo, în timp ce eu am produs bani pentru clubul Dinamo. Tararache a fost vîndut pe 2,4 milioane de dolari la Grasshoppers în 1996, transfer care a salvat clubul de la faliment în cea mai neagră perioadă financiară din istoria lui Dinamo. Această nulitate a fotbalului românesc a fost plătită ani la rîndul din bani pe care eu i-am produs pentru Dinamo"
✓ "Acest personaj macabru nu e străin nici de moartea lui CATALIN HALDAN! Cum se face că timp de 8 ani, cît timp eu am lucrat cu acea generaţie formidabilă, jucătorii n-au avut nici măcar o răceală şi toate testele de la INMS, făcute din 6 în 6 luni, ieşeau perfect, apoi, după ce au ajuns pe mîna lui Dinu la echipa mare au început să moară sau să e infecteze cu virusul Hepatic C?"
✓ "Diferenţa dintre mine şi Dinu e că eu am un magazin superb la Monte Carlo, în timp ce el se îmbrăca doar cu costume furate, trimise de prietenii lui de la Roma"

✓ "Acest personaj odios din fotbalul românesc se autointitulează simbol al lui Dinamo, de parcă Pîrcălab, Dumitrache, Hîldan, care au murit la propriu şi la figurat pentru Dinamo, n-ar însemna nimic. N-a făcut nimic altceva decît să lovească în toţi oamenii lui Mircea Lucescu. De ce? Din ură şi dintr-o invidie imensă, pe care i le poartă lui Lucescu. Poate lumea nu ştie, dar cînd nea Mircea a fost instalat antrenor principal la Inter Milano, Dinu a intrat în comă alcoolică, din care n-a mai ieşit timp de 3 zile"
✓ "Tot timpul, Dinu a influenţat numirea unor antrenori de carton la Dinamo, pe care să-i conducă din spate. Aşa s-a întîmplat şi în 2011, cînd eu am fost blocat, pentru ca apoi, Dinamo, deşi a avut un avans şi de 8 puncte în clasament, să piardă un titlu care era foarte la îndemînă pentru că nici o contracandidată nu emitea, ca valoare, pretenţii la primul loc".

Cam atît am avut să-i spun acestui personaj abject din fotbalul românesc, căruia îi mai transmit si E.U, la fel ca si FIUL lui "nea Vanea... doar atît: el continuă să moară, în timp ce eu continui să trăiesc"

7 comentarii:

  1. "PERPELITUL" ala de Dinu nu a stiut nicio data sa piarda! Vezi si cazul lui Boc. I-a placut sa se dea mare Don Juan. Cu fotbalul insa mai greu.... Dar cu textele catre baietii cu ochi albastrii mai des.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de fotbalul nostru. Insa nu ma mai mira nimic. Parca Dinu era ala care spunea ceva de sarbi, de marea neagra... si cate si mai cate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nimic nou.Totul e ca inainte. Deci nu uitati salutul...voios de pionier: TOT INAINTE!

    RăspundețiȘtergere
  4. fotbalul nostru cel de toate zilele...atatea scandaluri...caci cateodata I-ti vine si sila

    RăspundețiȘtergere
  5. ...fotbalul romanesc...cu rezultate bune sau cu rezultate proaste...cu atatea si atatea scandaluri...si certuri intre actualele si fostele vedete...off ti se faca oarecum lehamite ...si lasam lucrurile sa curga...de la sine

    RăspundețiȘtergere
  6. Vorba lui Penes ... dar nu numai despre fotbal e vorba.Ci, de vechi si noi "APUCATURI" ale fratilor nostrii. Iar totul , pe principiul: IARTA-I DOAMNE CA NU STIU CE FAC..."

    RăspundețiȘtergere
  7. Fotbalul nostru este o MIZERIE totala. Pai uitati-va acum la episodul cu sefia LPF. Ieri prieteni la "FURTISAGURI"...Corleone si Gino mimeaza azi ca sunt "adversari" ... asa ca... azi ce sa mai crezi? Da voi, ceilalti? Cat despre Dinu ai surprins CORECT ca nu ste decat un DINU PATURICA.Numai ca "paturica " lui a devenit de multa vreme o ditamai PLAPUMA

    RăspundețiȘtergere