miercuri, 7 mai 2014

ARTA CONVERSATIEI INTR-O TARA DE SURDO-MUTI

DINCOLO DE RAZBOIUL DECLARATIILOR DINTRE LOCUITORII DIN PALATELE COTROCENI SI VICTORIA, CEL MAI MARE RAU VINE DIN INTERIORUL NOSTRU... SECONDAT, PARCA "IN SURDINA", DE VACARMUL PUSTILOR DIN UCRAINA... SI, SINCER IMI PARE CA NE LIPSESTE ARTA CONVERSATIEI... SI MA DOARE... LA TELEVIZOR APAR PE RAND, CA INTR-UN JOC DE-A BABA OARBA, CAND PRESEDINTELE DE PE BULEVARDUL GENIULUI, CAND PREMIERUL DIN PIATETA VICTORIEI...

CAND INCA ERA IN VIATA... OCTAVIAN PALER SPUNEA CA: "ROMANIA ESTE O TARA PRADATA... ESTE O TARA JEFUITA... ESTE O HAITA DE LUPI SI DINAUNTRU TARII SI DIN AFARA. CARE, IN COMPLICITATE, FURA TOT CE SE MAI POATE DIN ROMANIA. EU MA INTREB CUM DE MAI EXISTA ROMANIA?"
SI CRED CA, INCA, ACESTA ARE MARE DREPTATE. PAI, DACA STAM SA NE GANDIM CATE TONE DE MACULATURA AU FOST STRANSE PE VARII PROBLEME... PAI NU MAI DEPARTE, NU UITATI CAT A TREBUIT TARISOAREI ASTEIA, CA SI TIMP, SA CONDAMNE NISTE "ZURBAGII" CU PRETENTII DE OAMENII DE AFACERI, INTR-UN DOSAR DE TRANSFERURI DE JUCATORI... SAU PE ACEL PSEUDO "OM AL LUI DUMNEZEU"... CARE ISI SPUNE GHEORGHE, ATUNCI CAND VREA SA SE DEA BINE CU PATRIARHIA, DAR CARE IN MOD NORMAL ESTE DOAR UN PIERDE VARA... PRINTRE OAMENII POLITICI... SI CARE RASPUNDE LA ARHICUNOSCUTUL APEL DE "JIJI..." AZI... JJ DE LA PUSCARIE, NU ZAU, ATUNCI MAI CA TE IA GREATA... DE UMPLI CHIUVETA DE UN ANUME LICHID... GALBUI VERZUIE! GHICI DESPRE CINE ANUME VORBEAM?
VAD CUM "VOCEA RUSIEI" SE DA MARE SI SPUNE CA, ROMANIA NU AR REZISTA MAI MULT DE 30 DE MINUTE IN CAZUL UNEI CONFLAGRATII MILITARE! IAR PRESEDINTELE NE LINISTESTE... SI, POATE ARE DREPTATE! DAR EU, DIN NEFERICIRE CUNOSC O CU TOTUL ALTA REALITATE. SA VA O SPUN SI VOUA. 
SE FACEA CA, PRIN 2012, REALIZAM UN INTERVIU CU UN LIDER SINDICAL DIN DOMENIUL INDUSTRIEI DE APARARE... IATA CE IMI DECLARA ACESTA CU EXACT 2 ANI IN URMA... DECI, ATENTIE... PENTRU CEI CARE AU URECHI DE AUZIT... SI VEDEREA AGERA... DAR SI MINTEA INTREAGA:

  • CARE ERA SITUAŢIA ÎN DOMENIUL PRODUCŢIEI DE ARMAMENT ÎNAINTE DE 1989?
Înainte de ‘89, în industria de apărare lucrau peste 220.000 de salariaţi, care realizau o cifră de afaceri de 800 de milioane -1 miliard de dolari pe an, din care s-a plătit o mare parte din datoria externă a României.
În unităţi se lucra la foc continuu, inclusiv duminicile, salariaţii fiind mulţumiţi oarecum, datorită salariilor mari (cel puţin duble faţă de media pe economie), grupe de muncă datorită cărora ieşeau la 50 de ani la pensie, mese calde la intrarea în schimburi, echipamente de lucru şi protecţie dintre cele mai performante.

Localităţile cu producţie în domeniul apărării aveau baze sportive, echipe de fotbal, handbal, volei, judo etc. printre cele mai bune din ţară, ansambluri culturale, cluburi, locuinţe de serviciu etc.
  • CARE ESTE AZI SITUAŢIA?
Astăzi, în aşa zisa industrie de apărare mai lucrează sub 8000 de salariaţi, care realizează o cifră de afaceri de 40-46 milioane de dolari, lucrători cu o vârstă medie de 48-50 de ani, prost plătiţi, sunt condiţii de muncă precare, iar dotările din ce în ce mai proaste.
Oraşele cu astfel de uzine sunt dintre cele mai sărace din ţară, fiind în general monoindustriale, bazele sportive, cantinele, cluburile, locuinţele de serviciu sunt ruine, acolo unde mai sunt, dacă nu au fost înstrăinate pe sume ridicole.
  • DE CE CREDEŢI CĂ S-A AJUNS LA ACEASTĂ SITUAŢIE?
S-a ajuns în această situaţie în primul rând din cauza politicului, care nu a înţeles menirea acestei industrii, ca dovadă că nici acum nu există o lege a industriei de apărare, în rest am scos toate legile posibile şi imposibile; conducerilor defectuoase a instituţiilor cu sarcini in acest domeniu, lipsa unei coordonări unitare, pierderea pieţelor externe, unde eram printre primii 6-7 jucători, dar şi a intereselor personale ale unor personaje plecate din diferite instituţii de stat cu conexiuni în acest domeniu, care doresc ca exporturile să se realizeze tot prin firmele lor şi nu în ultimul rând de lipsa unei strategii şi neimplicarea CSAT - lui în acest domeniu. Se fac importuri de tehnică militară şi de componente militare de slabă calitate, ceea ce conduce şi la incidente ca cel din poligonul de la Cincu, soldat cu morţi, desele incidente de la uzina din Sadu şi lista ar putea continua, în timp ce uzinele româneşti stau în conservare, iar oamenii se descalifică profesional. (mai multe pe linkul http://www.ziarulatac.ro/reportaj/interviu-exclusiv-cu-doru-dragan-liderul-de-la-fabrica-de-pulberi-de-la-fagaras)
MA OPRESC AICI. MOMENTAN. PENTRU A NU FI CUMVA ACUZAT DE VREUN NOU "RADICI" CU MINTEA ODIHNITA CA AS FI VREUNUL DINTRE "PRETENII" LUI VLADIMIR VLADIMIROVICI. SAU, DOAMNE FERESTE, CU REGRETATUL STALIN!!! CACI, NU-I ASA... MARE E GRADINA DOMNULUI.SI LA EI, DAR SI LA NOI.
PARADOXAL, SAU POATE NU, LIDERUL DE SINDICAT MOARE LA NICI UN AN DE LA ACEL INTERVIU, IN URMA UNUI CANCER APARUT BRUSC; DAR A CAREI DEZVOLTARE A FOST SI MAI FULGERATOARE! DE AICI, DIN COLTUL ACESTA VA ROG SA-MI PERMITETI A-I SPUNE: "DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA".

BANUIESC CA DEJA STITI FAPTUL CA, UNGARIA ESTE MAI NOU LEGATA DE RUSIA DE UN IMPRUMUT DE 10 MILIARDE DE EURO... UNGARIA, ACEEASI TARA DE CARE ESTE LEGAT SI EURODEPUTATUL LASZLO TOKES... SI, PE CARE POLITICIENII NOSTRII SE FAC CA NU-L VAD! CIUDAT, DE PARCA: "NICI USTUROI NU A MANCAT VREO DATA... SI NICI GURA NU-I PUTE!". SI, DE PARCA ASTA NU ERA DE AJUNS, UN INDIVID CU IFOSE DE INTELECTUAL SAU, DACA VRETI, UN INTELECTUAL CU AERE DE FILOSOF ARUNCA SI EL O BOMBA. SI UNDE ANUME? IN EDITURA DOMNULUI GABRIEL DE LA HUMANITAS! IAR PE INDIVIDUL IN CAUZA IL CHEAMA LUCIAN BOIA
IAR LUCRAREA CARE FACE VALURI SE NUMESTE... "„Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări“. DESI CRED CA NE AFLAM ABIA LA INCEPUTUL SCANDALULUI, PERSONAL CRED CA ACESTA NU A APARUT DEGEABA ACUM, SI CA INCURAJEAZA MINCIUNA. NU DEGEABA A VENIT PE FILIERA "LICHELEI" DE LA HUMANITAS ... 

CRED CA AVEM DE-A FACE CU... ATAT DE UZITATA TACTICA A "CALULUI TROIAN".... DAR REZOLVAREA STA (INCA) IN MAINILE NOASTRE. A TUTUROR. A CELOR, MULTI SAU PUTINI, DAR CARE (INCA) NE MAI PASA.CAND TOCMAI VROIAM SA TRAG O CONCLUZIE A FAPTULUI CA TRAIM INTR-O ROMANIE A SURDO-MUTILOR... O STIRE DE ULTIMA ORA, DIN ORASUL FAGARAS, M-A PUS PE GANDURI. STIREA SPUNE CA SE POATE. SAU SE PUTEA, INCA DE ATUNCI. FARA CA UN OM SA MOARA. DAR, E ADEVARAT TREBUIA SA EXISTE SI AMENINTAREA UNUI CONFLICT ARMAT LA GRANITA TARII. STIREA SPUNE CA: "Investiţie de 10 milioane de euro în fabrica de pulberi de la Făgăraş".
SI, MAI DEPARTE... "Guvernul se pregăteşte „de război”, iar investiţia, care va demara în vara acestui an, a fost cuprinsă în Strategia Naţională de Apărare, Rompiro urmând să producă şi explozibil civil. Ministerul Economiei şi Ministerul Apărării Naţionale au planuri mari pentru fabrica de pulberi Rompiro din Făgăraş. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Popa a precizat că în Strategia Naţională de Apărare, Guvernul a cuprins o investiţie de 10 milioane de euro în această fabrică, atât pentru retehnologizarea şi extinderea capacităţii pentru explozibil civil, cât şi pentru deschiderea unei linii de producţie pentru explozibili civili.".
MI-E TEAMA CA, DACA EI... POLITICIENII NOSTRII... NU VOR INVATA FOARTE REPEDE REGULILE "ARTEI CONVERSATIEI" SI NU VOR LASA LA O PARTE ORGOLIILE... APAI, TOT NOI... TALPA TARII... VOM STI A REZOLVA PROBLEMA. CUM? PAI, CUM ALTFEL? CITITI MAI JOS... CUM ANUME:


DUREROS NU?... PAI, DACA PENTRU UN ADEVAR SPUS DE UN ROMAN, IN URMA CU DOI ANI, ACESTA A TREBUIT SA PLATEASCA CU VIATA... MA INTREB OARE CAT TIMP NE VA LUA SA DEPRINDEM ARTA CONVERSATIEI CAND LA USA ROMANIEI BATE CEVA ANUME!? CE ANUME? VA LAS PE FIECARE DINTRE DUMNEAVOASTRA... A GASI SINGURI RASPUNSUL DORIT....
EU VA PROPUN VARIANTA CEA MAI POPULARA... CARE, INCA,  MARSALUIESTE LIBER. IN SPATIUL VIRTUAL, CE-I DREPT. PANA UNA ALTA... SA AUZIM NUMAI DE BINE!

18 comentarii:

  1. oare arta aceasta nu este facuta in primul rand pentru OAMENI?

    RăspundețiȘtergere
  2. Finca politica-i in trombă si dragostele se sucomba!
    Imi doresc ca locuitorii țării noastre, să pună mâna pe "mic-unealtă" (copii dvs stiu ce înseamnă) si sa-i dea in cap lui mickey mouse coppy-paste zis și plagiatorul si de asemeni "poporul român" să pună mâna pe santajistul dan senzationescu, zis si juma de rosie sau elodia...sa puna mana pe el si sa-l duca la dentist...sa-l invete sa se spele pe dinți cu continul unui w.c-eu ecologic si apoi sa-i indrepte dintii cu polizorul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi limbajul folosit este unul dur folosit de tine, ANONIMULE... cred ca bietele tale randuri nu sunt decat rodul unor FRUSTRARI adunate in timp. Si, mai cred ca confunzi... "TEAPA" cu "PREFECTURA"! Parerea mea... in rest, eu nu pot decat a ma RUGA pentru tine. Amin

    RăspundețiȘtergere
  4. Parintele care te rogi pentru conducatorii nostrii, iti mulumesc din suflet, pentru ca te rogi si pentru sufletelul meu...dar nu pot fi deacord cu mafia rosie, findca psd nu-i un partid politic, este numai o gasca de tigani, excroci si baroni, care la rtv, au devenit eroi! Ei doresc sa-si mai facamendrele ca in perioada nastase...cand justia, internele sau serviciile secrete, le aparau lor initeresele. Despre ce vorbim? Chiar vrei parinte sa-l vezi pe dragnea mare baron? Sa iasa gigi din puscarie, alaturi de dosarul transferurilor, eroul bombonel nastase si omul de onoare dan voipulescu? Iti place parinte ca hotil si jigodia de mazare sa puna mana si pe portul Constanța? Vrei ca tara noastra, pentru care te rogi sa fie populata majoritar de tigani si chinezi? Vrei sa iesim din NATO si U.E? Foarte simplu, sustinel pe marele copilot de barca cu trssaturi asiatice, sa fie presedinte. In concluzie, vrei baroni, vrei coruptie si sa pierdem ce am castigat? Iti plac plagiatorii? Atunci te rog frumos sa-i sustii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi nu vad legatura intre articolul de mai sus si comentariul postat inteleg ca va preocupa problema mafiei politice insa nu consider ca aceasta se limiteaza la o sigla de partid ori cativa exponenti ai acesteia. Aceasta este transpartinica - la un moment dat cred ca a adoptat strategia expusa intr-un film romanesc: "Nu vom face un partid, ci mai multe... astfel incat vom putea fi si la putere si in opozitie, si la stanga si la dreapta'... iar daca vom controla media... (g.g.).
      Vreau sa va spun ca sant de acord cu revolta dumneavoastra insa nu vad ce propuneti... Situatia internationala este mai degraba violeta decat albastra si nu vad nici o initiativa limpede si demna de luat in seama... In rest urlam la luna, ori mai bine zis injuram sprijiniti intr-un cot la marginea drumului, scuipand seminte printre dinti.
      Si?...

      Ștergere
  5. Prietenul nostru ma roaga sa fac un comentariu la articolul de mai sus, insa in afara de o mica observatie referitor la aceea colosala investitie pentru explozibili civili...nu militari... adica oaresce dinamita... sau mai stiu eu ce altceva pe baza de TNT... respectiv un rahat cu perje pe care orice individ cu liceu il poate fabrica in baie, nu vad ce altceva sa pot comenta. Lucrurile sant destul de precis exprimate si nu cred ca mai pot adauga ceva.
    Mai am un amendament la afacerea cu Lucian Boia - intr-o emisiune televizata profesorul Niculescu (un oarecare prezent mai mereu la un anumit post de stiri) cita din "eseul" amintit pomenind despre afurisenia chipurile publicata de Vasile Mangra in Telegraful Roman, fapt contrazis de profesorul Pop... pai... a fost publicata sau ba... ca daca nu dezinformarea practicata de d-nul Boia ar fi neindoielnica... De credibilitate nu mai vorbim deoarece nu poti folosi masuri moderne pentru a analiza fapte istorice... auzi plebiscit?... pai unde a mai fost domnule plebiscit pana atunci ca sa ai un punct de referinta... Si mai inventeaza una... asta inepta rau?... Auzi dom'le cica "analfabetii" aia de romani neaosi ce reprezentau circa 70% la suta din locuitorii Ardealului cand se pomenira stapani si la ei acasa au zis nu... ca e mai bine sluga grofilor si fara identitate... De unde deduc ca domnia ne considera dobitoace si ca n-am fi in stare sa facem diferenta dintre stapan si sclav... Cred ca iti trebuie ca ale dansului, scoli inalte, ca sa te prinzi cum sta treaba...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo, minoritatile au drepturi mai mari decat romanii, in special ungurii...nu sunt ei de vină! Bv lor, ai noștri au fost slugou si cretini. Sunt cetateni romani sau cu dublă cetățeniei...daca nu le convine România, sunt liberi să plece unde vor .P.S: Noi nu tinem pe nimeni cu forța.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer ma rog pentru toti, deci si pentru tine.In rest cred ca or nu vezi, ori te faci ca nu vezi ADEVARUL... Eu vorbeam despre FRUSTRARI... in sensul politic.... nu neaparat ca asa dori iesirea din NATO, sau UE!Dar te intreb: ce ti-a dorit intrarea in cele doua organisme tie personal? Si aici, sa nu te superi nu vad vinovati neaparat pe Dragnea, Ponta, sau altceva...Asa ai putea spune de Boc, sau altii... Iar ca sa te lamuresc si mai bine cred ca pentru noi era buna TEOCRATIA... nu in sensul CATEDRALEI NEAMULUI... Nu crezi? Te rog "draga ANONIMULE" sa ma reflectezi la aceste lucruri.Cu multumiri.

    RăspundețiȘtergere
  8. Parinte, eu sunt trup si suflet alaturi de presedintele nostru!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asta e alegerea domniei voastre! Eu il aleg inainte de toate pe Dumnezeu.Caci numai EL este fara de greseala....Fie ca noaptea sa fie sfetnicul, dar si sfesnicul domniei voastre cel BUN, dar si OCROTITOR!

    RăspundețiȘtergere
  10. Parinte Justin, Sarut Mâna penru tot! Asemeni si eu, inainte de toate si mai presus de ființa mea este todeauna numai Dumnezeu! Îi mulțumesc în fiecare secunda pentru Darurile sale, pe care le-am primit, le primesc si le voi primi! Dumnezeu este totul pentru mine! Încă odată, Sărut Mâna, Părinte Justin! Dumnezeu să te binecuvânteze

    RăspundețiȘtergere
  11. lucrurile sunt de o mare complexitate , in afara faptului ca industria de aparare a avut soarta in general al industriei romanesti asta pe de o parte pe de alta sice ascapat furiei distrugeri a ramas de izbeliste si-nacest domeniu am devenit importatori vezi sicriile zburatoare din Portugalia

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna dimineata , de ce se intampla in special pe la vecini nostri si vezi doamne vai vai vai , ar trebui sa ne bucuram ca suntem si noi bagati in zeama , da e adevarat apreciem investitia pt. armament dar nu cumva sa fim doar simpli pioni executanti si executati ca la sah prin deschidere , sa vorbim de razboi cu MAMA RUSIE , avem memorie scurta , daca un vice premier al rusiei spune o aberatie noi ce facem atacam rusia ? DIPLOMATIA e cea mai buna arma contemporana , asa am ajuns sa avem agricultura 0 , exploatari , mineritul si siderurgia ROMANEASCA a fost vanduta pe bani greiiiiii dar cu DIPLOMATIE , cand in tara ta nu poti face ce trebuie si ne vinzi gogoasa pai asa ne-a ordonat BRUXELLES precum MOISE in cele 10 legi nerespectate de nimeni decat cand le convenea unei anumite parti , coabitarea functioneaza , nu l-am inteles pe Crin stiu ca nu prea merge la spa , de ce a plecat si a rupt ceva in care cica credea , pai cam astia sunt politicieni nostri cei vocali si de valoare la RAHOVA , JILAVA cu ei , inca sunt mandru ca sunt ROMAN ca DAC nu se poate , sunt multe de spus dar frica de a spune adevarul este in adn-ul nostru ce scuza ieftina dar asa merge la noi obiectivitatea si spiritul civic e concentrat pe frigider si pe ceafa de porc . . . ce popor blestemat ,ar fi bine sa deschidem ochii si sa nu mai fim atat de reci cu noi insine , de ce avem in fiecare duminica mai putini credinciosi la slujbe ca biserici avem dar materia prima lipseste [ omul ] ce rai am devenit . . . ne rugam la DUMNEZEU numai cand avem nevoie , ce MATERIALISTI ieftini suntem , ne meritam soarta , calea nu cred ca este abandonul , sa fim uniti sa dovedit dea lungul anilor ceva pozitiv , nu cred in teoria conspiratiei da ca nu noi ne decidem soarta sunt constient , noi oameni uitam ca suntem trecatori si orice fapta buna e rasplatita poate nu am ales un exemplu fericit dar GIGI BECALI este unul , la cat bine a facut oare a fost rasplatit adecvat , unde a gresit ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Dumnezeu sa-l odihneasca! Nu eram in tara...si am citit aici pe acest blog tot adevarul!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Pledoarie... bravoo

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce nu?! Iata ceva interesant , ceva la subiect... dar si azi fara de raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  16. O lumea ciudata, decizii ciudate...

    RăspundețiȘtergere