vineri, 1 mai 2015

VOCEA PATRIOTULUI NATIONALE

AZI E 1 DE MAI. MICI, BERE, GRATARE... INTR-UN CUVANT "CARU' CU BERE". ADICA CARAGIALE. ADICA: "TRADARE... TRADARE, DAR SA O STIM SI NOI!", ASA AR FI SPUS NENEA IANCU AZI, DACA AR FI VAZUT NOUA STEMA A COMUNEI ANGHEL SALIGNY!
DE UNDE ESTE COMUNA CU PRICINA? PAI, DIN REPUBLICA LUI MAZARE... EI,CUM CARE STEMA? PAI, VA FACETI CA NU O STITI? CHIAR NU O STITI?... EI BINE, IAT-O:

  Cand credeti domniile voastre... ca a avut loc "EVENIMENTUL"? Pai iata... ce spune "PRESA VENINOASA".... 
(http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala/hotararea-de-guvern-semnata-de-un-constantean-comuna-saligny-se-mandreste-cu-noul-insemn-heraldic-515326.html#.VSNuin-VQc5.facebook )
  • Comuna Saligny are, oficial, o nouă stemă. Însemnul heraldic a fost aprobat de Guvern, iar hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 octombrie.
Scutul triunghiular cu marginile rotunjite este împărţit în patru cartiere. În câmp albastru, în partea superioară şi în cea inferioară, se află câte o elice de argint, reprezentând parcul eolian din localitate. În secţiunile dispuse în partea stângă şi în partea dreaptă, în câmp roşu, sunt reprezentate câte un echer cu un compas de aur, instrumente care amintesc de inginerul constructor Anghel Saligny, de la numele căruia provine denumirea localităţii. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat, care indică faptul că localitatea are rangul de comună.
Însemnul heraldic a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern, în virtutea Legii nr.102/1992 şi a Constituţiei României, actul fiind semnat de premierul Victor Ponta şi contrasemnat de secretarul cabinetului viceprim-ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, fostul director al Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa."
Acolo, in partea DREAPTA, dar si STANGA... putem zari echerul cu compas de aur.... si, BRUSC mi-am adus aminte ce inseamna, sau mai curand cu ce aduce " CESTIUNEA"! Cu ce?... Iata:


Adica, pentru "PROFANI",  ca sa ma "exprimitizez" in dulcele grai al "FRATILOR", cu ECHERUL SI COMPASUL!... CEL MASONIC... De curiozitate am vrut a vedea cam cum sta "SITUATIUNEA" cu LOJELE, nu de teatru, din judetul cu PRICINA... Cum care? Constanta... Si iata ce am gasit:
"În judeţul Constanţa există, potrivit datelor de care dispunem la aceste momente, 20 de organizaţii masonice. În acest context, la nivel naţional, Constanţa se plasează pe locul doi în ceea ce priveşte cifra lojelor masonice înregistrate şi recunoscute oficial. Judeţul Constanţa se mândreşte cu 20 de astfel de organizaţii, fiind astfel ocupantul primului loc la nivelul Regiunii de Sud-Est a României. Lista lojelor masonice constănţene este deschisă de Sfânul Andrei şi continuată de Steaua, Cavalerii Dobrogei, Ovidius, Farul Ospitalier, Steaua Sudului, Marea Neagră, Minerva, Anghel Saligny, Pitagora, Maeştrii Tomitani, Tomis, Adonai, Demnitatea Pontică, Colosseum, Glykon, Uzun Hasan, Adoniram, Cavalerii de Mangalia şi Cavalerii lui Mircea." Asa sustin cei de la http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/cel-mai-bogat-din-regiunea-sud-est-afla-denumirile-lojelor-judetul-constanta-ocupa-locul-doi-la-nivel-national-in-organizatii-masonice-97978-390554.html
In GENERAL, fara vreo trimitere la grade de armata, se spune despre masoni că ar conduce lumea. Că uneltesc, în întruniri secrete, planuri de preluare a conducerii mondiale. Cât este mit şi cât realitate, nimeni nu poate şti cu siguranţă. Insa, in acelasi judet am gasit ca:
"De la bun început, este de precizat că nume grele - deşi nu întotdeauna cunoscute - ale Constanţei se înscriu în cartea roşie a masoneriei de la malul mării. Cei mai cunoscuţi dintre aceştia sunt doi politicieni, respectiv Nicolae Nemirschi, venerabil al lojei „Sfântul Andrei", din Buzău, dar şi Ovidiu Cupşa, venerabilul lojei „Cavalerii de Mangalia".
Facem menţiunea că, acolo unde este posibil, vom preciza şi dosarele de la instanţă prin care au fost înfiinţate lojele. Conform informaţiilor afişate pe site-ul  airportprisoner.wordpress.com, circa 20 de loje masonice ar exista, la momentul de faţă, în judeţul Constanţa. Cu toate acestea, fostul viceprimar al oraşului şi fost ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, este venerabil al unei loje nu din oraşul de baştină, ci conduce o grupare tocmai din Buzău. Concret, Nemirschi este venerabilul lojei „Sf. Andrei", înregistrată sub numărul 40. Revenind la masonii din Constanţa, lista lojelor cuprinde „Steaua Dobrogei", condusă de venerabilul Emil Postole, „Cavalerii Dobrogei" - al cărei venerabil este Mircea Prelipcean Ghiocel, „Ovidius", condusă de Vlad Tudor, „Farul Ospitalier", îndrumat de Bogdan Dumitru Boeru, „Steaua Sudului", sub oblăduirea lui Aurelian Ivaşcu şi „Marea Neagră", condusă de Ionel Ştefan.

  • Avocaţi şi liberali
 Lista continuă cu venerabilul Aurel Martinescu aflat în fruntea lojei „Minerva", Titu Prusu, al lojei „Anghel Saligny", avocatul constănţean Tiberius Emanuel Hodor - venerabil al lojei „Pitagora", loja „Maeştrii Tomitani", condusă de Gabriel Balaban, „Tomis", sub comanda lui Constantin Raicu, „Adonai", al cărei venerabil este Marian Iliescu şi „Demnitatea Pontică", sub îndrumarea liberalului Mihai Lupu. „Colosseum" este condusă de venerabilul Sorin Şandru, loja „Glykon" îl are ca venerabil pe Ionel Dan Gheorghiu, în timp ce venerabilul Ismail Temungin se află în fruntea lojei „Uzun Hasan". Nu în ultimul rând, Remus Munteanu conduce loja „Adoniram", iar „Cavalerii de Mangalia" sunt îndrumaţi de liberalul Ovidiu Cupşa. La comanda „Cavalerilor lui Mircea" se află venerabilul Marian Odor. În ceea ce priveşte documentele de înfiinţare ale lojelor, este de precizat că „Steaua Dobrogei" a fost înfiinţată în 2008, pe 14 octombrie, când magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis cererea de acordare a personalităţii juridice formulată de reprezentanţii asociaţiei, în dosarul cu numărul 21662/212/2008.
  • Cavalerii Ospitalieri, cu cererea respinsă
Interesant de remarcat este faptul că acordul privind înfiinţarea asociaţiei a fost dat la circa trei luni după ce magistraţii aceleiaşi instanţe au respins o cerere similară venită din partea asociaţiei. Concret, pe data de 22 iulie 2008, în dosarul cu numărul 13215/212/2008, Judecătoria Constanţa respinsese „ca neîntemeiată cererea de acordare a personalităţii juridice" formulată de „Steaua Dobrogei". Loja „Cavalerii Dobrogei" a primit acordul instanţei pentru înfiinţare pe data de 27 iunie 2008, în dosarul cu numărul 12431/212/2008, când Judecătoria Constanţa a decis: „admite cererea petentei. Dispune înregistrarea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor a Asociaţiei «Cavalerii Dobrogei» Constanţa, în vederea acordării personalităţii juridice". Decizia putea fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Evident, un astfel de recurs nu a existat niciodată. Loja „Cavalerii de Mangalia" a primit o nouă undă verde din partea instanţei Judecătoriei Constanţa pe data de 6 august 2010, când a fost admisă cererea de modificare a actelor constitutive ale asociaţiei, formulată în dosarul cu numărul 29138/212/2010. Cea mai nouă lojă pare să fie „Demnitatea Pontică", cererea de acordare a personalităţii juridice fiind aprobată de magistraţii Judecătoriei Constanţa pe data de 20 mai 2011, în dosarul cu numărul 11755/212/2011. Poate nu este de trecut cu vederea faptul că, pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei Cavalerii Ospitalieri s-au adresat, până în prezent, de două ori Judecătoriei Constanţa solicitând acordarea personalităţii juridice, cererea fiindu-le respinsă de tot atâtea ori, în dosarele cu numerele 19448/212/2010 şi respectiv 25575/212/2010."

Acum sa vedem si noi cum sta treaba cu "TRADAREA INTERESULUI NATIONAL..."; adica a fost sau nu a fost CARAGIALE un "FRATE"... Si, iata ce am gasit!
Din lucrarea lui SERBAN CIOCULESCU "VIATA LUI I. L. CARAGIALE" ni se precizeaza ca:
"Avocatul arădean, Dr. Cornel Iancu, din cercul lui Vasile Goldiş, se ţine de Caragiale să-l înscrie în masonerie.” „Eu, drept să spun - comunică I. L. Caragiale într-una din scrisorile sale către Goldiş – ţin mult la băiatul acesta, căci e inteligent şi vesel, înzestrat cu bune purtări şi frumoase sentimente, şi apoi simţ că şi el are oarecum simpatie pentru mine. Dar . . . are un grozav cusur: mereu îmi dă zor să mă înscriu şi eu numaidecât în Loja 3 a Bunilor Templieri. Ei! Cât îl iubesc, sacrificiul convingerilor mele ştiinţifice mărturisesc că nu i-l pot face aşa degrabă. Spune-i te rog, mai dinainte, ca să ştie la ce să se aştepte de la mine. . . să nu mă pomenesc, mâine poimâine, că mă acuză de a-i fi sdrobit cele mai frumoase iluziuni de misionar. . .”  
Insa altii cred ca, asa cum este si cazul  domnului  Gheorghe JURMA, autorul unei lucrări despre francmasonerie, „Conspiraţia Universală” apărută la Editura Timpul din Reşiţa în 1994: „în lucrările consultate, inclusiv în Dicţionarul de Personalităţi ale Masoneriei, nu am întâlnit numele acelui Cornel Iancu, precum nici al lui Vasile Goldiş". 
Parerea majoritatii criticilor literari, dar si ai vietii marelui "NENEA IANCU" cred ca: "e logic ca aceştia să fi fost în interiorul sau în apropierea masoneriei, într-o perioadă ca aceea a începutului de secol XX, când românii apelează şi la aceste organizaţii pentru cauze politice bine întemeiate.”  
Cu toate acestea, si AZI ramane întrebarea:A fost Caragiale francmason?” 


INSA MULT MAI IMPORTANTA IMI PARE MIE... CE AR FI PUTUT RASPUNDE "CONU IANCU" LA "GREAUA" CHESTIUNE ALE ACESTEI NATII! EI, DAR CUM CARE?! LA CEA CU, CARE AM SI INCEPUT "SORO":
"TRADARE, TRADARE DAR SA O STIM SI NOI..."

5 comentarii:

  1. Foarte misto, cu Caragiale de C-ta. Efortul fratilor e laudabil.Ovidel Robotel.

    RăspundețiȘtergere
  2. Funny joke.La mene, breadene... in England.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lumea asta, alui Caragiale este una universala. Asa ca ce ne mai mira?

    RăspundețiȘtergere
  4. O scrisoare ce nu s-a pierdut!
    DAN MIHĂESCU, umoristul care a scris texte memorabile pentru Toma Caragiu şi Tămara Buciuceanu Botez a lăsat o scrisoare de adio, înainte de a pleca dintre noi,
    SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CARAGIALE
    Stimate nene Iancule,
    Ambetat de tristeţe şi turmentat de scumpiri bezmetice, îţi compun această misivă tristă şi de adio, că ce mă enervează când vine vorba despre opera matale, este gogoriţa că satira îşi păstrează actualitatea, că personajele seamănă leit cu cele din zilele noastre, poltroni,tembeli, pungaşi, mahalagii, hahalere, bagabonţi etc.
    Să avem rezon, coane Iancule, tălică ai scris pentru copii, scenarii de desene animate. Eşti mărunt, neicuşorule!
    Ia hai, să te cocoşez cu niscaiva exemple.
    Matale ştii cât ar costa acum o masă la "Iunion"?
    Şi câtă verzitură îi lipeşti pe frunte manelistului minune, care ţine acuma locul lui I.D. Ionesco? Şi să te văd eu dacă ai corajul să vii pe jos de la "Iunion" acasă, noaptea. Că te dezbracă lotrii cu ranga. Heavy metal!
    Dacă ai vedea cine-i acuşica în fruntea bucatelor, te-ai închide la "Gambrinus" şi nu te-ai trezi din beţie decât să te închini.
    Suntem o ţară penală, meştere!
    De la parlament la govern, toate mangafalele cu foncţii sunt în libertate condiţionată. Nu ştii cum şi cât se fură. Răcnesc gazetele de vuiesc Carpaţii! Şi toate oalele sparte le plăteşte poporul acesta de coate-goale, care nu mai visează castele în Spania. Visează căpşuni.

    RăspundețiȘtergere