vineri, 6 noiembrie 2015

SFINTESTI USOR... MIRUIESTI CU BOR

Mesajul lui PF Daniel pentru tinerii români: „Ne cerem iertare, Biserica noastră vă iubeşte pe toţi”.

PF  Sa Daniel,  alias Satanael, a reusit a transmite primul mesaj clar adresat tinerilor care au pierdut prieteni dragi în tragedia de la clubul Colectiv şi celor care au criticat Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul le-a adresat „un cuvânt părintesc de mângâiere şi de preţuire, de pace şi binecuvântare”.
Presa asta "PAGANA" a dat insa  în întregime mesajul lui PF Daniel:
„Dragi tineri,
În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru familiile îndoliate care îşi plâng pe cei dragi ai lor, şi pentru cei răniți care se află în spitale, dar şi în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere şi de prețuire, de pace şi binecuvântare.
Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite...."
"CROCODILUL" numit Daniel, infasurat exact ca egiptenii din antichitate, in mii de cearceafuri, atunci cand erau dusi pe ULTIMUL lor drum, a CATADICSIT a-si recunoaste vina...
Cred ca, fara falsa MODESTIE am scris despre acest CEARCEAF cu IFOSE de intelectual, inca de la URCAREA sa pe scaunul de INTAI STATATOR

  •  MAI DEMULT, CAND INCA "ADEVARUL"... TOT INCERCA SA SURPRINDA ADEVARUL... SI NU SA UMBLE "IN GASCA NOASTRA", CUM AR FI GRAIT TOT LA ACEEASI DATA PARINTELE STOICA... CEL DE LA PATRIARHIE. SI NU CEL DE LA SERVICII FUNERARE. EI BINE, ATUNCI CAND "ADEVARUL" MAI UMBLA IN PICIOARELE GOALE, CU TIBIILE ZDRELITE DE NESATULA POFTA DE ARGINTI AI SLUJITORILOR DOMNULUI... EU MA INCAPATANAM SA MAI ZGARAI PE HARTIA ZIARULUI CA: "SHOW ROOM-UL DE LA PATRIARHIE ... NU ESTE O ILUZIE". 
Tot cu ceva vreme in urma... "NEVREDNICUL" ziarist scria, fara sa stie insa ca nou intronizatul PATRIARH isi va face din BISERICA, o masina de facut bani... articolul: " UMBRA LUI PUTIN LA PATRIARHIE". Iata ce scriam atunci:
"Pe dealul Patriarhiei infloreste economia subterana. Un megatrust de presa scrisa si audiovizuala se lanseaza cu mare fast la Bucuresti. Patriarhul Daniel isi arata tot mai clar abilitatile de manager si administrator. Un administrator peste una dintre cele mai mari averi din Romania. Dar si peste o suma de scandaluri care, in dealul Patriarhiei, par ca se tin lant.
Biserica Ortodoxa Romana (BOR) detine si administreaza una dintre cele mai mari averi din Romania! Peste trei miliarde si jumatate de euro ar fi valoarea acestei "vistierii cu patrafir" despre care se stie foarte putin. O suma imensa care ar putea transforma BOR intr-unul dintre cei mai mari jucatori pe piata economiei romanesti si nu numai.
Pe de alta parte, BOR, prin noul patriarh Daniel, devine din ce in ce mai mult un jucator pe piata politica, prin decorarea celor mai inalte "fete" politice cu distinctii bisericesti (vezi "cazul Basescu" si "Crucea Patriarhala") si prin deschiderea media pe care o arata greilor politicii mondiale, in special, celor de la Rasarit (vezi cazul Vladimir Putin, prezentat pe prima pagina a ziarului "Lumina", cotidianul Patriarhiei). In tot acest timp, la marile sarbatori si nu numai, pe dealul Patriarhiei, dar si in preajma unor importante lacase de cult, infloreste o adevarata industrie a producerii banilor. Bani negri din cele sfinte."
  • Tarabele de la Patriarhie, industrie de "bani negri"
"La coada stau doar fraierii - politicienii si simandicosii se baga in fata!", ne spunea, sambata, pe dealul Patriarhiei, agentul Dan, un prieten de la Politia Comunitara. In catedrala, in toiul noptii, lumea a asteptat de la moastele Sfantului Dimitrie o minune. Spre dimineata, masa de nevoiasi cersea de zor: "Nu aveti un leu si pentru mine?!" Pe deal insa, la tot pasul se vede ca banul nu mai este "ochiul Dracului", ci unealta celor care umbla cu cele sfinte.
De Sf. Dumitru, bucu­resteanul de rand a putut observa cum, pe dealul Patriarhiei erau amplasate 50 de standuri, unde isi vindeau produsele bisericesti atat manastirile, cat si micii intreprinzatori. La poalele dealului, maicile si parintii cereau pentru un pomelnic intre 10 si 30 de ron! Tot acolo, pentru toate cele trei zile, taxa la negru: 1.000 ron!
Un calcul simplu arata ca Arhiepiscopia Bucurestilor incasa pentru aceste zile nici mai mult, nici mai putin decat 50.000 ron. Atunci cand am incercat sa aflam daca pentru asa ceva s-a eliberat vreun act contabil, responsabilul de la BOR, parintele Nicolae Crangasu, ne-a comunicat sec: "Ma pregatesc pentru vecernie"!
  • Scurt pelerinaj prin "Patriarhia banilor"
Este sau devine din ce in ce mai mult BOR o Biserica a banilor? Patrimoniul BOR este, in prezent, unul descentralizat, ceea ce inseamna ca activele si pasivele sunt defalcate pe mitropolii, arhiepiscopii, episcopii si parohii. Veniturile BOR sunt estimate azi, de majoritatea studiilor de specialitate, la aproximativ 90 mil. euro pe an.
Cea mai mare parte a acestor venituri este realizata in ordine de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei, respectiv de cea a Olteniei. Mai mult, actualul Patriarh este capul unei structuri piramidale, formata din sase mitropolii in tara, 10 arhiepiscopii, 16 episcopii, 161 protopopiate, 11.102 parohii, 2.297 filii (parohii mai mici), 423 manastiri, 183 schituri, 10 metocuri. Tot atatea surse ale economiei "in sutana". "
  
Si asta in timp ce GIROFARURILE lui SATANAEL azi ne SFIDEAZA uitand de un alt ADEVAR. Iata mai jos....
Si, vrednicul de pomenire IPS Anania, Mitropolitul Clujului il punea la punct pe mult mai tanarul mitropolit Daniel, mai mult decat zgomotos, dar si de direct. Nu intelegeti, nu stiti, sau nu cunoasteti?! Iata, o alta MARTURIE, ale acelor vremuri
Cat priveste pe PORTA VOCEA sa, "pupincuristul' de "SCARBICIU", unul COSTEL STOICA, mai usor stiut ca SCOICA, nu pot sa spun decat atat: "CUM E SACUL ASA E SI PETECUL". A, sa nu uit, sa nu-si doreasca SCOICA sa-i reamintesc si alte EPISOADE mai mult decat PICANTE, din lunga sa activitate de "CADRU SRI", asa cum ii placea sa se laude! Apropos, mai parintele, sa nu apuci a te lauda cu asa ceva in fata lui OVIDIU!? Nu cel de la Marea Neagra, ci de la SRI! Vezi tu care si cum! Iti mai dau doar un INDICIU... este bun prieten cu parintele BUCA!
Revenind la CROCODILUL, ce azi isi pune pe obrazii sai LACRIMI DE MUCAVA, poate isi aduce aminte de perioada sa, pe langa EPISCOPUL de atunci, MITROPOLITUL de mai tarziu... IPS ANTONIE PLAMADEALA... si de episodul cu biblioteca episcopala! Si, daca cumva ar fi TENTAT a spune ca acolo..." NU AI FOST INVITAT"... ar fi o alta SCAPARE. Nu de alta, dar I.P.S. SA mi-a "SOPTIT" povestea in timp ce tehnoredactam o carte... Apropos, EXTREM DE FERICIREA Voastra  stie la ce carte ma refer? Cartea se numeste... TREI CEASURI IN IAD... Vedeti in al catelea ceas va regasiti, si mai ales ce inseamna pentru Prea Cucernicia Voastra... CENTRUL CRESTIN AL TINERETULUI?
DAR, PANA CAND VETI VEDEA IN AL CATELEA CEAS VA AFLATI, EU AZI... VA PROPUN A AUZI ACEST CANTEC! IAR, DUPA CE VETI AUZI CANTECUL CU PRICINA, POATE VETI VREA SA RENUNTATI CU DE LA SINE... PUTERE, LA PORECLA DE "SATANAEL"

6 comentarii:

  1. Aseara parca am vazut la Antena lui Felix cum unul care-si spune avocat si madam Gherle incercau sa-l faca sfant pe MARELE ELEFANT ALB!Si, cu o culme a tupeului, pe care cred ca pana si pe Dej si Pauker i-ar fi facut sa roseasca... il atacau pe unul dintre invitati.Pana cand acesta le-a replicat: BISERICA NU ESTE TOT UNA CU EPISCOPUL"! Voi, ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumea este intr-o perpetua miscare, deci si zicala:"NIMENI NU-I PERFECT..."

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu Sa-l Ierte pe Patriarhul Daniel Nu-i baiet
    rsu di are si cevs har duhovnicesc...insa? Este un super manager si face si el ce poate! In concluzie,
    nu face ce face popa...fa numai ce zice popa.
    E popa nu e popa robot!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu avem ce ierta... asculta asta.... http://www.expunere.com/ultima-ora-radu-pietreanu-revine-cu-o-alta-poezie-care-face-inconjorul-internetului-da-mai-departe.html

    RăspundețiȘtergere
  5. PAI DESPRE "VALADICA" SATANIEL, POT SPUNE O GRAMADA DE "SNOAVE" BISERICESTI, NU PREA LAUDABILE! IN PRIMUL RAND, "MIREANUL" CIOBOTEA A FOST TRIMIS CU DEDICATIE , LA GENEVA, DE DEFUNCTA SECURITATE... UNA DINTRE MISIUNILE SALE FIIND ACEEEA DE A URMARI PE REGE, CARE ERA LA VERSOIX! ITI VINE SA CREZI? SE MAI SPUNE DE UN MIC ATENTAT IN CAMINUL DEV TEOLOGIE, DE LA GENEVA, UNDE CULMEA COLEGI DE CAMERA A UNUI STUDENT ROMAN GASIT MORT AU FOST: DANIEL CIOBOTEA SI... REMUS RUS... LA GENEVA, MISIUNEA SA S-A INTINS PE DURATA A NU MAI PUTIN DE OPT ANI DE ZILE! DACA NU ERA UN "MISIONAR" BUN PENTRU SECURITATE IMEDIAT AR FI FOST CHEMAT ACASA...SA PASTOREASCA USILE PATRIARHIEI! ASA INSA... POVESTEA A CONTINUAT. A FOST ADUS IN TARA SI IN NUMAI DOUA SAPTAMANI DE ZILE A FOST CALUGARIT, HIROTONIT SI UNS CA SI EPISCOP.... PANA ATUNCI, ERA SINGURUL MIREAN CARE A REUSIT PERFORMANTA DA A "SARI DIRECT DIN BLUGI, IN RASA CALUGAREASCA"!... MAI MULT CHIAR, DANIEL A AVUT SI MISUNEA DE A DA NOTE DE "SPOVEDANIE" SI DESPRE PARINTELE JUSTIN PARVU... LUCRU CARE NU PREA I-A IESIT....

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa nu uit: cand regele MIHAI a sarbatorit, la Parlament, 90 de ani de viata, acest PSEUDO calugar a uitat drumul spre "casa Poporului", desi in doar 5 minute, cu ESCORTA, cu tot putea fi acolo!Ma intreb daca nu cumva..."gestul reflex" a fostului INFORMATOR a INVINS in fata INDATORIRII ce trebuia sa o aiba!? Sau cum mai spune romanul, la un sprit si o vorba... de duh:" DEH CE SA-I FACI, DE UNDE NU-I, NICI DUMNEZEU... NU CERE"!

    RăspundețiȘtergere