sâmbătă, 5 decembrie 2015

BREAKING NEWS... ANUNTUL LUI MOS NICOLAE: "VEZI CA NU VIU... AMU SARA... POATE LA ANU... "

IN MEMORIA CELOR DISPARUTI LA COLECTIV... 
TATAL LUI ALEX HOGEA, VICTIMA CU NUMARUL 60, SI MESAJUL SAU CUTREMURATOR DE PE FACEBOOK:  "Dragul nostru băiat, hai să-ți spunem cum ți-ai petrecut ultimele 23 de zile pe pămînt"... Azi, pentru mine, este cel mai trist MOS NICOLAE... pe care l-am trait vreodata...

Alexandru Hogea s-a stins pe 22 noiembrie. Avea 19 ani și a fost victima cu numărul 60 a incendiului din clubul COLECTIV. Era din Sinaia, studia la Facultatea de Automatică și Calculatoare, de la Universitatea București, și fusese transportat pe 7 noiembrie la spitalul AKH din Viena. Voi lasa sa vorbeasca pe tatal sau; tatăl lui, Narcis Hogea, a postat un ultim mesaj catre fiul sau pe contul de facebook: 

 "Dragul nostru Alex, baiatul nostru cuminte, destept si frumos,
 
Cum e Raiul azi, cum se vede lumea asta de acolo, Alex? Vezi dezbaterile? Ti-au aratat Acolo cum ti-ai petrecut ultimele 23 de zile pe pamant? Sa-ti spunem si cum le-am vazut noi, de aici ...
Ai supravietuit incendiului. Ai iesit in picioare din Colectiv. Medical vorbind, ai ajuns la spital ”constient, cooperant, orientat temporo-spatial si asupra propriei persoane, fara deficite motorii la nivelul membrelor superioare sau membrelor inferioare, in respiratie spontana in aer atmosferic, stabil hemodinamic.” Ai avut langa tine medici care au luptat sa te ajute, unii care nu sunt azi pe la televiziuni si nici medaliati, ci plang si ei, neputinciosi ca si noi, dupa tine.
Erai intubat si sedat, dar si asa iti faceai noi prieteni, oameni care s-au strans aproape de tine, cu gandul, cu rugaciunea, cu faptele...  Ne-am dorit sa continuam lupta pentru viata ta intr-un spital in care sa existe o sectie pentru pacienti cu arsuri grave, intr-o tara europeana. Pentru ca in ciuda ranilor tale, intinse pe 45-50 % din suprafata corporala, erai stabil, in 4 noiembrie dimineata am inceput cautarea. Clinica AKH Viena avea un pat liber. Tot in 4 noiembrie am primit pentru tine, prin noii tai prieteni, acceptul scris al clinicii din Viena.
In 5 noiembrie la prima ora stiam ca esti din nou echilibrat, asta dupa ce peste noapte fusesesi usor instabil (nu era insa o surpriza aceasta instabilitate, dupa ce in acea zi ai fost in sala de operatie pentru prelevare si grefare piele).
Sa ne ierti ca nu ne-am gandit atunci sa facem altceva, ci doar sa cerem respectarea drepturilor tale de cetatean roman, asigurat al CAS.
Ce n-au stiut mama si tata, Alex, a fost faptul ca, pe parcursul noptii, tu ai disparut de pe lista cu pacientii care au fost transferati in Belgia. Ca, desi nimeni nu ne-a mai spus nimic, nu ai ajuns in acea dimineata la Bruxelles, unde te asteptam… Si noi, si rudele noastre, si prietenii nostri… am sunat toti unde ne-am putut gandi sa sunam ca sa aflam ceva. Am trimis mesaje peste mesaje. Da, am si amenintat, ca sa obtinem vreo informatie. Am aflat ca nu ai plecat in Belgia ba pentru ca in dimineata aia a fost ceata !!!!! (da, ceata, doar pentru tine), ba ca nu mai erai in stare suficient de grava cat sa pleci, puteai sa mai astepti. Adevarul nu il stim nici acum, nu stim nici azi ce s-a intamplat. Poate in Rai se stie, oamenii insa, cei care stiu, nu ne-au explicat inca ce s-a intamplat atunci…
Pana la urma am fost informati ca vei pleca totusi, dar nu in Belgia. Unde? Culmea, plecai in 7 noiembrie, seara, fix in spitalul in care tu fusesesi acceptat pentru tratament inca din 4 noiembrie – AKH Viena. Ca sa il citam din nou pe domnul doctor – la „buticul medical AKH” Viena. Am zburat dupa tine, din Belgia la Viena. Am aflat dupa, de la prietenii tai care incercau sa ajute, ca si plecarea ta spre Viena a fost insotita de emotii si de spaime – pentru ei, doar noi eram… unde in alta parte???... intr-un aeroport belgian.
Am incercat sa intelegem, sa iertam, sa speram. Am fost increzatori, incurajati si de medicii austrieci sa ramanem pozitivi, tu luptai… Am aflat ca n-ai fost transferat doar tu la Viena, ai adus cu tine si bacterii intraspitalicesti. S-au chinuit sa gaseasca tratamente potrivite, sa le stapaneasca. Noi am continuat sa ne rugam, sa speram, inconjurati de tot mai multi romani din lumea asta care se rugau, sperau, impreuna cu noi.
Am tot sperat pana cand am aflat ca nu mai poti lupta. 22 noiembrie… Am fost lasati sa stam langa tine in ultimele tare ore din viata asta. Ti-am cerut iertare pentru toate, ne-am rugat si noi si preotul roman care ti-a dat ultima binecuvantare. Ti-am povestit multe, chiar si ultimul meci al echipei tale preferate, FC Barcelona (tati, cum ti-am spus atunci, Barcelona a umilit Real Madridul, cat te-ai fi bucurat sa vezi cele 4 goluri!). Stiam ca e ultima data cand iti mai povestim aici, inainte sa iti vorbim prin rugaciuni, in cimitir. Sau iata cum… in scrisori trimise tie in Rai. Si lumii, sperand ca vom primi macar acum niste raspunsuri.
60! E o lista a durerii, Alex… O lista a celor ucisi fie de focul din clubul Colectiv, fie de neputinta, de coruptia, de lasitatea, minciuna, rautatea si orgoliul prostesc de care oamenii pot fi uneori capabili.  


Pentru noi ai fost si esti lumea intreaga, acum esti si Raiul… Si n-o sa avem nici un dram de pace in suflete vreodata, nestiind exact tot, tot ce s-a intamplat. Adevarul. Aveai sau nu dreptul sa pleci?
Numarul 60 pe lista asta a durerii - George Alexandru Hogea. 19 ani. Un numar pentru unii. Pentru altii, parte dintr-o statistica ce arata ca mai multi dintre voi, cei care ati fost salvati in noaptea cumplita de 30 octombrie din flacari, ati murit in strainatate, nu in Romania… Aveau sau nu obligatia ca, neputand sa te salveze, sa-ti dea totusi o sansa la viata?".
                          

9 comentarii:

  1. O realitate dureroasa, dar frumos creionata.... si interesant postata... ma refer la ora lasata pentru postare.In rest SHALOM

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei...Shalomel....Romania are doi doctori arabi, sustinuti de parlamentari si guvernanti corupti...primul Mohamad Murrad, fost terorist prin dec '89...actual propietar al Spring Time, Pheonicia Hotel, cartiere de locuinte si multe alte afaceri prntre care gurile rele spun...si finantarea cu bani si arme a grupurilor extremiste sunite, coordonand si arabii de pe la en gros-uri, under-ground....celalalt este tovarasul arahat....tot fost terorist ceausist, insa acesta se joaca de a doctoru' smurd, pastrandu-si gradu' de la interne...tine de scaun ciuhapu' de nu s-a vazut...Base cand nu a reusit sa-l demita, i-a spus: "Sa ramai in functia asta, pana ve-i intra-n formol!
    Robot Demisia lu' Arahat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi iubim mult la tine Breadene...dar problem exist demult si cred ca sincer sunteti singurii din Europa mo, care aveti sef la sanatate un teroristu arabu mai breadene!

      Ștergere
    2. Tocmai de aceea prietene Shalomel, vei vedea in timp...daca vre un "refugiat d-asta va incerca vre o prostie... ;) s-ar putea sa-i trimitem in tara lor, pe toti.
      Robotul Amar Mohamad Aly

      Ștergere
  3. Drama este a parintilor ramasi "vaduvi" si a copiilor arsi de atata indolenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte interesant desi trist! Va felicit

    RăspundețiȘtergere
  5. oare cand vor fi gasiti adevaratii vinovati?

    RăspundețiȘtergere