vineri, 12 februarie 2016

ROMANIA TORTIONARILOR IN OGLINDA NEPASARII

INTR-O MIERCURI, IN PLINA IARNA, PANA SI EA, BATRANA "BABA DOCHIA", A VRUT SA FIE MAI DOMOALA... APROAPE CALDA! DE MIERCURI INCEPAND... PANA SI EI... "TORTIONARII DE IERI" VOR INCEPE SA STIE CE INSEAMNA UMILINTA SI DUREREA! ASTA DESI, STIU CA NU POT SA MA BUCUR ALATURI DE EI, TOTI CEI RAMASI IN "IADUL" FABRICAT!DE CINE.. FABRICAT? DE EI TOTI: DE NICOLSCHI, FECIOR, TURCANU... SI ULTIMUL, PE LISTA... CU VOIA... DESTINULUI... VISINESCU. ALEXANDRU VISINESCU!
  • JILAVA... ORA 18.03... MOMENTUL CAND PANA SI ISTORIA A AMUTIT  
Executia mareșalului Ion Antonescu a avut loc pe 1 iunie 1946, la ora 18:03, la Jilava. Ion Antonescu ceruse să fie executat de armată, dar a fost refuzat. În momentul tragerii, Antonescu a salutat, după care a căzut. Șeful gardienilor l-a împușcat în cap cu revolverul, dar doctorul nu a confirmat decesul, așa că a mai fost nevoie de încă un glonț în piept. În ciuda acestor măsuri, Antonescu și generalul Vasiliu mai prezentau semne de viață. Seful gardienilor a luat o pușcă și a tras trei patru focuri în corpul lui Antonescu. Doctorul a constatat decesul mareșalului în jurul orei 8:15. Faptele petrecute în acest timp au fost prezentate într-un proces verbal, întocmit de Comisia constituită de Parchetul Tribunalului Ilfov, precum și înregistrate de câteva camere de luat vederi. Filmele se află la Ministerul Justiției.

  •  CV-UL "MODEL" DE TORTIONAR
S-a născut în anul 1925, în comuna buzoiană Lecuieşti, iar astăzi, în ciuda aerului de bătrânel cumsecade, Alexandru Vişinescu apare pe lista celor mai cruzi torţionari din perioada comunistă. Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat pare acum un bătrânel cumsecade, care locuieşte într-un bloc din centrul Capitalei. El a condus închisoarea de la Râmnicu Sărat în perioada în care liderii politici Corneliu Coposu, Ion Mihalache sau Ion Diaconescu au fost torturati şi supuşi unor tratamente inumane în această închisoare. El este responsabil de moartea mai multor dizidenţi politici, în special elita politică a PNŢ. De la Jilava, Vişinescu este trimis la penitenciarul de femei Mislea, cunoscut drept o închisoare politică dură. Alice Panaiodor, deţinut politic în acest penitenciar, scrie în cartea “Traversarea focului” că regimul de detenţie instituit de Vişinescu la Mislea era unul de tortură. Cicerone Ioniţoiu susţine în lucrările sale, că în perioada în care Vişinescu a fost ofiţer politic la Mislea, acolo era închisă Maria Antonescu, soţia mareşalului Antonescu.

  • Alexandru Vişinescu a făcut parte din plutonul de execuţie al mareşalului Antonescu

La 21 de ani, Vişinescu a fost unul dintre cei care au tras în mareşalul Ion Antonescu. Această informaţie apare într-o carte publicată de Cicerone Ioniţoiu, deţinut politic şi autor al unor lucrări de referinţă în domeniul represiunii comuniste.

În multe lucrări de specialitate care descriu temniţele comuniste se menţionează că Alexandru Vişinescu a făcut parte din plutonul de execuţie al mareşalului Ion Antonescu. Fostul şef al statului, Generalul Ion Antonescu, a fost condamnat de un tribunal al poporului pe 17 mai 1946 şi a fost excutat de un pluton de ofiţeri pe 1 iunie. 
La penitenciarul Jilava, Vişinescu a fost mai întâi şef al Biroului Operativ, fiind cel care supraveghea locul de detenţie şi regimul aplicat deţinuţilor, comportamentul acestora, dar şi atitudinea cadrelor de la Jilava. El a devenit apoi chiar comandantul penitenciarului.

“[…] După care s-a dat comanda pentru execuţie. Armele au fost încărcate şi atunci când s-a tras, Mareşalul a salutat ridicându-şi pălăria cu mâna dreaptă, după care a căzut. Mareşalul s-a ridicat imediat, sprijinindu-se într-un cot şi a spus: ‘Nu m-aţi împuşcat, domnilor, foc!’, după care gardianul şef s-a dus la Antonescu cu pistolul în mână şi l-a împuşcat în cap. Doctorul i-a examinat şi a spus că Antonescu şi Vasiliu erau încă în viaţă. Gardianul şef s-a dus din nou la Vasiliu, dar i s-a blocat pistolul când a încercat să tragă. A luat o puşcă de la unul dintre gardieni şi a tras un foc în capul lui Vasiliu, dar după aceia puşca s-a blocat şi ea.” “A schimbat puşca cu alta şi a mai tras alte trei focuri în diferite părţi ale corpului lui Vasiliu după care s-a dus la Mareşal şi i-a tras trei focuri în piept. Doctorul i-a examinat din nou şi a spus că Antonescu era mort, dar Vasiliu mai era în viaţa. Din nou, gardianul a tras un foc în capul lui Vasiliu. Creierii lui Vasiliu au fost împrăştiaţi, dar el mai mişca şi mai spunea ceva ce nu putea fi înţeles. Gardianul s-a dus din nou şi i-a mai tras două focuri in cap după care doctorul l-a declarat şi pe Vasiliu mort.”
  •  Ion Iliescu și ai lui au avut grijă de ei: să fie protejați
 Cotidianul "Romania Libera" spunea ca:  "Ceilalți mari criminali ai regimului trecut au scăpat sau au dispărut de moarte bună. Ion Iliescu și ai lui au avut grijă de ei: să fie protejați, să nu li se întâmple nimic, nici măcar să nu se vorbească prea mult despre relele pe care le-au făcut, să-și asigure bunurile pentru ei și descendenții lor, să nu le lipsească nimic. Mulți dintre cei care i-au terorizat ani de zile pe părinții noștri, mulți dintre cei care le-au băgat frica în oase, mulți dintre cei care le obligau pe mamele noastre să nască la nesfârșit copii pentru marea lor închisoare care era România înainte de 1989 trăiesc încă liniștiți.  Victimele sunt prea dezgustate pentru a se mai avânta în procese nesfârșite, chiar dacă din dosarele întocmite de Securitate au aflat exact cine și în ce fel le-a stricat viața...."
  • Noul tip de "TORTIONAR" modern: LIVIU DRAGNEA 
Sa nu credeti cumva ca, prin rezolvarea acestui caz, gata... "putem respira usurati..." Nu, ca ati "lua" plasa!
Imediat, la colt, sta in PICIOARE, cu statura sa de fiu de MILITIAN un alt mic "VISINESCU"... insa asta este deja "INREGIMENTAT" politic. Unde mai pui ca face parte din "PATRIA HOTILOR DESCULTI" a lui Zaharia Stancu... Si care, culmea paradoxului s-a  mai trezit STAPAN  si peste un partid furnizor de clienti siguri. Cui? Celor de la "BECIUL DOMNESC"... Deci, romani, imi permit un sfat din batrani: "CASCATI BINE OCHII, DACA NU VRETI SA VA BELEASCA. PANA LA UNU..." Si, mare atentie, cand scriu asta, eu nu ma refer la ora biologica! Ci, mai curand la... proiectul sau: "LEGEA DEFAIMARII SOCIALE". Avea dreptate bunicul cand imi tot repeta: "CE SE NASTE DIN PISICA... TOT GUZGAN... IMBATRANESTE"
  • Epilog
Azi imi permit a le  raspunde, prin prisma faptelor ISTORIEI actuale, tuturor celor care pana mai ieri, ne impuneau acea REALITATE de LAGARE, rezumate prin proverbul : "CAPUL PLECAT SABIA NU-L TAIE...  Si o fac prin intermediul aceluiasi ziar... "Romania Libera"... caci, inca imi place sa cred ca... mai avem o ROMANIE...  LIBERA...

"Nici măcar cazul lui Alexandru Vișinescu nu a produs prea multă emoție, cu toate că cercetătorii și apoi procurorii au scos la lumina zilei crimele oribile pe care acesta le-a ordonat sau chiar săvârșit în perioada în care era șeful Penitenciarului de la Râmnicu Vâlcea, unde au fost închiși lideri politici importanți din perioada interbelică.
 O ignoranță deliberată s-a așezat peste noi și nu vrem să înțelegem că vechile abuzuri, crimele și obediența din anii comunismului formează fundația instabilă pe care am construit prezentul, care ne fuge de sub picioare. Distanțarea noastră indulgentă de acest trecut mânjit de sânge creează ambivalența fatidică de astăzi. Excesele din zilele noastre și dilemele noastre morale sunt tributare unui trecut pe care l-am închis cu forța, pe care n-am vrut să-l înțelegem până la capăt și să-l exorcizăm. După un sfert de secol, cea mai mare performanță este condamnarea unui torționar șef din perioada stalinistă care a avut ghinionul să trăiască prea mult. Aproape nimeni nu s-a revoltat când avocatul lui Vișinescu a cerut, pur și simplu, achitarea clientului său, pe care în final Înalta Curte l-a găsit vinovat pentru crime împotriva umanității. 
      
Torționarul Vișinescu este simbolul degradării din istoria noastră apropiată ...."

18 comentarii:

  1. Asa este, nimic mai adevarat,pe cat de dureros!Multumesc, in amintirea rudelor mele, care azi nu mai sunt!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand l-au "umflat" din casa sa pe Vasile Voiculescu avea undeva la 75 de ani! Cand au ucis pe MARESAL, la fel, nu a contat nici varsta, nici restul! Deci, de ce am avea un cat de mic fir de compasiune?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ghidea ar fi vorbit ipocrit la "teledonul" marca antena 3, de tip colectiv..."să ajutăm cu cât putem victimele comunismului"... eu i-aș spune...
    Să mori tu? Jigodie jegoasă, răspopită! Pe cine minți tu? Bani de la colectiv....din teledon, n-am intrat în buzunarul vostru și ai țiganului turnător, voiculescu felix? În fine...pe pușcăriașul Dragnea, îl denigreze și îl voi denigra! Nimeni nu-mi ia mie în calitate de om ce filtrez cu arta, dreptul de a vorbi și scrie! Ah...am înțeles, vreți să mai furați liber ca până în 2004...vreți să-l re-invesntați pe Ponta, ca cel mai bun premier, "doborât de regimul băsist"...chiar dacă voi nu vă suportați... voi vă pupați pe gură, ca socialiștii ăia vechi de tristă amintire din URSS! Credeți că mai păcăliți lumea? Vă e frică de Băsesescu? De aceea, v-ați reunit cu alde, cu interesul național și cu Voiculescu...de cine vă e frică? Îți e dor de Crinuț? Vreți să refaceți partidu' unic și noi să fim sclavi la voi, nu-i așa! Să credem că Ghidea vorbește cu CNC și extratereștrii! Cine-l bagă în seamă pe țiganu' vopsit în răspopită, știind că majoritatea lor...mă refer la cea cuminte, sau pocăit și au devenit agenți imobiliari, pentru a arăta că și ei sunt în rândul lumii? Fapt lăudabil de altfel...un prim pas de depășire a condiției și de a dovedi că și rromi sunt utili! Nu neg, ăsta! Exact ăsta fost și Ghidea al nostru...dar alaltăieri țiganii din nou și-au dat cu stângul în dreptul...Cine și-ar fi închipuit că Nea Medalii și Nicky Scorpion, au furat gospodărește peste 6 milioane de euro? Pentru astea, eu n-am dreptul să-i defăimez? Să n-am voie să-l denigrez pe voiculescu? Atunci, unde mai e libertatea? Cea pentru care tinerii și-au dat viață în '89?
    Un robot defăimător

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu respectul cuvenit draghe Robotelule, dar nu te inteleg, zau asa... ce are Ghidea cu asta? Hai sa-ti spun eu, cum este legatura cu Ghidea! Vrei? Ei bine Ghidea avea matusa una ...Suzana, care avea o sora Mihai! Care sora mihai a fost directoare de liceu important in Bucuresti! Iti dai seama cate generatii de tineri a nenoricit acest sinistru cuplu: Suzana si Mihai? Intreaba prietenii...Iar in rest, daca Ghidea e "pastor" acum mai nou si Fecior este baptist... Deci? Shalom, fratilor...cumnatilor

      Ștergere
  4. Clasica nepasare impusa si azi, de la Centru! Tot asa, cum odinioara... Dej l-a intrebat pe Stalin: "CE FACEM TOVARASU GENERALISIM CU ATATIA INTELECTUALI?...Stalin a raspuns:"Pai nu sti ce sa faci cu ei? Fa si tu ca mine,fa cate un canal si pune-i sa "rabota" pe acolo!Ce spui, nu crezi ca am dreptate?" Asa si azi cu acel Dragneeea , exact ca o acnee... restul il intelegi si singur...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut cantecul.Versurile sunt superbe si nu cred ca au fost alese intamplator.Sunt ale lui RADU GYR.Imi permit o scurta descriere: Un om legendar şi reprezentativ al acestor vremuri, un mare poet care a încrustat în trupul său şi a cântat în poezia sa toată pătimirea unei generaţii, un munte de suferinţă, de demnitate şi de disperare - acesta este Radu Gyr.

    El a cântat, pe toate registrele, toată jalea dar şi marea credinţă a neamului românesc. Poezia lui a fluturat din gură în gură la milioane de oameni, ca un îndreptar al vremurilor. Este simbolul românismului de azi. Om cald, suflet sensibil, minte inspirată, caracter frumos şi trup plăpând. Poezia lui este o frescă a acestei epoci. L-au prigonit din pricina ei, au vrut să-l nimicească, a căzut dar va via mereu.
    (Ioan Ianolide - Întoarcerea la Hristos. Document pentru o lume nouă, Editura Bonifaciu, București, 2012, pag. 300-305)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ridică-te Gheorghe! Ridică-te Ioanei! Să facem o țară mândră așa după modelul nord korean. ..daaa!!!
    În care domn Dragnea să fure cu bombonel, cu nea medelin, cu nea fernandel hrebenciuc, cu nea nicu vodcăroiu sau cu nea mitrea șoferilă, tot ce se poate, fără ca nimeni să nu spună nimic? De aceea voi defăimă tot ce ține de politochie românească și politicieni! Desigur de M.P mă voi lua mai puțin, pentru că până acum s-au dovedit a fi cel mai serios partid tânăr, de pe scena politică.
    Robotul defăimător optimist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shalom... frate, incha o data! Dar cum este sa fi "ROBOTELUL DEFAIMATOR OPTIMIST"?De dragneea poti a spune orice... internetul rezista..si, azu asa nici nu defaimezi pe cineva anume! Shalom... breadene!

      Ștergere
  7. Ma gandeam daca astefel de indivizi ca Visinescu s-au gandit macar o clipa, sau macar dupa la mama.La mamele lor... iata ma gandeam la poezia :"IMI SCRIE MAMA"... Citeste Luca, dar si voi ceilalti... https://www.youtube.com/watch?v=vTGP0VYlID8. Ma intreb daca lui, macar o data l-a bantuit si pe el, mama?Mama lui...

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate fi interesant de văzut câti torționari erau evrei. Eu cred că peste jumătate
    asta e o problema, una adevarata
    Și câți dintre copiii și nepoții lor au putere acum

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu consider că s -a făcut dreptate cu Visinescu. A avut dreptate cel de dinaintea mea. Vezi ca ai o problema cu postarile!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit acum ca deja se pune problema "eliberarii" unui astfel de ciudat nociv! Pai, pentru Maniu si toti ceilalti s-a gandit cineva la drepturile omului? Nu e ciudat ca deja se incearaca a ne induce IDEEA asta? Ce drepturi, care oameni, in cazul asta?CE GLUMA SINISTRA...

    RăspundețiȘtergere
  11. Da Visinescu...la asta, pana si numele ii suna ca o "visina putreda", sau un simplu ESCU, din marea masa acelor cu ESCU... ILIESCU, CONSTANTINESCU, BASESCU... a da, mai era si CEAUSESCU... Popor condamnat la o asemenea terminatie...muta!

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce nu avem curajul ca macar acum sa incepem un proces al comunismului? Dupa atatia ani? Oare ce mai asteptam?Imi este tare teama ca multi dintre cei care traiesc ne tradeaza... unul cate unul!

    RăspundețiȘtergere
  13. O sa vezi ca, in continuare se tace! Din surse mai mult decat sigure, in afara de acest caz si a lui Fecior... nu prea se vor mai inghesui dosare spre rezolvare! Insa haide sa aducem si un"MULTUMESC" dnei Lucia Hossu... pentru al sau "MEMORIALUL DURERII"! Iar in rest, intrebati pe "fatalaul" de Radu Preda de ce nu vrea sa dea drumul la dosare? Cred ca Parintele Anania si Petre Tutea s-ar rasuci in mormant daca ar sti ca "asta" s-a vabdut rusilor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Uff, Doamneeee!!! În ce țară trăim? La dosare nu dăm drumul...kgb-ul sovietic numai la ei au omorât minim 20 milioane de oameni. În rest au terorizat populațiile din spațiul ex sovietic și Rusia, face crime...în numele "umanității"...așa și cu criminalii de tip fecior sau vișinescu...ce frumos ar fi ca lumea să poată avea acces la propriile dosare? ;) Până atunci stăm și ne rugăm de toți birocrații cretini, pentru dreptul nostru. În concluzie, repet...că și guvernul tehnocrat, e ultra-moale! Dar în loc să ne plângem....stăm și ne plângem, precum cățelușul acela din "The Garfield Show", pe numele lui Reinfrew! Trebuie acționat și atât! ;)
    Robotul desene animate

    RăspundețiȘtergere
  15. Nimic nu mai e ce-a fost o data, nici Cristoiu nu mai e "fan"-ul numarul unu la EVZ!

    RăspundețiȘtergere
  16. Săracu "Ardei Umplut", așa cum îl "alinta" tribunul versificator Vaccin Tudor...într-un fel jurnalistic vorbind are dreptate! Tocmai de aceea este un mare jurnalist, pentru că niciodată nu a avut 100% dreptate dar are marele merit de a fi o școală de jurnalism...indiferent, maestrul Cristoiu...e maestrul Cristoiu! Chapeau bas, maitre!!!
    Robotul francofon

    RăspundețiȘtergere