duminică, 1 mai 2016

MARELE SEMN AL SMERENIEI

HRISTOS A INVIAT?!
PASTELE ORTODOX A CAZUT ANUL ASTA, IN ACEEASI ZI... CU PASTELE MUNCITORILOR. DE MAINE "PROLET CULTISTII" MODERNI... ASCUNSI SUB MASCA DE CANDIDATI... VOR INCERCA SA NE SPUNA CUM STA TREABA CU GUNOIUL, CURENTUL, APA, INTRETINEREA... SI MULTE ALTE "NIMICURI" DE GENUL ACESTA. INSA NICI UNUL NU NE VA EXPLICA CUM STA TREABA CU... CE PREFERA DUMNEZEU; LEMNUL, SPATIILE MICI... SAU MEGA CATEDRALELE?!
Pana sa ma apuc a SCRIE despre acest subiect... am lasat sa treaca, in viteza, prin fata ochilor mei, tot felul de INEPTII a "VULGULUI": de la TRADARI, de genul unuia numit LESE, pana la "SFATURILE" unuia numit TUCA, care de atata MULTUMIRE de SINE se apuca de JIGNIT... Insa, haideti sa ne REAMINTIM ce se spune in MONOLOGUL ORTODOXULUI SMERIT?! Ei vreti a cunoaste?... Iata: "NUMAI CINEVA CARE NU PRICEPE NIMIC DIN SMERENIE SPUNE DESPRE MINE, CA NU SUNT SMERIT"
 Si, mai cred ceva... care imi pare pe cat de DUREROS, pe atat de ADEVARAT: "E.U. CRED CA TOCMAI AMBITIA UNEI CATEDRALE IMENSE A DAT PRILEJ AUTORITATILOR ATEISTE SA TRANTEASCA O MOSCHEE LA FEL DE MARE!..."

Pentru ca, chit ca ne convine sau nu acest fapt... "DACA VA FI SA NE BATEM IN BANI CU LUMEA MUSULMANA... NOI VOM PIERDE! SI, INCA CEVA: MOSCHEEA SE VREA A FI O REPLICA LA CATEDRALA NEAMULUI... IAR EI VOR A LE CONSTRUI PE AMANDOUA.... IN SPIRITUL FALSULUI ECUMENISM! AL CARUI MARE "FAN" ESTE ACEST PATRIARH!
Se prea poate ca, ortodocsilor sa le fi fost intinsa o CAPCANA...
... SAU RENUNTA LA CATEDRALA SI ISI PASTREAZA DREPTUL DE A PRETINDE OPRIREA CONSTRUCTIEI MOSCHEII, SAU CONSTRUIESC CATEDRALA SI ACCEPTA MOSCHEEA! Aceasta pare a fi NOUA logica a LUMII acesteia... ECUMENICE! 
 Si, totusi ar mai fi ceva; nu demult filosoful GABRIEL LIICEANU a declarat public urmatoarele:
“Nu înţeleg… când spui Catedrala Mântuirii Neamului, accepţi că mântuirea se poate face pe neamuri. Iisus nu a venit să mântuie un neam sau altul, ci a venit pentru omenire. A venit pentru a descărca omenirea de păcat.


Nu se face mântuirea în turmă. Catedrala nu poate fi a mântuirii neamului. Povestea asta a fost considerată la un conciliu din 1892 ca erezie. Aş dori să mă lumineze cei din partea Bisericii, cum am ajuns noi să ne mântuim pe neamuri.Dumnezeu nu preferă nimic, pentru că oamenii nu au acces la preferinţele lui Dumnezeu. Cântecelul vine pe o anumită înflăcărare din ultimii ani: credincioşii de la noi aşteptat un anumit fel de a fi călăuziţi. Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro, ci doar călare pe un măgar. Cu acest cântec,  intelectualitatea a dat glas nemulţumirii pe care oamenii au simţit-o în aceşti ani, au dat glas faţă de trufia prelaţilor noştri. Nu a tuturor, pentru că sunt şi preoţi de la ţară care dimineaţa dau covrigii săracilor, dar altminteri, senzaţia este de trufie. A venit timpul ca biserica să înţeleagă că a venit momentul unei discuţii cu noi” a mai spus autorul cartii "TIMPUL LICHELELOR"

De azi incepand... ma, dar va si intreb:  "ADEVARAT A INVIAT?!"
„Numai cineva care nu pricepe nimic in smerenie poate spune despre mine ca nu sint smerit! - See more at: http://www.nasul.tv/parintele-savatie-bastovoi-mesaj-pentru-criticii-piesei-manifest-a-trupei-taxi-chiar-v-a-deranjat-atit-de-mult-acest-clip-mie-mi-a-placut-nu-este-mai-mare-semn-al-smereniei-decit-a-nu-l-judeca-pe/#sthash.ZgKRK9iA.BRrvKTPw.dpuf

14 comentarii:

  1. HRISTOS A INVIAT! ADEVARAT AI MAI GRAIT....

    RăspundețiȘtergere
  2. Hristos a Înviat! Noi oamenii greșim. Nu-i trufie să avem un simbol național de tip Familia Sacră sau "Sagreada famillia" simbol al Cataluniei, al Barcelonei și nu în ultimul rând al Spaniei, simbol realizat de genialul Gaudi, simbol care de 100 de ani se lucrează și încă nu-i terminat. Catedrala Mântuirii Neamului, pentru care am contribuit și eu voit...din punct de vedere arhitectonic și estetic este o caricatură sau un kitch estetic...să nu mai vorbim despre blasfemia de a face comerț în casa Domnului sau de a transforma Templul sfânt într-un mega-mall...atunci de ce nu deschidem și un bordel pentru gay? Nu de alta dar "B.O.R"...tacit îi apără pe homosexuali, în unele cazuri chiar căsătorindu-i doar nu-i așa...B.O.R. are nevoie de bani...sau unii locuitori ai mănăstirilor...pentru că nu pot să-i numesc călugări și pe unii preoți, au asemenea apucături...în fine...ce-mi doream eu și ce o să fie de fapt...nu are nici o legătură. Felicitări încă odată domnului patriarh, care-i doar un bun manager cu veleități de om de afaceri, decât de patriarh! Să-mi
    De-a Dumnezeu să mă înșel! Poate chiar e om de treabă...dar dați-mi voie să mă înșel...ne sugera și ni-l băga pe gât pe Victor Viorel că ar fi cel mai bun președinte al României. Cu moscheea, face aceeași greșeală pe care a făcut și alde-istul cu ochelari minusculi, atunci când era ministrul culturii...luase și el ca un comunist ce se respectă, șpagă de la australieni sau canadieni, contează...pentru a distruge Roșia Montana...acum cică se vrea primar...de fapt dorește să o ajute pe vipera firea...de aceea trebuie să-l sprijin fiecare cum putem pe Robert Turcescu, pentru a deveni primar al municipiului București. În concluzie: Să ne unim pentru București, capitala noastră nu trebuie să mai fie și să mai devină roșie. Vreau demisia lui Arahat și a patriarhului roșu, Daniel.
    Robotu' Daniel Nectarie

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca Dumnezeu prefera OAMENII, dar asta nu inseamna ca TU, nu ai dreptate! Uite iti propun daca poti sa faci o paralela intre DUMNEZEU, ZIUA MUNCII si CAZNA! Atunci ai sa intelegi ce inseamna cu adevarat SPATIILE mici! Ce spui... te prinzi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca Isus n-ar fi venit, daca n-ar fi fost ucis, atunci n-ar fi inviat, crestinismul n-ar fi existat, oamenii - o buna parte; in prezent peste 2,3 miliarde - nu s-ar fi straduit (cum au putut, cum au inteles ei) de atunci incoace sa se puna in acord cu ordinea divina, si asemenea lucruri, ca cele de mai jos, n-ar fi existat. Este o evidenta masurabila in date si fapte (realizari si progrese stiintifice, filosofice, artistice, tehnologice, institutionale per unitate temporala); evidenta istoric masurabila, cuantificabila, prin comparatie cu alte culturi si civilizatii. Nu, cei care le-au creat n-au fost nici musulmani, nici budisti, nici hindusi, nici atei, nici marxisti: au fost crestini - mai buni, mai rai - si asta nu este un accident planetar.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anul acesta am sărbătorit cu greco-catolicii și ortodocsii laolaltă (sau cu ortodocsii și greco-catolicii laolaltă - ca să fie egalitate completă, fiind eu nepoata a doi preoți, unul greco-catolic, celălalt, ortodox), cu lumină de ambele părți. Iar între biserici pe când călătoream, taximetristul meu s-a nimerit să fie romano-catolic. Și mi-a zis așa: Doamnă, tare aș vrea să se împace și să fie sărbătoarea asta deodată pentru toți. Că dacă ne rănim săngele tot roșu este și la fel curge, indiferent dacă ești ortodox, greco-catolic, romano-catolic. Io i-aș vrea pe toți laolaltă, să știm că ciocnim deodată ouă roșii și bem deodată vin. Și să fim sănătoși, fără vânzoleală !

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a Înviat și pentru frații noștri greco-catolici!
    Însă acum avem nevoie de priorități! Prima ar fi să nu construim moscheea! A doua prioritate ar fi Catedrală Mântuirii Neamului, dacă nu s-ar face un mega-mall cu o arhitectură oribilă...e peste poate...repet și eu am donat pentru Catedrală...Mântuitorul nu a permis comerțul în biserică. În rest domnul patriarh să se ducă la psd și să lase loc unui alt Patriarh cu Har și Frică de Dumnezeu!
    Robot Victor Daniel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Shalom Robot Victor, te rog a nu confunda pe unii cu altii! Moscheea e Moschee, pe cand ceilalti sunt joar niste "apendici"!

      Ștergere
  7. Am citit Eu am obosit draga Luca. Ma lupt cu morile de vânt . Nimeni nu vrea nimic. As emigra in Antarctica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate în Atlantida! Acolo nimeni nu-i interesat de moschei sub-acvatice...de femeii, de al treisprezece-lea salariu și de ministerul extern...
    Robotul Atland

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai mai grait 'ROBOTULE"!!! Zile , ca bine mai spui, ori scri... HRISTOS A INVIAT!

      Ștergere
  9. Poate în Atlantida! Acolo nimeni nu-i interesat de moschei sub-acvatice...de femeii, de al treisprezece-lea salariu și de ministerul extern...
    Robotul Atland

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate, dar ATLANTIDA, ramane ISTORIE! Asa crezi ca se va intampla si cu Romania?

      Ștergere
  10. Smerenia? Cuvant uitat, prin dictionare?!

    RăspundețiȘtergere