miercuri, 8 februarie 2017

SI EI AU FOST, CANDVA... COPII

Draga mea, Draga...
Azi stiu ca inchizi o usa, dar deschizi o alta. Abia azi imi asum libertatea de a-ti scrie... despre DELATIUNE, cum este lasata in DEX;dar in popor este foarte cunoscuta ca "TURNATORIE"
Chiar daca o sa-ti vina a crede, sau poate nu, fostii "TURNATORI" la SECURITATE au fost si ei copii. Adica au avut vise si idealuri, ca si voi dragii mei copiii. Ca, pana la urma sa "ESUEZE"in propriile lor frici, orgolii... LA MULTI ANI!

9 comentarii:

  1. TE REFERI LA D ALDE... TARICEANU, DRAGNEA...ORI ILIESCU?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ce în ce mai mulţi oligofreni cu aere, pretenţii şi diplome care cred ei că le-ar da dreptul să se pretindă a fi intelectuali, tot spun cu năduf la tv., la radio şi în presa socialistă că alegerile ar fi fost cîştigate de ciuma roşie şi de aliaţii lor, fără ca mintea lor fixă, nespus de puţină şi de perversă să poată pricepe şi singură că nu au mai fost organizate alegeri libere, corecte, democratice, în România, niciodată după fatidicul şi ruşinosul 23 august 1944.
    Aşa fiind despre care alegeri or vorbi? Cumva despre cele din 24 ianuarie 1859?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mărturisesc că nu pot pricepe de ce şi ieri au fost nevoiţi să iasă puzderie de tineri în stradă, cînd, în principal, vina dezastrului de acum, din România, aparţine părinţilor, bunicilor şi rudelor lor, care în loc să mă fi ascultat şi să mă fi susţinut acum mai bine de 27 de ani, ei, pentru că erau mulţi şi tare proşti, au dat votul, după mintea lor nespus de proastă, începînd din 20 mai 1990, numai celor ce erau aidoma lor, doar criminalilor comunişti, fiind total neinteresaţi de avertismantele şi de prevestirile mele, cînd începînd din ianuarie 1990 le-am tot spus de dezastrul generalizat pe care îl vor aduce în această ţară blestemată, dar şi nenorocirea şi blestemul cumplit pe care le vor arunca asupra copiilor şi nepoţilor lor, care şi ieri s-au chinuit în frig, pentru a le arăta aparţinătorilor lor şi lumii cît de mult rău le-au făcut cînd aveau datoria să le dorească şi să le facă bine sau, mpcar să mă asculte, după ce le făcusem atîta bine!
    După răul făcut, oare care o fi motivul pentru care părinţii, bunicii şi rudele atîtor tineri nu vin cu toţii, în stradă, pentru a îşi spăla astfel ruşinea, prostia şi laşitatea pe care au dovedit-o plenar începînd din Decembrie 1989?
    Chiar nu înţeleg cît sînt de vinovaţi sau au şi în prezent impresia că viaţa lor ar fi mult mai preţioasă şi mai importantă decît este viaţa celor care muncesc azi, atît de greu, pentru a duce ţara în spate şi pentru a le putea plăti pensiile, pe care nu am convingerea că le-ar merita pe deplin, după imensul rău pe care l-au făcut ei tinerei generaţii, pentru binele şi fericirea cărora ar fi fost normal să nu fie proşti ci să se sacrifice, pentru a arunca definitiv, aşa cum le-am cerut public, la lada de gunoi a istoriei ciuma roşie, care a făcut şi încă mai face, din vina protilor nespus de fuduli şi de laşi, teribil de mulţi, ce rîdeau atunci de mine, un imens rău şi extrem de multe pagube, pagube ce vor trebui să fie suportate, în mod nedrept, de nepoţii noştri?
    O fi drept să fie mereu aşa?
    Asta o însemna, în această lume strîmbă şi nepermis de nebună, dragoste şi grijă părintească şi simţul datoriei faţă de viitorime? Tu ce crezi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Măi dragă Mugetule! Și ei am trăit în comunism. Am ratat la mustață să mă dezbrace tovarășa învățătoare în Pula goală live în fața clasei sau în cadrul colectivității deșii o făceam în privat sau în Vama Veche când am crescut...știu până să fi plecat din țară cu ai mei că trăiam printre copii și pionieri, uteciști și profesori...doar trăiam la Creangă, până să fi fugit din România... am descoperit că aveam colegi din "Sectorul Agricol Ilfov"...copii pașnici de altfel...iubitori de "steaua"... și muzică lăutărească, precambriana manelelor...după revoluție devenind fani fsn, împotriva pieței universității și mai răi decât pic și poc cei mai feseniști din bloc! În fine...trebuie acum Domnului Să Cerem și Camarazilor de drum să continuăm lupta, nu numai până demisionează guvernul...e prea puțin! Trebuiesc alegeri anticipate.
    Și am încălecat pe o șa și v-am pus-o de la F.B.I.
    Robotu' Simeria

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte adevarat!povesti cu astfel de realitati imi amintesc si eu, in 1980...spre exemplu la Botosani a exista un astfel de caz! Cred ca domnul Mastroiani are mare dreptate: viitorul nostru este adeseori modelat de multi dintre tortionarii bunicilor, parintilor, sau chiar fratilor nostrii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnul Mastroiani are mare dreptate! Nimic rau, in ceea ce ai scris...doar ca este prea trista aceasta realitate... nimic de adaugat... din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai un punct de vedere si ceva de zis, e foarte bine , nu despre asta e vorba ?

    RăspundețiȘtergere
  9. ........Povesti adevarate! Atat am vrut sa-ti scriu eu... din Roma

    RăspundețiȘtergere