miercuri, 14 iunie 2017

PIERDUT CEASORNICAR... CAUT PREMIER... OFER RECOMPENSA!

EVENIMENTELE ULTIMELOR ZILE MA FĂCURĂ SĂ IES DIN DULCEA MEA HIBERNARE SI SA MA GANDESC ... AȘA, CA MAI TOT ROMÂNAȘUL, LA CINE O SA DEA ORA EXACTĂ... ACI, ÎN TĂRGUL LUI BUCUR!ASTA, DOAR DACĂ NE VOM PIERDE...IARĂ PE BIETUL DE CEASORNICAR... ADICĂ,PREMIERUL!!!

SITUAȚIA DE AZI, CU EVALUĂRI SI ... SUPRA EVALUĂRI... ȚINE MAI CURĂND DE LUMEA TEATRULUI... ADICĂ, PENTRU A FI ȘI MAI EXACT DE PIESA INTITULATĂ... ȚARA LUI ABULIU... IARA DACĂ NU AȚI AUZIT DE EA, CĂCI DE VĂZUT O PUTEȚI VEDEA GRATIS... ARE URMĂTOAREA ACȚIUNE:
Ţara lui Abuliu e o piesă cu cheie scrisă de Dumitru Solomon şi jucată pe vremea comuniştilor, dar şi după (la Teatrul de Comedie, în regia lui Horaţiu Mălăele, cel care i-a şi dat acest titlu) despre un rege somnoros şi plictisit pe care slujitorii s-au gândit să-l trezească la realitate cu trilurile unei privighetori aduse la palat! Dar, în lipsa unei privighetori au căutat un ceasornicar... care s-a dovedit a fi...pănă la urmă un DITAMAI... ce credeți? ... Ei bine, un ditamai... ELEFANTUL!
Așa și azi... regele... DRAGNEA... vrea cu tot dinadinsul să înlocuiască pe CEASORNICARUL GRINDII... asta, chiar dacă PĂDUREA de specialiști nu prea se întrevede!... Așa că, pănă una alta... aștept un alt ceasornicar... și odată cu el mă chinuie o întrebare:
Şi-atunci, cum să lupţi cu mentalitatea, cum să scoţi din adormeală şi impasibilitate o omenire învăţată să admire la o adică, doar haosul, așa zis pitoresc... din societatea în care trăim? 

11 comentarii:

  1. Stai sa vezi ca taman ce suntem in mijlocul alegerii! Dar paradigma sta in cu totul alta parte!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. A.S. Principele Livache Hamster e atât de plictisit încât el ne reușind să-și ducă la bun sfârșit, ordonanța 13 alături de doamna prim-ministru Șaide', în realisticul "programu' de guvernare" a la dan senzaționescu, gândit de voiculescu...s-a gândit el așa că ar trebui căutat ceasornicaru' prin păduri și pă la "antena3"...plictisit fiind dă grindi un om inteligent, strungar la bază, devenit ospătar la "grădinița"...încercând a fi ceasornicar sau prim-ministru obligatoriu cu un "program de guvernare"...de tip...să ne mărim salariile, programul prima roșie sau cum să ne crească carne dă' porc pe oaia lu' d'aia cea dă lângă frunza de taflar mâncătoare dă' banane mai mult decât Miguel din celebrul desen animat "Patrula Junglei în acțiune"...în fine, văzând că A.S. Livache Hamster are probleme cu "programu"...măria sa Abuliu împărat, îi sării în ajutor, apelând la cei doi bufoni ai săi pentru a găsii ceasornicar'...primul fiind perdoiu ce-i spune împăratului eu vreau ceasornicar, am fost doar o zi, pus de chiorete împărat, fostu tău șef...ce mi-a dat voie să-mi pun pe cartea de vizită "ceasornicar destoinic"...al doilea bufon bușoi îi spuse: "stăpâne, măria ta, nu-i așa că eu sunt în locul salteluței Alinuța, președintele pnl? Abuliu împărat în drum spre tărâmul celălalt condus de Trump împărat, îi răspunde: "Da!"...atunci bușoi îl rugă: "Măria ta ști că eu am acea boală incurabilă, numită sindromul Stockholm"...
    Abuliu împărat: "Știu și ce vrei să fac?"
    Bufonu' bușoi:" Pe tărâmul celălalt cu tine să-l iei și pe gîdea de la hasnaua 3 și pe perdoiu premier".
    Acesta este un pamflet actual, real și va fi autentic.
    Robotu Oamenii de știință și pacea.
    P.S: Și-am încălecat pe o brichetă și nu v-am spus povestea completă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna legoria ta epica! Asta o sa ma faca sa continui... pe tema asta! In weekend... voi da si partea a doua... povestita de amicul meu GRIGORE FACALETZ!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aseara, sau daca vrei in miez de noapte, pe (i)Realitatea TV s-a lansat o ipoteza... care daca are macar 25% un sambure de adevar... este ceva socant! Un general, numit Grumaz... sinistra alaturare spune ca in fapt, Livache din Alesandria... vrea un alt guvern si din faptul ca Romania e nevoita sa aloce 2% din PIB inzestrarii Armatei... conforma standardelor NATO!Desi imi pare greu de crezut... nu cred ca totsui nu este sustenabila... mai ales ca actualul ministru al Apararii este fost secretar de stat, in mandatul lui Ciolos...si ce sa vezi se ocupa taman de capitolul inzestrare, iar Duska... e azi secretar de stat.... O TEMPORA!!!!! Te-ai prins?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca, in parte..chiar daca te-ai exprimat atat de plastic este o lupta, pe cat de surda pe atat de ipocrita intre doua decaloguri: cel clasic a lui Chomsky... in care una dintre porunci este: POPORUL TREBUIE PREGATIT PENTRU MAI RAU!, dar si decalogul lui Livache de Teleorman: DRAGNEA E DUMNEZEUL TAU.. SA NU AI ALTI DUMNEZEI IN AFARA DE EL!!!... Ce spui... nu pare ca am dreptate!?

    RăspundețiȘtergere
  6. Of course... Particip dar nu ma bag!

    RăspundețiȘtergere
  7. oare ce se va alege din tara asta?...citesc si recitesc... incredibil... atat mai am puteresa scriu.. misto pamfletul acela pe post de raspuns... ma bucur ca mai exista si astfel de bloguri!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc pentru aprecieri, dar sincer nu am intuit cat de actual si cat de bine a fost prins totul!!!! O seara buna, ca de linistita nu poate fi vorba...

    RăspundețiȘtergere
  9. Avem ceasornicar destoinic, dar A.S. Principele Livache Hamster, nu și nu...o ține langa....betmen, betmen! Ciaslov....guvern provizoriu, olguța, ministerul muncii, salarii pensii, oaie, d'aia ministru, Firea primar....căldură mare. În orice caz, Livache Hamster își trimite călăuuu...ăla și-a ascuțit toporu' dar...pușca nu-l tăia împrejur. În fine, vom vedea dacă povestea o să aibă final fericit. Clovnii au congres împreună cu Abuliu împărat...până la urmă și clovn Perdoiu se visează ceasornicar....
    Va urma...
    Robotu Moș Alb
    Haidi pa!
    Avanti Populli

    RăspundețiȘtergere
  10. Pare ca stiti mai mult decat crieti! In mare parte va impart si eu temerile... dar sper ca sunteti de acord cu mine ca totul (inca) se joaca!!!!Va multumesc oricum si astept cu nerabdare toata comentariile dvs ulterioare!

    RăspundețiȘtergere
  11. Azi se schimba ceasornicarul, iara Ponta a fost oare pentru a cata oara TONTA!SINCERE CONDOLEANTE PSD... DORMI LINISTIT!!!!

    RăspundețiȘtergere