vineri, 28 iulie 2017

NORI GREI DEASUPRA ... FABRICILOR DE DIPLOME...

Unde sunt iluziile mele care le-am avut?!
Vă vine sau nu a crede, însă studiile E.U arată că în Romănia numărul viitorilor studenti școlizați aici... a scăzut în ultimii zece ani, la dpar 500.000 de mii!... Puțin, spre înspăimăntător de puțin... 

Nu am să bat prea tare pe SUBIECTUL acesta, căci e doar week end... și am să vă spun următorul dialog pe care l-am avut mai zilele trecute cu un cadru universitar de la o mare Universitate particulară din Romănia:

  • stau si impart in oras tot felul de pliante cu niste colegi... e chestie de promovare si trebuie sa o fac
  • Sunt frănt... să dau peste 1500 de pliante, asta numai eu... suntem doar doi oameni care facem asta de peste două săptămăni
  • Săptămana trecută am fost de două ori și în județul Giurgiu
  • Ieri am fost în sectorul 3, azi la fel... ca să pot acoperi să vină cursanții
  • Măine sunt în sectorul doi... și tot așa
Nu am altă încheiere pentru această REALITATE... în parte dureroasă, decăt să vă spun că cea mai mare BĂTĂLIE este la ACADEMIA de POLIȚIE... Iar asta, în timp ce la Suceava POLIȚIȘTII mor pe capete!Iar restul tinerilor migrează către zări străine!

10 comentarii:

  1. cat adevar zace... in dialogul surprins de tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce sa mai spun oare? Cunosc amoci, cadre universitare la particulare, care s-au trimis sa studieze pe bani grei ... micile odrasle in U.K! De asta ce spui?

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce sa ne mai mire cand avem atatea cazuri in Romania, unul taman la Arad... iar ministrul Pop un agramat si jumatate!Deci, ce sa mai speri?

    RăspundețiȘtergere
  4. ce inseamna una, fara alta?Acum nu vezi ca a aparut si manual de sport?! Pe cand oare si unul despre recreatie?

    RăspundețiȘtergere
  5. În anii '90' exista o glumă: "Ce facem cu tinerii absolvenți de liceu, fără vreo calificare profesională și totodată cum îi reducem la tăcere, ca să nu ne trezim cu ei pe cap, protestând în piață?" R: "Le dăm
    un formular de tip pronosport și îi înscriem la o facultate privată". Aceste vremuri au apus demult, tinerii aceia au ajuns "intelectuali cu pixu", vezi plesoianu și alte multe milioane de tineri, care desigur au evoluat de la intelectualul pe puncte sau cu degetu'. În fine, concluzia este următoarea.... tinerii din ziua de azi, sunt mult mai praf decât în generația intelectualilor cu pix, ăstia în cea mai mare parte n-au luat bacul și nici nu se duc să facă vreo școală profesională, fie ea de cofetar sau spălător de vase-n port.
    Robotu intelectual

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam aveti dreptate stimate Robot Intelectual... e doar o parte a ceea ce azi este ADEVARUL dureros!Iti multumesc sincer pentru constanta postarilor tale!!!!!

      Ștergere
  6. Intradevar trist ca sa ajuns la asa ceva un lucru este cert invatamantul este la pamant si salariile la fel fie ele de stat sau privat toate sunt at at de josnice de asta sa ajuns asa

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca alta cale nu este sa se indrepte invatamantul privat probabil ca o sa se ajunga si mai rau , oamenii buni oricum continua sa plece din tara si sincer nu cred ca se mai intorc pentru ca nu au ceea ce trebuie pentru a isi crea un viitor drept exemplu ce au ajuns sa faca cadrele unviversitare .

    RăspundețiȘtergere
  8. Bula nu trebuie a te mai mira nimic! Asta e Romania... din care ai plecat!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. uite unde s-a ajuns, dupa atata timp, de furat caciula?!

    RăspundețiȘtergere