joi, 17 august 2017

SĂ INVĂTĂM SĂ NE RUGĂM: CU SUBIECT... URMAT DE UN PREDICAT


AZI, SUS IN DEAL.... IN DEALUL PATRIARHIEI... CHIPURILE S-AR DISCUTA DESPRE MAREA  PROBLEMĂ A PĂRȚARILOR DIN BOR, DAR MARE ATENȚIE NU DE BORUL DE LA PĂLĂRIE! NU CI UNUL MULT MAI ACTUAL... CU ATĂT MAI MULT MAI SENSIBIL... CEL AL PĂLĂRIEI PATRIARHALE....
Sincer nu știu și nici nu caut a desluși înaintea lor ce DECIZIE  vor lua aceștia.... dar am să caut a șopti înainte de a se REUNI într-o comuniune de DUH și SPIRIT un mare adevăr, pe care, cu SIGURANȚĂ că mulți dintre ei nici măcar nu auzit VREODATĂ, în viața lor de pănă acum!
  • IF (Daca...), cu mult timp inainte de Kipling! - Autor: Sf Issac Sirul



De nu te linişteşti cu inima, linişteşte-te măcar cu limba. Şi, dacă nu poţi pune rânduială în gânduri, pune rânduială măcar în simţuri. Şi, de nu eşti singur în cugetul tău, fii singur măcar cu trupul tău. Şi, de nu poţi lucra cu trupul tău, întristează-te măcar în cugetul tău. Şi, de nu poţi sta la priveghere, priveghează măcar şezând pe patul tău sau chiar întins pe el. Şi, de nu poţi posti două zile, posteşte măcar până seara, Şi, de nu poţi până seara, păzeşte-te măcar să nu te saturi.De nu eşti curat în inima ta, fii curat măcar în trupul tău. De nu plângi în inima ta, îmbracă-ţi în jale măcar faţa ta. De nu poţi milui, vorbeşte măcar ca un păcătos. De nu eşti făcător de pace, fii măcar neiubitor de tulburare. De nu te poţi strădui, fă-te măcar în cuget netrândav. De nu eşti biruitor (asupra păcatelor), măcar să nu te mândreşti faţă de cei vinovaţi. De nu izbuteşti să închizi gura celui ce bârfeşte pe prietenul tău, păzeşte-te măcar să nu te faci părtaş în aceasta cu el.De iubeşti blândeţea, rămâi în pace. Şi, de te vei învrednici de pace, te vei bucura în toată vremea. Caută înţelepciunea, şi nu aurul. Îmbracă-te în smerenie şi nu în mătase. Caută să dobândeşti pacea, şi nu împărăţia. (Din Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, în Filocalia X, Editura Humanitas, Bucureşti, 2008)
  •  PACE... ÎN LUME... AȘA ÎȘI  MAI DOREA UNUL NUMIT ȘI CEAȘCĂ... ÎNAINTE DE 1989 


”Îi cerem Maicii Domnului să pună pace în lume, ne îngrijorează această tensiune care există între Coreea de Nord şi SUA pentru că Dumnezeu a creat această lume frumoasă şi ne-a pus-o la dispoziţie ca să ne bucurăm de ea, nu ca să o distrugem”, a spus mitropolitul Clujului.... IPS ANDREI ANDREICUȚ, marți în predica ținută la Liturghia de la Mănăstirea Nicula
  • SĂ NE RUGĂM PENTRU EI... 
Măcar atăt putem să facem noi... întocmai ca și un RUG APRINS... în sufletele noastre atăt de bogate... A, să nu uit E.U. unul(încă) mai cred că avem două posibilități de a rezolva TOTUL... Prima:

  Și, cea de-a doua, nu neapărat și ULTIMA:

14 comentarii:

  1. INTERESANT! SI BINE PUNCTAT!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. În mănăstiri, locuiesc persoane bărbați și femei îmbrăcați în negru ca preoții cu barbă....DUMNEZEU SĂ-I IERTE!
    Că mare păcat aduc în casa Domnului. Nu mă refer la trupurile lor, mă refer la biserici și mănăstiri. Robotu religios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa nu facem lucrarea celui rău...

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Luka acum ma uit inca o data.pun dar ma enerveaza ca tot imi cere sa nu fiu robot.etc.o prostie daca ma intrebi pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ajunge, nu desființez biserica din cauza unor nemernici.
    Biserica e Sfântă și așa trebuie să rămână.Da! Dar nu am nevoie de blestemele lor. Să facă rău, știu.Robotu de Rezerva

    RăspundețiȘtergere
  6. Decum vad eu unul in seara asta Sinodul a preferat TACEREA!Deci, inca se joaca Luka,,,asa cred eu, din UK!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmm.bun scris si punctat bine.ce sa putem spune si ce daca se reunesc ei acolo,oare corb la corb isi scoate ochii?Sigur vor gasi un ,,acaru paun ,,de vinovat ca lor le place,,pe din dos,,si cam cu asta vor termina,parerea me este ca tooooti astia cu sutane.aurite sau nu s au indepartat mult de cuvintul Domnului,nu mai reprezinta pe Domnul si invataturile religioase,suntai degraba o gasca de infractori pusi pe capatuiala,bravo autorului.

    RăspundețiȘtergere
  8. IMPORTANT ESTE OMUL CARE SE ASCUNDE SUB HAINA MONAHALA! CAT PRIVESTE COREEA DE NORD EU UNA CRED CA MULT MAI IMPORTANTA ESTE SECETA... NU NEAMUL LUI KIM!

    RăspundețiȘtergere
  9. Auzi LuKa, caci vad ca se tot poarta..acum incepe meciul... ma intreb si eu daca astia... protagonistii tai nu ar face mi bine sa aibe si ei patimi mici, precum meciurile! E mai curat si mai uman Un nene spunea intr-un comentariu ca, astia vor gasi cu siguranta un ACAR PAUN!Deci... si restul completeaza tu!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Da intradevar Bisericile din Romania si nu numai controleaza Tara si pe cetatenii ei ...
    Abia astept sa vad ce parere aveti despre musulmani si cei care creeaza panica in momentul de fata in Europa.

    Cu stima Bula Neamt

    RăspundețiȘtergere
  11. INTERESANT PANA INTR-UN PUNCT, DAR DUPA...CA CICA S-A RETRAS oMUL TAU..AL SUBIECTULUI..DUPA CE SE VA FACE?

    RăspundețiȘtergere
  12. ASTA ESTE! VOI TOT SCRIETZI, DAR DEGEABA... EI CONTINUA SI VOR CONTINUA CA SI CUM NU AM FI!

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte tare.... dar cu asta ce-am facut!

    RăspundețiȘtergere