duminică, 26 noiembrie 2017

ÎN LOC DE RĂMAS BUN...

ÎN  LOCUL SINTAGMEI DEJA PRĂFUITE DE : ”RĂMAS BUN...” PENTRU O AȘA ZISĂ DOAMNĂ  A TEATRULUI DE REVISTĂ, E.U. UNUL AȘ DORI SĂ AVEM CURAJUL DE A VORBI DESPRE IPOCRIZIE LA NOI, AICI, ÎN SPAȚIUL MIORITIC... ȘI DACĂ, DUPĂ CE VOR FI DISCUTATE TOATE ACESTEA... VEȚI MAI AVEA VREUN CHEF  DE A (O) PLĂNGE... APĂI ATUNCI DRAGILOR, VORBA ARDELEANULUI, MAI BINE  SĂ NE MULȚUMIM A SPUNE... CU JENĂ, DAR MAI MULT ÎN TĂCERE: ”DUMNEZEU SĂ O IERTE...”
Haideți să nu mai fim IPOCRIȚI și cum moare, sau brusc dispare fiște cine să ne PREFACEM că, vai ce mult ne pasă, că vai ce mult a însemnat pentru noi fiecare, deși, nota bene pănă în acel moment PERSOANA respectivă nu știa ”nici ea de noi... dar nici noi de ea... poate doar din auzite!!!” Și,  încă ceva, ARTIȘTII, indiferent din ce breaslă artistică s-ar defini ei... fac parte din lumea OAMENILOR cu GULERE scrobite și IFOSE căt casa... în marea lor majoritate! Și, arareori sunt OAMENI! O dată, pe cănd îmi exersam TALANTUL pe la EVZ o distinsă colegă, dar care scria cu multă ”ABNEGAȚIE” pe tema filmului, a teatrului îmi mărturisea că;  ”PE VREMEA NOASTRĂ, DIN PRIMELE ZILE LA INSTITUT NI SE SPUNEA DE CĂTRE DOAMNA FREDANOV CĂ O ARTISTĂ NU ESTE ARTISTĂ DACĂ NU ARE ȘI UN AMANT CU BANI ȘI PUTERE. ATUNCI, adăugă colega mea, PROFESOARA SE REFEREA LA PUTEREA POLITICĂ”.

Azi, tot poporul, de la ”VLĂDICĂ, PĂNĂ LA OPINCĂ” se prăbușește parcă la dispariția STELEI, nu a lui Becali! Ci, a și deja presa, în accord tacit cu ceilalți răspăndaci din lumea THALIEI, care devin la astfel de evenimente ”BOCITOARE OFICIALE”... deci presa zic se grăbește să o numească ”DOAMNA REVISTEI DE ESTRADĂ”... Apropos asta, denumirea de ”DOAMNĂ” a ... început să fie parcă o marotă, sau un tic verbal venit dintr-o sărăcie a vocabularului, sau te pomenești că este un REFLEX din vremurile, dar mai ales din LIMBAJUL de LEMN, de ODINIOARĂ?
  • De ce avem reflexul post , dar și prost înțeles de a plănge pe cine nu cunoaștem cu adevărat?!
”Am cunoscut-o de când era studentă. Fusesem în vizită în Institut, discutasem cu rectorul. Cu acest prilej, cinvea mi-a prezentat-o pe Stela Popescu, studentă proaspătă, o fată frumoasă, plină de viață, care era, de atunci, foarte prețuită, foarte îndrăgită” - Ion Iliescu...

”Dumnezeu să o ierte”, căci e SINGURUL care o mai poate face... și nu noi, aceia care știm ff puțin, spre DELOC despre ”Doamna” teatrului de revistă! Fraților, surorilor nu vedeți că în fond plăngem cu LACRIMI de crocodil pe cineva venită din stepa ocupată a Moldovei... care, de mare dizidentă ce încerca să pară, în anii de după LOVILUȚIE își făcea ”DEBUTUL” la școala MAXIM GORKI, din anii de teribilă teroare a Romăniei, sfărșitul anilor 50! Și  taman unde ? La limba rusă, ca... mai apoi, aceeași ”TOVARĂȘĂ” de încredere să fie racolată de către ansamblul ministerului de interne, de atunci... care, culmea era condus tot de unii cu nume, care și azi îți dau FIORI: Nicolschi, Drăghici..și Jianu. Dar, nu haiducul!
Apoi , cănd fata a ajuns la Brașov ex soțul dănsei regizorul Dan Puican declara, imediat după moartea sa, pe Kanal D, că o remarcase la Brașov ca simplă ”FIGURANTĂ” la teatrul din localitate și că, VRĂJIT tare de frumusețea acesteia a cerut-o imediat de SOȚIE!!! Și persoana în cauză a ”acceptat”. Ca, după aceea să plece repede ”călare” la bordul unui Renault... la braț cu Puiu Maximilian?! Iar asta , după doar 8, sau 9 ani de căsătorie!
  • JUSTIȚIA DIVINĂ... 
Despre cea care voi azi uscați drafturi întregi de batiste poate că nu știați că a fost și mare ”TOVARĂȘĂ MARE...  CU UNUL ȘTIUT DE TOȚI DIN LUMEA TEATRULUI CA ”PARȘIVEL”... ȘI CARE,  DUPĂ MOARTEA ACESTEIA... IMEDIAT... SPUNEA CĂ ESTE O ”MINCINOASĂ” După care a cotit-o spre DOLHASCA... și a încercat să dreagă totul... FALS, ca de obicei... Arșinel să găsise a vorbi, TAMAN ăla cu transplantul... și care la ”Loviluție” organizase în biroul său comandamentul de înăbușire a celor din piața Universității ...
Ca un FATIDIC și implacabil semn, aceeași ”manipulatoare” de sentimente, dar și MUZEU de false figuri, declara la o emisiune pe TVR, care era ”IN MEMORIAM” că:  ”asistase la un 1 decembrie cănd Corneliu Coposu era Alba Iulia... și unii politicieni în loc să oprească corul de fluierături își dădeau coate”. Întrebarea mea de acum... este una simplă: PĂI ATUNCI, ÎN SEMN DE PREȚUIRE FAȚĂ DE SENIOR, DE CE NU A APĂRUT ÎN FAȚA MULȚUMII... ȘI LA FEL CA O ANA IPĂTESCU SĂ DEA ACEA PALMĂ POLTICIENILOR...?! Iar, la final, ca un răspuns al TĂCERII de atunci al acestei așa zise ”DOAMNE A TEATRULUI DE REVISTĂ”, iată ce declara Ion Iliescu la moartea pseudo divei... ”Am cunoscut-o de când era studentă. Fusesem în vizită în Institut, discutasem cu rectorul. Cu acest prilej, cinvea mi-a prezentat-o pe Stela Popescu, studentă proaspătă, o fată frumoasă, plină de viață, care era, de atunci, foarte prețuită, foarte îndrăgită”

Atunci Ion Iliescu era mare și tare pe la studenții comuniști... și SENIORUL COPOSU era prin pușcărie!Dar, bănuiesc că TĂNARA de atunci nu avea de unde să știe asta? 
Dar, mai tărziu... de ce naiba nu a pus măna pe un manual de istorie... și a acceptat să fie ”PREMIATĂ”exact ca o școlăritză cu o chestie pe cap, dar pe care, ISTORIA a VEȘTEJIT-O!... Coronița, nu altceva!!!!... Acum înțelegeți de ce e bine să spunem doar atăt: ”DUMNEZEU SĂ O IERTE...” Pentru că: ”DOAR EL E MARE ȘI... BUN”

17 comentarii:

  1. Cat de mult adevar!Dumnezeu sa o ierte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare ce ar mai fi de adaugat? Inclin sa cred ca ai dreptate: Dumnezeu sa o ierte!

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce mereu si mereu istoria se tot repeta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nimic mai trist sa afli ca o persoana, ca precum Stela Popescu ar fi putut avea ”atatea pete” pe aura ei umana! Dumnezeu sa o ierte...

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare de ce oamenii uită atăt de repede trecutul, dar mai ales au dorința asta, aș numi=o morbidă de a-și clădi singuri falși idoli?! Care, culmea situației mai sunt și pseudo oameni? Auzisem ceva de această femeie că ar fi fost și înainte de 89, dar mai auzisem și că ă doamnă adevărată a fost Maria Tănase și nu ea!Eu cred ca aici zărim, în aceste osanale deșănțate ... încă mana... brațul lung a SECURITĂȚII! Dumnezeu să o ierte, ca doar EL mai poate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aș fi putut a scrie de rău de această așa zisă mare ”doamnă”, dar prefer să o facă alții.Rămăne valabilă tema articolui tău ca, în loc de BUN RĂMAS, să spunem: DUMNEZEU SĂ O IERTE!

    RăspundețiȘtergere
  7. Afară e tare mohorît , dar nu cred că din cauză că ne despărțim de această actriță! Nu, pentru că, în cultul morților la daci se spunea că, la despărțirea de cineva drag afară trebuia să fie soare! Eu cred că energiile negative degajate de aceasta chiar și la moarte s-au degajat în atmosferă și încearcă a umbla libere, doar doar s-or ”lichi” de cei prezenți acolo... Părerea mea... Dumnezeu să o ierte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Apropos, că tot pomeneai de acest sinistru personaj numit PARȘIVEL, mă uitam la tembelizor căt se mai tanguie dupa Stela... se citeste de la o posta ca, in fond abia asteapta sa se termine totul, de azi.. ma refer! Dumnezeu să o ierte! Caci ar avea de ce!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tacerea ar fi de ajuns, dar simt nevoia sa mai spun ca, pana nu dispar pana la unul, din cultura noastra, tot degeaba! Ma simt manipulat stiind ca avem de a face cu astfel de oameni!Dumnezeu sa o ierte!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. sincer ...actrita buna, dar smechera cu carnet de partid greu! Dumnezeu sa o ierte!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ti-am spus tie, tu contezi. Lumea nu va pricepe oricum, azi.DUMNEZEU SA O IERTE!

    RăspundețiȘtergere
  12. Atat pot sa adaug, lumea intr-devar nu este pregatita sa accepte adevarul, dar e bine ca ai scris-o! Dumnezeu sa o ierte!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vedeam la tv ce spunea Parsivel , la funerariile Stelei... ciudat dar am observat că ginerele răposatei nu prea s-a zarit acolo1 Sau mi s-o fi parut mie? Dumnezeu s-o ierte1

    RăspundețiȘtergere
  14. Dumnezeu sa o ierte! Cred că poporul acesta, din pacate, ca in multe alte cazuri nu este pregatit sa afle ADEVARUL, ca-n multe alte cazuri! Mai ales in ceea ce priveste actorii romani.Daca v-ati uitat cu atentie azi la Cernica erau gura casca de un anumit profil, ca si varsta si ocupatii! Mai direct sau mai pe sleau lipseau ca, pe langa cratiterese si babe abuzate, de timp... in parte, dar si de soti.. pe cealalta parte, acolo sa zarim si fostii activisti gen Iliescu sau Cati Andronescu... iar lista e lunga!Deci... ce sa mai vorbim?

    RăspundețiȘtergere
  15. Uneori cuvintele spuse sau scrise dupa pot manji sau ucide mai mult decat in timpul vietii! Asa ca, o las asa cum a fost aceasta, cu bune, cu rele, iar la scrierea ta achiesez doar cu ”DUMNEZEU SA O IERTE!”

    RăspundețiȘtergere
  16. Postarea mea se vrea a fi un SEMNAL DE ALARMA, vis a vis de ipocrizia poporului acesta, a fauririi de falsi idoli si vedete! Restul, cat priveste talentul nu sunt in stare a nominaliza eu unul toate acestea...eu unul cred ca este dupa ”gustul” fiecaruia”! Dumnezeu sa o ierte!

    RăspundețiȘtergere
  17. Am citit ceea ce ai postat, dar romanii ar trebui ca, mai intai sa asculte cantecul IL FAUT SAVOIR.. si sa se intrebe de ce ex ginerele nu a participat la inmormantarea ei? Sau gEORGE mIHAITA?tot azi a dsiaprut si prietena ei: Cristina Stamate! Dispar ei, oare si lumea lor plina de compromisuri si noroi?Dumnezeu ..sa aiba puterea sa-i ierte!

    RăspundețiȘtergere