joi, 8 februarie 2018

Iată cadoul meu, pentru tine, fata mea: O ȚARĂ TRISTĂ…

E TARE CIUDAT CĂ, ÎN ULTIMII ANI... NU ȘTIU CUM SE FACE CĂ ÎȚI DAU DOAR SFATURI TRISTE... DIN CE ÎN CE, MAI TRISTE... ȘI (M.A.I) AMARE.IAR ASTA, CÎT CUPRINDE!
AZI SUNTEM CONDUȘI DE CĂTRE UNII, ÎN MARE PARTE INCONȘTIENȚI,CARE-ȘI MAI SPUN ȘI ”POLITICIENI”!
AȘ FI VRUT, ÎMI ESTE TEAMĂ SĂ SCRIU ”AȘ FI DORIT”, CA AZI SĂ VORBIM DE VIITORUL TĂU ÎN ȚARA BUNICILOR TĂI. CĂCI, DE PĂRINȚI NU AI AVUT PARTE, DECĂT ÎN PARTE... DEH, AȘA E VIAȚA UNEORI... ASCULTĂ, AZI ÎN LOC DE BANI ȘI CADOURI ÎȚI VOI ”DĂRUI” O POVESTE... CEA MAI TRISTĂ, DAR ȘI CEA MAI ADEVĂRATĂ POVESTE... CARE CIRCULĂ, PE LA COLȚURILE TÎRGULUI... CĂCI, NU-I AȘA: ”VIAȚA ÎNTREAGĂ E O SCENĂ, IAR NOI NIȘTE BIEȚI ACTORI”
În loc de introducerea populară... de: ”A FOST O DATĂ. CA NICIO DATĂ...”, te rog să-mi permiți a începe cu aceste aparente și  nevinovate OBSERVAȚII....


”Cam  5 milioane de pensionari sunt în România. O mare parte dintre aceștia cred, fără nicio îndoială, tot ce spun liderii PSD la Antena 3 și România TV. Dureros este că ei au copii, care le explică frumos că aceste televiziuni manipulează și mint, dar ei continuă să-i creadă pe corupți și nu pe cei din propria familie.” Iar continuarea este: ”Ce țară tristă…

Copiii ies în stradă să oprească hoția, dar părinții știu ei mai bine de la dl Gâdea sau dl Ghiță că de fapt au fost plătiți de Soros cu 50 de lei de om și 30 de lei de câine. Și oricum au protestat doar ăia din galerie, vreo 100 de derbedei.Copiii trimit poze cu mulțimea inundând Bucureștiul de la Universitate la Piața Victoriei, părinții sunt convinși că pozele sunt trucate de “agenturile străine” care sug sângele patriei.

Să urmezi orbește niște hoți pentru câțiva lei în plus la pensie mi se pare de neiertat. Să nu-ți dai seama că ești complice la furtul din buzunarul copilului tău și că îl alungi peste hotare câte puțin în fiecare zi…Să îl înveți să învețe ca să devină cineva și apoi când el devine cineva, să te îndoiești de judecata lui și să adulezi mediocri și impostori…”
  • CE-ȚI DORESC EU ȚIE... 

Nu-mi dau seama dacă este egoism sau nu. Dar, după ce își vor fi văzut copiii plecați în lumea largă, mulți vor sfârși singuri prin spitale pline de bacterii, gândaci și mucegai, cu televizorul înghețat pe Antena 3.

18 comentarii:

  1. Frumoasa scrisoare...Sa-ti traiasca, restul oare ce ar mai fi de comentat?

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce nu mai mira spre ce mergem? Ce am mai putea oare noi oferi copiilor nostrii?Sa va traiasca domnule Luca!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna ca un testament, scris si rostit in numele a atator parinti, frati, bunici, sau ce vreti dumneavoastra..Traim intr-o tara de pedofili, dezaxati si nu numai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mai trebuie a ne face visuri, pentru ca oameni sunt schimbatori, iar ISTORIA produsul lor nu poate fi altfel! Nu vezi la educatie, la munca , la sanatate...doar oameni unul si unul.... Cat despre doamna Vasilica, cred ca ala din fruntea ”satului” ar fi vrut mai curand sa-l puna pe Liviu Vasilica, nu crezi, la fel?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sti Luca ce spunea despre copii inegabilul Enescu? Iata: „Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule!”Dar noi parca vrem sa facem ceva ca sa asfixiem si acest adevar!

    RăspundețiȘtergere
  6. Romania a ajuns un circ al deșertăciunilor, nu se vede? Un mare scriitor, pe numele sau Antoine de Saint-Exupery zicea o data, referitor la aștia mici urmatorul adevar: „Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte.”Azi unde mai ghicesti ca se poate ascunde un asemenea adevar/

    RăspundețiȘtergere
  7. Textul tau imi aduce aminte de doua ... sa le numim maxime: una esre a lui Miron Costin :„Feciorii cei buni adaugă și cresc numele părinților lor și-l fac fără de moarte; iar feciorii cei răi ocărăsc și sting numele parinților buni.”, iar cea dea doua suna asa:
    „Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câștigăm.”Îi apartinea lui Victor Hugo, tipul care a scris ”MIZERABILII”, parca stia ca o sa vina si vremea lor! Crezi ca ai mai avea ceva de adaugat? Sa-ti traiasca copila

    RăspundețiȘtergere
  8. Ei dragul meu prieten Muget...până și prietenii de la tara țara mea, din Israel...l-au lăsat cu ochii în soare pe big daddy livache cu hamster sub nas, pentru că acei oameni totuși nu-și pătează numele și onoarea fiind partenerii N.A.T.O și nu numai...dar surprinzător, decât daddy e mult mai rău nea tării...pe numele lui Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu zis și inimă zburdalnică...om fără scrupule, relativ inteligent, foarte cult dar foarte jigodie. Ăsta își dorește să ne scoată din U.E & N.A.T.O și să gacem parte din uniunea euro-asiatică a rușilor. El este cel mai mare dușman al țării încă din '90...îi sprijină și a sprijinit udmr-ul din totdeauna...de la păduri până la autonomia locală sau a trenului de mare viteză ce v-a lega Cluj de Budapesta...sponsorizat de către guvernul maghiar...el nu a pus niciodată problema construirii autostrăzii Transilvania cu adevarat...sau unei linii pentru trenuri de mare viteză, de ce nu, București-Budapesta,linie ce ar putea acoperii mare parte din Ardealul nostru strămoșeșc. În rest, ne-am făcut de râs la Bruxelles, cu noile legi ale justiției...cu un nene tudorel, care oricum e varză, cu tot pesedeul și alde cu tot...cu tantii olpula ce ne scade din pensii și salarii... apropo ce facem? Rămânem în țară? O punem de o revoluție? Sau...ce ne trebuie nouă d'astea... haideți să fim oi și Londra ne așteaptă...ca oameni de servici.
    Robotu'cu hamster

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Robotu Hamster desi ai scris oarecum pertinent, nu este punctat pe postarea de azi! Azi mai degraba scriai de invatamant, de disperare copiilor! E ok Luca, desi nu cred ca cineva din tara asta nu vrea rezolvarea...

    RăspundețiȘtergere
  10. Totul adevarat, din pacate... si nu numai! Sa nu ne oprim a ne recunoaste noua ca practica mai nimic nu merge azi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru că nu vreau să-i rămân dator prietenului Costăchel Armurierul... vorbeai cumva de învățământ? ��))) Din 1947, România nu a mai avut învățământ cu adevărat. După revoluție doar Daniel Fumeriu a încercat să se lupte cu morile de vânt din sistem.... în rest pe scurt avem nevoie de o nouă revoluție, așa cum spune marele nostru gazetar al timpurilor moderne și nu numai, un fel de Gavroche sau Camille des Moulin' cu mașină și mobil, pe numele lui Mălin Bot. În concluzie, avem nevoie de o revoluție cu noi înșine.
    Robotu'cu Hamster

    RăspundețiȘtergere
  12. Trist este prezentul si de asemenea cred ca si viitorul pentru tara nu este prea stralucit insa suntem mandri de a noastra istorie foarte emotionant acest articol mai ca se potriveste cu "ziua indragostitilor"

    RăspundețiȘtergere
  13. Ba bine ca nu ai vrut sa-mi ramai dator, mai Robotu cu Hamster1 Aauzi si asta de care tot faci atata (h)caz, Funeriu nu uita ca si ala facea parte din dosarul Microsoft?!Iar dl Bot oare cu ce rimeaza? Sa-ti scriu eu? ”Ia-n Bot si papa... tot!”In rest fiecare tot omu e liber sa creada ce vrea...domnule Hamster

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Bolnavu asta ati inteles? Ceva doar de ziua îndragostitilor? Ciudat, eu unul am inteles cu totul altceva... sau dvs ati citit in alta limba?

    RăspundețiȘtergere
  15. Frumoasa scrisoare! Nu cred ca ar mai putea fi ceva de adaugat, chiar daca uneori... viata mai lasa si spatii libere, de completat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Totul suna usor trist, dar cat de adevarat! Sa-ti traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  17. OK ASA... NIMIC ALTCEVA. BINE CA NU MAI SUNT POSTACI ... DE GENUL ROBOTILOR!

    RăspundețiȘtergere