joi, 8 martie 2018

PAMFLET DE 8 MARTIE: NEA DAIA... BUNICUL CU( O)AIA?!

DE CAND A SCOS NĂZBÎTIA CU OAIA, NEA DAIA... MI-A DEVENIT BRUSC SIMPATIC! DE CE?, O SA FIU PROBABIL ÎNTREBAT DE CĂTRE MULȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ!... PENTRU CĂ ACEST BĂTRÎNEL.. ”SIMPLU, DUPĂ VORBĂ, DUPĂ PORT” A UITAT ESENȚIALUL: OAIA CA BRAND A INVENTAT-O UNUL FLUTUR... DACĂ NU MĂ  ÎNȘEALĂ MEMORIA UNDEVA PRIN 2009!... DAR ATUNCI OAIA AVEA Ș-UN NUME: NUȚII... AIA, DIN SPATELE CURȚII! CĂ DEH, NU AM GĂSIT ALTĂ RÎMĂ, ATENȚIE... NU RIMĂ!
Pentru aceia care nu-și mai amintesc povestea datează mai exact din mai 2009!Dar iată ce scria pe atunci presa”TONOMAT”, DESPRE ACEL EVENIMENT:
Cine îl primeşte mai bine pe Băsescu? Un concurs naţional la care participanţii sunt liderii PD-L. Şeful statului, explicând că "deocamdată avem o criză", a fost în weekend la Năsăud şi Bucşoaia, două zone frumoase în care se desfăşurau două serbări locale, a îmbrăcat o bundiţă cu blană de jder, a purtat o pălărie cu pene de păun, a tuns o oaie, i-a introdus pe localnici în relaţia ginere-soacră.
La Bucşoaia, unde era aşteptat la serbarea "Hora Bucovinei" de către pedelistul Gheorghe Flutur. Pre­şedintele CJ Suceava, Flutur, s-a întrecut pe sine: a reuşit să maseze pe un deal mii de oi, grupate în ţarcuri, astfel încât, văzute de sus, să scrie "Bucovina". Între­bat de Gândul "de ce?", Flutur a început prin a se întreba mirat: "S-a văzut şi la televizor?" şi a con­tinuat apoi mândru: "Eu am scris-o!". "Este vorba de perioada în care oile urcă la munte. Am avut 356 de baci invitaţi, concursuri... Bacii nu ştiau ce să mai facă, cum să ajute, îmi cereau să îi pun la treabă, aşa că le-am spus să facă stânile în formă de litere. În fiecare literă a intrat câte o stână", a explicat Flutur. El a susţinut că intenţia sa a fost aceea ca "brandul Bucovina să fie cât mai puternic promovat". "A fost un moment impresionant... Oamenii au pus atâta suflet încât îmi dau seama că anul viitor va trebui să fie mult mai mult. Nu am făcut nicio repetiţie, totul a fost din suflet".La Bucşoaia, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întrecut pe sine: a reuşit să maseze pe un deal mii de oi, grupate în ţarcuri astfel încât, văzute de sus, să scrie "Bucovina". Pentru şeful statului a pregătit un program special. Băsescu a tuns o oaie, fiind declarat "câştigător al concursului" de către ciobani. Şeful statului a primit la sosire o bundiţă populară de jder, pe care a purtat-o în permanenţă, un chimir, un suman de la un cioban şi o pălărie tradiţională. Şeful statului nu a avut chef să stea de vorbă cu ziariştii, care l-au întrebat dacă va mai candida. "Deocamdată avem criză, sunt europarlamentare, de asta vă arde acum?", a răspuns preşedintele.”
Cam așa stăteau atunci lucrurile, iar mulți dintre noi, deși am rămas ca la DENTIST, cred că și ”BUNICUL” DAIA... nu știam că în fond nici acest gest, nu era unul ”MADE IN SUCEAVA”, ci tot unul din ciclul ”COPY PASTE”... Dacă atunci, majoritatea romînilor credeam că a reuşit atunci Flutur să ne facă de râs în toată ţara. Pentru că Băsescu venea cu elicopterul, a desenat Bucovina cu ţarcuri pe un deal şi a îngrămădit sute de oi în ţarcuri.E bine să știți că și atunci, ca și mai TĂRZIU, cu ”ĂLA”... cu oaia, bag SEAMĂ că ne-am înșelat nițeluș...

Un amic mi-a trimis recent un link cu fotografia de mai jos. Imaginea demonstrează că ideea scrisului cu oi pe dealurile Bucovinei nu e nici măcar originală, ci a fost plagiată de la nişte englezi care şi-au învăţat oile cum să anunţe Primăvara (spring). 


Eeeh, însă povestea originalității unui așa zis BRAND de țară se poate rezuma în banala, dar atăt de SPUMOASA întrebare: 

  • Ce se întâmplă dacă oaia i-o mănâncă Elenei Udrea?....

 Mai pe înțelesul simplului ”măgieș”, din TĂRG, chestia asta ar putea sta cam așa...

Chiar așa, am stat și m-am întrebat și E.U,precum  ”BERBECUL”?! Și tot e.u. mi-am răspuns, în barbă, precum BAIAZID: 
Poporul își va îndeplini un vis, va vedea ce e sub frunză … 
Ori cum ar spune ciobanul bucovinean, de prin PASUL MESTECĂNIȘULUI”TARE-N CUR ȘI LATĂ-N ȘELE/CRĂȘCĂ-N(A SCRĂȘNI)... ULA, DIN MĂSELE”
DEH, NU A GĂSIT SĂRACUL CIOBAN, ALTĂ ”RÎMĂ”!

27 de comentarii:

  1. Zi-ne Daea. ca tot spui daia! Tare incheierea... ..ma refer la ”măsele”!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare hătra povestea ta, imi aduce aminte de celebra poveste a ...ulii, a lui Creangă!La mai multe ... povesti, ce credeai?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ”DAIA” rimeaza cu oaia, atunci Nuții cu ce-o rima? Cu rîma oare, si daca da, a cui rîmă? A unuia, sau a altuia ..din Costa Rîca?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand eram mai tanar, la noi in sat era refrenul: ”UITE RATA, UITE RATA... si cu ea, BOUL de tata!”Atunci ma intrebam care rată, dar mai ales de ce boul? Azi mi-am dat seama ca RATA e EA, oaia, dar cu boul... mai am oaresce mici indoieli!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca in bancu' ăla stupid....
      un duomn era la masă,în timp ce- și mânca ciorba, se trezește că cineva îi dă cu o tigaie în cap? Omul nostru se trezește speriat, se uită în jur și o vede pă nevastă-sa... el speriat o întreabă: "Ce-ai fă fomeie? Ai inebunit?
      Ea: Mai ții minte acum o lună când ai fost să pescuiești la Belina?
      El: Daaa...m
      Ea: Vezi că m-a sunat știuca să-mi spună că-i gravidă.
      Robotu Popescu

      Ștergere
    2. Buna replica Popescu Robotu... dar intrebarea mea catre tine ar fi? : Știuca pe ce l-a sunat? Pe mobil, sau pe fix? Daca era un banc stupid...!!!!

      Ștergere
  5. "Ho haram nesanesăbuit!" Cum spune acum doana'Nuții spaima constituții din Norvegia,alături de Bica... vibratorului care a lăsat-o gravidă cu gemeni în Madagascar, lângă Costarica, țară vecină cu Thailanda Mare, fără Turcescu și mai ales Dorel. Deodată Flutur apăru la braț cu Foaie Verde încercând să plagieze oaia, porcu, roșia (nu aia din pantaloni) și peștele (nu beaștele) dă la Teldrum. Deodată la Salata Palatului dintr-un Duster, domnu' Daia la congres, să ne vorbească despre cum o să crească lâna pe porc și șorici pă oaie, cum peștele de pe moșia lui livache vorbește în timp ce crește roșia în sere... pleșoianu își măsoară inteligența cu marele gazetar Mirel Curea iar Ion Roșca Nistorescu caută un milițian să-l ciripească pe Mălin Bot lu' Gîdea, pentru că Ciuvică a început să se masturbeze în direct la antena3 nu mai e demult aici pentru că la otv, fost rtv. Și am încălecat pe o alună, să vă spun... să vă spun ce? A daaaa, tocmai se făcu dimineață, după o petrecere cu 11 metri și intrat in prelungiri, cu Robotu zori de zi.
    Robotu seriozitate și atitudine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robotu tare comentariu, dar parca ”te-i scremut” a scoate piatra filosofală... se vede de la o posta ca inca mai ”iubi” pe oia blonda! Ce sa-i faci ”inima zburdalnica” nu o poti coordona ca sa zic asa!

      Ștergere
    2. Auzi ma ”Robotu” chiar ne luăm din nimicuța?! Ea acolo, noi aci... care o fi în avantaj? Si, încă ceva de ce azi apari ca ”seriozitate si atitudine?”

      Ștergere
  6. De oaia blondă mi se rupe-n două, bara de direcție, în Norvegia, în Românistan sau în Costarica... eu o vreau pă Bica să mă dau cu zmeuu' în Madagascar și să-i fac o surpriză lu' tantii Nuții.. am să-i aduc un dorel onaca, gomflabil.
    Robotu

    RăspundețiȘtergere
  7. Foaie verde de ... Daia... o măncat lupu pe oaia? Raspuns sugerat: sunati in Costa Rica... la Belina e deja ocupat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Din punctul meu de vedere, ministrul DAIA este unul, daca nu cumva singurul din guvern care chiar spune ce stie, si mai important stie ce spune.Patinajele, interpretate asa de unii si de altii, in zona national ciobanesc/au poate legatura cu un vis de/al sau cu privire la rebranduirea tarii, respectiv sa ne scoata din frunze si sa aminteasca lumii care contesta oaresce continuitate pe aceste meleaguri ca romanul, soldar bai soldar *cum traducea cineva la vizita lui BUSH jr* cu oaia a trecut prin veacuri si vitregii, si acum a cam ramas fara oaie, ori a facut/o de oaie. Poate ca tema este buna . Scrierea dumitale autorule, are izul malitios al privitorului de pe margine, care constata in amanunt si cu umor un traseu geo istoric al omului alaturi de animal. bravo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In parte de acord, dar nimic cu domnul Daia, ci doar cu faptele.. cronologice... ma bucur ca imi dati dreptate! E trsit si aici sunt de acord cu dvs, ca totul se poate inatampla doar aici!Scriitura dvs imi aduce aminte, de un amic numit MASTROIANI!Ciudat... va multumesc oricum....

      Ștergere
  9. Auzi Luca, ”bunicul ”D,,aia” o fi auzit de proverbul ”nea Aalecu, nea Alecu... tunde oaia... si Berbecul?” Nu de alta, dar sunt sigur ca ”Oita Domnului”, blonda cu frunza a tuns macar o data berbecu!!! Nu crezi , si tu la fel?

    RăspundețiȘtergere
  10. Vaz ca ”baietii aiștia” dau delete la postare, dar am rabdare! Si repet: fătuca blonda cu frunzuca, inainte vreme numa, numa ce îi plăcea laptele de poaie, iar amu îi place cel din Co(a0 sta (lui) Rica!Tot așa s-o întamplat si cu ”jeologul” cela, Constantinescu... si cu al sau banc cu Coasta de azur...care-l tot repeta la fiece plecare in exterior, jurnalistelor... Și încheia cam așe:”Și cu asta ti...!”..Așa și cu ”ieduța” blondă a bunelului Daia... Daia , măi Lucuț, amu te-oi prins?!

    RăspundețiȘtergere
  11. ”FOAIE VERDE DE DUDAU.. SE AUDE ȘI-N BUZAU? DAR IN PLESCOI? OAIA FACE CA SI CAPRA? IAR OAIA O MIGRA SI EA IN TARILE CALDE? ASTA MA ”MANANCA”, MAI MULT DECAT ORICE! HAI IN COSTA, SAU MAI DEGRABA HAI LA COSTA, ALA A LUI RICA!

    RăspundețiȘtergere
  12. Taree subiect, bine scris, si nu numai... ce oare ar mai putea fi de adaugat? Continuarea la ”foaie verde de dudau...” Parinte oare o stie blonda? Sau macar ”bunicul”? Asta, ma refer la continuare rimeaza cu sapunul Duru!...

    RăspundețiȘtergere
  13. Da intradevar povestile cu oaia se aseamana cel mai interesant e sfarsitul daca o sa vedem ce e sub frunza 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  14. TAREE MATERIALUL! DAR SI LA COMENTARII CE NUME APAR.... Bolnavu, incredibila si frumoasa Romanie! HAI CU FRUNZA!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taman ce scriam ceva mai inainte de un tip Mastroiani! Si imi aparu Marcello... tare nu-i asa?1

      Ștergere
  15. totul imi pare decupat din seria ”FEMEI CARE NE INSPIRA”!Bine scris, cu un umor fin, dar bine dresat! Desi se vad , sau mai curand i se ghicesc ”COLTII”!

    RăspundețiȘtergere
  16. Frunze, oi și alte însemne zoo și antropomorfe nu fac decât să părem destul nesiguri în a ne alege imaginea unui brand de țară. După cum se perindă miniștrii prin birouri, după cum le apare prin vise câte o idee, imediat se grăbesc să o AFIȘEZE în fața națiunii dar, și mai rău, în fața lumii întregi. Culmea, de fiecare dată, aceste năzbâtioase idei sunt taxate și nu din răutate ci din simplul modiv că acestea, ideile, vin să ne facă pe noi ca nație un pic de râs. Ei, miniștrii, pleacă sau sunt remaniați (sau... remaiați), iar noi, țara, rămânem pe cap cu tot felul de prostii pe care mintea lor le naște din lipsă de preocupare asupra domeniului pe care îl au de gestionat. Ce am avut? Am avut o frunză ce a picat odată cu toamna doamnei Udrea. Ce am pierdut? Am pierdut imaginea unei țări, prin răhățirea oii pe frunza cea picată. Ce am câștigat? Nimic!... E.U... SB!

    RăspundețiȘtergere
  17. CATA DREPTATE AI AVUT CU FLUTUR AISTA! IATA UN TITLU DIN LIBERTATEA.RO: Flutur, oprit în trafic de protestatari. Tinerii nu vor groapa de gunoi din vârful MestecănișuluiDespre ce vorbim?

    RăspundețiȘtergere
  18. corecta postarea... nimic rau in asta!Greu cu brandul asta, de (asa zisa) tara! ”Faină țară... rea croială!”

    RăspundețiȘtergere
  19. Vezi ca dupa mai bine de trei zile , iarasi fb-ul incearca a te CENZURA la aceasta postare!

    RăspundețiȘtergere
  20. Bine punctat! Bine scris!

    RăspundețiȘtergere
  21. Interesant, dar si adevarat, NIMIC DE ADAUGAT!

    RăspundețiȘtergere