duminică, 27 mai 2018

FRĂNTURI... DE GĂNDURI... DE RUSALII

DUMINICA RUSALIILOR... PENTRU CREDINCIOȘI O ZI IMPORTANTĂ! PENTRU RESTUL DOAR O ZI LIBERĂ . DIN MAREEA DE ZILE LIBERE... PE PRINCIPIUL: ”STĂM... CĂCI STATUL NE PLĂTEȘTE!”
Sărbătoarea de Rusalii în calendarul ortodox este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii. Sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt mai este cunoscută ca Rusalii de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor. Creştinii au preluat obiceiul roman, făcând din sâmbăta dinaintea Rusaliilor una dintre zilele de pomenire a morţilor. În duminica de Rusalii, se împart farfurii frumos împodobite pentru cei vii. Întrucât Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica de Rusalii este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi, sărbătoarea Rusaliilor având astfel două zile.

Rusaliile, Iele sau zâne rele

În credinţa populară, sărbătoarea de Rusalii reprezintă spiritele morţilor, numite în popor Iele sau zâne rele. Cuvântul Rusalii provine din latinescul "rosalia”, care simbolizează sărbatoarea trandafirilor, dar reprezintă şi fetele împăratului Rusalim, despre care se credea că aveau puteri magice şi seduceau oamenii, pedepsindu-i pe cei care nu le respectau. Rusaliile sunt spiritele morţilor care, după ce au părăsit mormintele la Joimari şi au petrecut Paştile cu cei vii, refuză să se mai întoarcă în locurile lor de sub pământ şi încep să facă rele oamenilor.
 • Oare acest individ se poate numi OM?

Mesaj foarte dur al unui medic: „Ai bani, trăiești. Nu ai, te chinui sau crapi… Cu cât mai multi prosti dau coltul cu atât mai bine voi trai eu” Text dur de opinie scris de un cunoscut doctor din Suceava intr-o publicatie locala. Medicul Florin Haidamac este revoltat de hotararea unor parinti de a nu-si vaccina copiii si foloseste expresii foarte dure la adresa acestora.
Haidamac este medic de 14 ani. El aduce aminte ca 31 de copii au murit in acest an din cauza ca nu s-au vaccinat. „Prin vaccinare s-au eradicat boli. Continuati cu tampeniile pe care le debitati si vom avea variola din nou. La ce conditii de trai avem in tara asta, la ce mizerie sufleteasca si trupeasca cultivati zilnic, la ce nivel de prostie si incompetenta ati ajuns, meritati din plin toate bolile pamantului. De la variola pana la ciuma, holera, sida si ebola”, scrie Haidamac in Monitorul de Suceava.

Dar asa suntem noi. Ne inflamam si apoi ne stingem. Intai urlam si apoi gandim. Nah, daca avem cu ce. E prima oara, in 17 ani de practica medicala in linia intai, cand vad interes din partea Ministerului Sanatatii. E prima oara cand vad ca o problema e abordata corect. Logic si cu bun-simt. Sunt peste 200.000 de copii nevaccinati in tara asta de marmelada. Sunt judete care au acoperire vaccinala sub 50%. Nu a interesat pe nimeni pana acum. Stiti foarte bine ca nu am simpatii pentru vreo tabara sau vreun guvern. Raman la parerea ca suntem de mult vanduti ca sclavi unei Europe decadente. Insa vad limpede ca exista interes acum pentru a lua atitudinea corecta vizavi de vaccinare. Vizavi de viata copiilor. Vizavi de prostia unor asa-numiti parinti. E simplu. Toleranta zero pentru criminali. Astia sunteti voi cei care prin dreptul vostru la opinie si la exprimare libera ati perpetuat un comportament criminal. Nu coruptia ucide. Prostia ucide. S-au dus vremurile cand prostia doar durea. Prin vaccinare s-au eradicat boli. Continuati cu tampeniile pe care le debitati si vom avea variola din nou. La ce conditii de trai avem in tara asta, la ce mizerie sufleteasca si trupeasca cultivati zilnic, la ce nivel de prostie si incompetenta ati ajuns, meritati din plin toate bolile pamantului. Umbla pe toate drumurile. Nestingherita. Asa cum umbla criminalii pe net si in viata reala. Ce diferenta e intre voi astia care refuzati vaccinarea si unul care injunghie cu sange rece? Absolut niciuna.”
 • La acesta s-a pogorît Sfăntul Duh?!
E.U. unul prefer ca azi să amăn concluziile, sau vreo morală... și las a vorbi realitatea imediată:Lumea asta se imparte in destepti si prosti. Din punctul meu de vedere, cu cat mai multi prosti dau coltul cu atat mai bine voi trai eu. Ca nu le voi mai plati ajutoare sociale, pensii si alte ‘drepturi’. Așa că, dragi idioți, autopsie placuta”, a scris doctorul Florin Haidamac in Monitorul de Suceava.

 • Rusalii în 2018, zile libere în România şi în alte ţări
Lunea de Rusalii în calendarul ortodox este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Ţările de Jos, în unele cantoane din Elveţia, în Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria şi Togo.

17 comentarii:

 1. foarte interesanta aceasta problema! Si este bine ca si dezbatere....

  RăspundețiȘtergere
 2. Problema este delicata pentru unii, transanta dupa cum vezi pentru altii! Deci ramane LIBERUL ARBITRU...Parerea mea

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce mai faci Luca? Vad ca nu te lasi si continui a combate ipocrizia din sistemul sanitar! bRAVA...TANTI AUGURI....

  RăspundețiȘtergere
 4. OARE CE AR FI DE APRECIAT MAI INTAI: LECTIA DE ISTORIE BISERICEASACA, SAU ACEASTA PROBLEMA..ZIC EU REALA A VACCINULUI/VACCINARII?

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi place tema data spre dezabatere! Naste controverse, inca de la primul paragraf! Ce sa zic? Ei da, un sincer bravo!

  RăspundețiȘtergere
 6. Tine-ti candela aprinsa! Amin

  RăspundețiȘtergere
 7. Îmi place în concluzie "măi dragă" Mugetule, în Togo și mai ales în Madagascar, la duomnu "Mazăre Verde Bob Fasole"... cum era acel cântecel evreiesc cântat de copiii evrei în timpul lui Antonescu. Oare în Costarica se lucrează ar fi întrebat Neculai Constantin Munteanu? Sau ne-am transforma în creatori de modă,participând la emisiunea de pe Kanal D, "Bravo ai stil" schimbând definitiv stilul și orientările lingvistice... dacă acum am terminat cu "lingviștii de modă" la propriu să trecem la oile lor, pentru că noi nu avem nevoie, pentru că prietenele și prietenii mei sunt mai deștepți și importanți decât ai lor. Revenind la medic, știu un banc și nu vă mai plictisesc: "Unu' la medic... "Bună ziua dom'doctor..azi băteam cuie în casă și mi-a intrat acest cui în frunte. Mi-l puteți scoate?
  Doctorul: Desigur! Îmi dați 200€, îl scoatem, dezinfectăm, cădem cu laser și în două ore sunteți ca nou!
  Pacientul: Ok! Știu ce spuneți dar nu am banii aceștia...
  Doctorul: Atunci, cu 100€ scoatem cuiul dezinfectăm, cădem normal iar în două săptămâni nici că se mai cunoaște...
  Pacientul: Vă mulțumesc... dar știți domnule doctor, nici acești bani nu-i am dar în schimb am card de sănătate!
  Doctorul: Bine! Atunci îndoim cuiul, între timp el o să ruginească și o să aibe loc să intre și căciula!"
  Banc spus de președintele Băsescu.
  Robotu'Tăriceanu cu Poporul

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Robotu bancul asta ... ce sti. i l-o fi spus lui Nutzii, inainte, sau dupa pastila de a doua zi?!

   Ștergere
 8. bai ce sa zic..chiar m-ar bucura daca prostia te-ar ucide...am scapa de un tampizat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu inteleg sincer,,, sunteti pro, sau contra?!

   Ștergere
 9. Doctorul acesta ar fi trebuit sa vada daca in urma cu 233 de ani existau asa ceva? Si uite ca traiau si mureau pentru libertatea lor! Azi traiesc doar ca niste sclavi...fiind cipati, din greu!

  RăspundețiȘtergere
 10. Care sclavi? Care cipați? Care 233 de ani, când noi nici nu existam. Băse nu mai face politică pentru că își va termina mandatul cu Dorel și Tolomac unionistu și cu cântăreața Nutzi din Pleșcoi președinte al româniei. Râdem noi dar râsul e pe noi... Duomnu' Piftie Năstase face accident cu scUterul băut, avariind mustața lui Țiriac, șifonând onoarea lui Brigite,
  nea Tări, spune prostii cu mintea hamsterului iar noi ne pregătim să mitingim pentru "guvernul ales"...
  democrație originală.
  Avanti Populi
  Acesta nu a fost, nu este și nu vă fi un pamflet.
  Robotu' ZZZZ'

  RăspundețiȘtergere
 11. Dupa mine,este scris prea bine, prea..."ziaristic",adica de unul de specialitate,k sa fie real... Cand in italy,incep cu aceste chestii,exact aceleasi lucruri se intampla si in Romania... Asta exact de fiecare data!!!
  Tntreb si eu: sa fie o mare monciuna, care sa impresioneze omul...Poate vor sa mai tranteasca vreo lege si fu nevoie de o...oaresce motivatie...

  RăspundețiȘtergere
 12. Tot ce e anti-PSD în țara asta trebuie să-și dea mâna și să iasă la rampă neîntârziat! Liderii opoziției trebuie să se alăture străzii și să anunțe constituirea unui front pro-UE. Nu mai e loc de căutat bârna din ochii celuilalt. PNL, USR, Cioloș și PMP (după ce-l expulzeză pe Băsescu în Costa Rica) au obligația față de țară și față de cei alungați din țară de corupția politică să treacă peste orice orgoliu, pentru a stopa tragedia pusă la cale de Ciuma Roșie.

  RăspundețiȘtergere
 13. bine spus totul! nimic de adaugat

  RăspundețiȘtergere