duminică, 6 mai 2018

”MISTER” BOANCHIȘ... SĂ NU UITĂM NICICĂND SĂ IUBIM... ADEVĂRUL!

” Omul trebuie sa aiba si prieteni si dusmani. Prietenii il invata ce trebuie sa faca, iar dusmanii il obliga sa faca ce trebuie. ”
Din capul locului fac mențiunea că ”NIMIC PERSONAL” cu personajul în sine, ci doar cu ziaristul... care uită, cred fără să vrea de data de TREI mai, și nu MAI!


Dragă Răzvănele, 

Ne știm de mai bine de treizeci de ani... și au fost momente cănd eram MĂNDRU că erai ZIARIST, că aveai mai mereu VERBUL în vărful pixului, că iubeai SPORTUL... în general... dar, în special FOTBALUL!

Dar, zău că nu știu ce naiba te-a apucat să devii, în ultimii ani un TEORETICIAN...dar fără OBIECT!Ura..atăt verbală, căt și psiho somatică, care țîșnea de pe ecran... pe mine unul mă ”ÎNGROZEA”... Sincer, credeam că te părăsise SIMONA... SOFIAN, ex colega ta, de la ziar!Asta, dacă săraca nu a făcut-o deja... dar, deh asta-i altă poveste! Păi ce aveai tu cu Burleanu, tu care lipseai de zor la orele de sport a „maestrului” Olaru! Și care de mic filosofai cu paharul gandurilor altora... în loc să  te zărim noi toți, cei din școala de protocol Vasile Alecsandri, ca măcar băiet de mingi pe terenul acela, plin de colb! Și zău, că nu sufeream de ”ORBUL”,  găinilor, curcilor... sau curcanilor!
Dar am pus asta, apariția ta de la TVR,cu o seară înaintea alegerilor de la FRF, pe seama prieteniei tale cu KIKI Iancu, individul acela ”neo securist” cu privire întunecată!
Păi stănd strămb și judecănd DREPT, băiatul acela ... atăt de mult, hulit de cei din studio, se numea BURLEANU și era ”FICIOR” de footbalist! Si nu ca tine... Și, imi păreai ușor grețos, ușor mahmur, și încă înecat în propriile tale refulări... Asta deși știai că ceea ce tu ”debitai” acolo nu era decăt o sinistră minciună! De ce spun, și scriu asta? Păi probabil că uitasei că semifinala cupei UEFA, a Craiovei Maxima ...paralizase toată activitatea Romăniei de atunci... iar profesoara de fizică de atunci, care culmea mai era și secretară de partid pe școala aceea... PĂRNECI ROZICA... ști tu care, permisese întregii școli să vadă acea semifinală!Și... ce să vezi,plecasem de acolo, cu totii, în lacrimi,dar măndrii! De echipa aceea. in echipa aceea apărea și GEOLGĂU... din altă generație una de platină, ce-i drept! Iar acest ”INS”pe care nu dădeai în studiou, nici măcar doi bani speranța... se află în echipa lui Burleanu! Și, de partea ta, hm cine era? Unul numit ”PROCURORUL”?!... Păi, asta dacă nu știai, sau brusc erai lovit de amnezie, iată ce spune despre acest... ”GUNOI”uman... cineva care face parte mult mai direct, decît tine cel puțin... din lumea mioritică a fotbalului! Fi, te rog foarte atent, la ceea ce apare... mai jos:


Pentru final, am să-ți spun două lucruri, pe care tu... cu toate cărțile tale, pare să le uiți... de ceva vreme, încoa:
  • 3 mai - ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂȚII PRESEI
  • citatul cu care încep aceste rănduri se termină într-un anumit fel...  cam așa:
”Sunt succese care te înjosesc și înfrăngeri care te înalță.”

22 de comentarii:

  1. Adevarat ai mai grait! Burleanu le-a dat o mare palma! Si acest boanchis e un mic...scriitoras! Unul din multii, mare paguba...

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar daca ai sa te superi, sau nu...darEu țin cu Mister domnu' Vinu! ��
    Chiar dacă n-are caracter

    RăspundețiȘtergere
  3. "Duomnu'mister Vinu", Cum îi spune pinalty sau "n-are caracter" Mircea Lucescu, și "ne-a pus sticle de tărie goale la ușa noastră, mie și lui Răducanu... pentru că să nu jucăm împotriva Braziliei la Guadallahara"... Nicolae Dobrin. Alături de acest individ "un milițian cu veleități literare" George Copos, alt individ cu patru clase ce a distrus Rapidul, în fineee, un individ "prieten" cu Florea Dumitrache și securistul lor, Nenea Codoreanu, un alt bețiv... DUMNEZEU SĂ-L IERTE...pe care duomnu Cornel zis și duomnu vinu, i-a futut cariera de succes în D.I.E, pentru că "Codoreanu e un moldovean bețiv"... familistilui Cornel Dinu, plecându-i nevasta și prietenă acesteia... de care desigur, în final Codreanu a și divorțat. Relația lui cu Nea Fănuș? Foarte simplu... l-a făcut bingănitor... pe trei litri de vin alb sec, rece și iute.. că era de masă... vinul nu și Vinu'... că doar nu vă închipuiți că vinul era dăla bun de export...
    robotu vinexpres

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cata dreptate ai colegu Robotu.... Oare crezi ca toate astea le-o fi stiind si Boanchis?

      Ștergere
    2. a DA, DAR CEI TINERI NU PREA STIU POVESTEA, CARE CIRCULA...PE LA COLTURI, FARA GIROFAR! Asta spunea ca: Securistul Codoreanu, personaj semi-monden al anilor 60-70...avea o soție superbă, curvă de lux ce i-a distrus în final cariera.... a ajuns pe final diplomat la consulatul românesc din Beograd... iar unii cu complicitatea ei prin '76... l-au adus în stadiu de homelles

      Ștergere
  4. El știe că o generație de locul 8, cum de altfel pentru o echipă de football ce și-a depășit mediocritatea, ajungând pe locul 8 este și o performanță. P.S: Copiii noștrii nu au unde se antrena, etc.
    Robotu otrăvit de ...societate

    RăspundețiȘtergere
  5. O singura observatie am ... nu exista nici generatie de aur si nici de platina!Ci: "În rest? Nu avem o generație de aur!" "Avem o generație de locul 8!" Radu Banciu
    Generația locul 8. Așa se numesc oamenii aceia de la mondialul Valderama și BathistutaNu credeti toti la fel?

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost odată... caca niciodată... locul 8... "Generația de aur"... cu tovarășul general cașchetă, când adolescenții fără bani făceau nudism pe Dâmbovița... fetele învățau dar și băieții.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu, sau fara cascheta, este un paradox, pe care jurnalistii de teapa lui Boanchis nu prea vor sa-l scoata in evidenta:FOTBALUL ROMANESC A INCEPUT DECADEREA O DATA CU MEXIC 70! DE CE SPUN ASTA? PAI DINU AR TREBUI SA STIE, CUM SI CE CU DOBRIN ACOLO!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multa galagie pentru un NIMENI, pentru un NIMIC!Vezi doar pe care dintre cei doi vrei sa-l pui la NIMIC, si pe care la NIMENI!

    RăspundețiȘtergere
  9. Să nu dramatizăm! După Mexic '70, fotbalul românesc a ajuns din nou în degringoladă... jucătorii lui Dinamo, nu plecau la steaua, echipa tovarășului și culmea că era și echipa favorită a ofițerilor acoperiți de la Moscova. În rest? DINAMO și Fc. Argeș împărțeau campionatele, Rapidul se mișca onorabil în Cupa Cupelor iar în schimb la Națională a fost catastrofal până la revenirea din '83, sub Mircea Lucescu. Tot din'83, a început să se ridice Steaua, cu ajutorul tovarășulu, al lui valentin ceaușescu care i-a mituit pe cei de la F.C Barcelona, ca Steaua să câștige cupă campionilor în '86, cu dolarii poporului român. Cum se face că Duckadam apără 4 penalty-uri? Să fim serioși... la fel valentin a făcut că steaua să ajungă și în finala Cupei Campionilor Europeni din '89, unde galeria dinamovistă cântau... "prost să fii, noroc să ai! Steaua cu Galata Saray!" Valentin a încercat să-i corupă și pe cei de la AC.Milan,ce i-au și luat banii de fapt. După revoluție, știm cu toții echipele de succes și respectiv locul 8 al naționalei.
    În loc de epilog! Majoritatea securiștilor din fosta D.I.E ce dau vina pe sistem după plecarea lui Pacepa, o parte mică din ei spun adevărul și aceștia erau intelectuali de rasă. În rest în ce se mai poate citii din cărți... sau mai vezi pe vreunul în câte un boschet... care o mai fi în viață of course, Nu trebuiesc crezuți... agentul rus Doicaru și Pacepa au angajat intelectuali cu minim o licență... după plecarea lui au mai rămas 10-15% din acel colectiv. În DGCIE, acelor oameni, le-au luat locul activiști de partid, securiști și milițieni din județe.
    Și am încălecat pe o alună și v-am spus povestea în gură. ;)
    Robotu "istoric".

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci Tovarasci... gospodin Vinu, dar si broderas Boanchis... mai bine s-ar lua azil in ”mamaRossia” cu ocazia CM de anul asta! Nici n-ar mai avea mult de asteptat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect ”tovarasci” Daia... si cand te gandesti ca, nea Fanus a inchis ochii intr-o casa gard in gard cu Rossia, de pe Kisseleef!A uitat atunci sa-l ia de mana si pe Cornelus! Curat ghinion...

      Ștergere
  11. Boanchișe, cred ca iar ai facut o boacănă! Bravoo Luca, gsp...azi te-a confirmat:

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot mai viguros, acid si realist. Tot asa inainte domnule!

    RăspundețiȘtergere
  13. Salutari lu'Radu Banshiu!
    Multi Ani Traiasca, cine vreti voi.
    Avanti Bianco Rossi!
    Robot Gulut Stefaniescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Azi, Robotu... muri un alt ”corifeu” gen duomnu Vinu1 Stiai asta? Ioan Dodu ”Bălanul”! Dumnezeu sa-l ierte!!!!! Forza Bandiera Rossa...

      Ștergere
  14. Fotbalul romanesc e la pamant nu am mai vazut de mult timp vreo echipa sa faca furori pacat de renumele lor

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca nu ma insel exemplarul ”cercopitecus” numit Dinu...Vinu... a aparut pentru ”reparare” de iamgine la Irealitatea TV! la un alt exemplar ciudat, in emisiune... unul Hoandra, dar mai bine se numea Coarda!!!!Aoleu duomnul Vinu... ce ati fost si ce ai ajuns... O tempora

    RăspundețiȘtergere
  16. FF bine scris si punctat! Vad ca si Tolo a citat ceva de la tine in articolul sau cu tanti aceea! Nutii..spaima constitutiii!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dinu acest Tinu al fotbalului romanesc!

    RăspundețiȘtergere