joi, 3 martie 2011

"Asta e problema sistemului sanitar romanesc? Toaleta?".
Fraza aceasta, ca si poza apartin unuia si aceluiasi personaj: "BILBISTROCUL" DE LA MALAXA!

IAR IN REST UITANDU-VA PE STIRILE PRO TV VETI DESCOPERI CUM ROMANIA ESTE CONDUSA DE ACEST MASSEUR.. . SI CARE NU STIE CUM SA FACA SA CUMPERE TOT! POATE SI NEMURIREA... ATENTIE... AM AJUNS CA NEBUNII SA UMBLE LIBERI...BA, MAI MULT CHIAR: SA SI CONDUCA! IATA  INSA STIREA:

  • Adevarul socant despre spitalele din Romania. Cum au reactionat directorii?


Dupa difuzarea reportajului in cadrul Stirilor ProTv, in care se putea observa ca mai multe spitale sunt pline de germeni periculosi, iar pacientii se pot imbolnavi mai rau decat sa se vindece, unii directori au mobilizat personalul pentru dezinfectare.

Din pacate, este doar o picatura intr-un ocean, daca ne gandim ca numarul infectiilor de acest tip din Romania creste de la un an la altul. Pana luni seara, un grup sanitar din Spitalul Malaxa era o ruina dar si mediul ideal pentru mucegaiul Aspergilius, bacilul Proteus, enterococul fecal si E-coli.
La prima ora a diminetii de marti, angajatii, invaluiti in nori de praf, au scuturat mochetele in fata spitalului. Inauntru mirosea a mortar umed. Peretele a fost proaspat zidit, iar langa a fost amplasata o toaleta cu senzor ultimul tip. Toate acestea dupa ce mai mult de o luna si jumatate nu s-a facut nimic.
Nici nu prea avea cum, din moment ce managerul spitalului Malaxa, Adrian Secureanu, are o pozitie cel putin discutabila:


  • "Asta e problema sistemului sanitar romanesc? Toaleta?".
Este, cel putin, parte din problema. La Pantelimon puteai lua din toalete candida si E-coli. In ciuda faptului ca directiunea Spitalului Pantelimon a fost si marti scumpa la vedere, se pare ca, daca s-a vrut, s-au gasit cei 2 lei necesari igienizarii toaletelor. Dovada stau cele observate la jumatate de ora dupa difuzarea reportajului. In aceleasi grupuri sanitare mirosea proaspat a dezinfectant, in locul izului crunt de dejectii, in momentul recoltarii probelor.
La Sfantul Luca, in schimb, camin primitor pentru ciuperci Aspergilius si germeni E-coli, se merge pe negare. "E recunoscut ca un spital curat!", spune medicul responsabil de igiena spitalului, in timp ce un caine fara stapan se plimba nestingherit pe holuri. Asadar, nu ne deranjeaza cainele, ci modul in care s-a facut recoltarea probelor.
"Astea sunt bazaconii! Aveati ustensila sterile? Dumneavoastra sunteti organ de comunicare, nu de control al infectiilor nosocomiale", asa s-a adresat directorul medical al Spitalului Sfantul Luca, Ana Capisizu, reporterului ProTv.
Rezultatul, dureros de autentic, se bazeaza insa pe teste conforme cu toate normele in vigoare. "Sunt avizate la nivel international, sunt avizate si in Romania" si nu trebuie sa ai studii de specialitate pentru a face recoltarea, explica Monica Raiu, reprezentantul furnizorului de echipamente medicale.
Trebuie doar sa vrei sa vezi neregulile si mizeria din intreg sistemul nostru sanitar. In loc sa conteste rezultatele probelor facute de reporterii ProTv, directorii si-ar pune mai bine spitalele la punct. Cu atat mai mult, cu cat administratia spitalelor din Primaria Capitalei a declansat o ancheta impotriva celor in care mizeria a fost scoasa de sub pres de rezultatele analizelor.
Echipa Stirilor ProTv va urmari aceasta ancheta pentru ca un singur lucru este de dorit: ca intr-un final bolnavii sa fie tratati omeneste la spital. Sa nu mai existe situatii in care sa te internezi cu o boala si te externezi cu alte cinci.

  • Statistici alarmante
In primele sase luni din 2010, peste 6.200 de pacienti internati din cu totul alte motive au fost externati un buletin medical pe care scrie clar infectie intraspitaliceasca. Fata de aceeasi perioada a anului precedent, cifrele sunt in crestere, dar adevarul este ca, oricum, numarul real de imbolnaviri produse in unitatile medicale din cauza unui germen patogen este, se pare, de zece ori mai mare. Preferam adica sa ascundem sub pres adevarul trist. Intre Statele Unite, procentul de infectii in spital este, de pilda, intre 6 si 7 la suta de pacienti. In Romania este de 1,5%.


ESTE CA VA PARE CA : "NIMIC NU ESTE (INCA) NOU SUB SOARE...". VA INSELATI VORBIM DE UN  UN SISTEM MURIBUND... CONDUS DE NEBUNI... INCA IN LIBERTATE!

Un comentariu: