sâmbătă, 16 martie 2013

NOUL PAPA.. PARTICULA LUI DUMNEZEU SI BISERICA SARACILOR

E SAMBATA ;IAR VREMEA DE AFARA IMI PARE EXACT CA SI SUFLETUL OMULUI! MOHORATA SI INDECISA.INSA, OARE DE CE NU MA MIRA?! 
AZI MA VOI GANDI LA DUMNEZEU, ATAT CA SPIRIT, CAT SI CA MATERIE.... 

De miercuri seară, Biserica Catolică are un nou papă - cardinalul Jorge Mario Bergoglio, care și-a luat numele de Francisc. Un nou lider spiritual aduce întotdeauna schimbare.
IPS IOAN ROBU, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti (membru al Arhidiecezei Romano-Catolice de București), crede ca "a  fost o surpriză pentru mine, ca și pentru mulți alții, mai ales pentru că pronosticurile indicau alegerea unui papă de undeva mai aproape, din Europa. Înainte de conclav, cardinalii se întâlnesc și discută despre problemele Bisericii Catolice și despre proiectele viitoare."
De curand la intrebarea celor de la Yahoo.news  Având în vedere acest ultim gest, credeți că se va schimba ceva la Vatican, din punctul de vedere al cheltuielilor?; acesta a raspuns:
"Cu siguranță, o schimbare se va face. Să nu uităm că Papa Francisc este un iezuit, un călugăr, iar ca membru al acestui ordin el a depus 3 voturi: de sărăcie, de curățire și de ascultare."


Iar asta, in timp ce,  cercetătorii de la Large Hadron Collider (Geneva) spun că sunt siguri că o particulă descoperită în iulie 2012 este mult căutatul boson Higgs, elementul care dă masă tuturor particulelor din Univers.
Echipele care participă la cele două experimente destinate "vânării" bosonului Higgs, Atlas și CMS, au analizat din nou datele din iulie anul trecut.
"Pentru mine, este clar că avem de-a face cu bosonul Higgs. Rezultatele preliminare din 2012 și studiile de acum demonstrează identificarea acestuia. Totuși, mai avem multe de studiat pentru a vedea ce tip de boson Higgs este acesta", a spus purtătorul de cuvânt al echipei care se ocupă de experimentul CMS, Joe Incandela.
"Noile rezultate arată că bosonul Higgs este bine descris în Modelul Standard. E un rezultat mare. O să continuăm măsurătorile", a spus și purtătorul de cuvânt al echipei care se ocupă de experimentul Atlas, Dave Charlton, citat de BBC.
  • Ce este bosonul Higgs
Particula Higgs, ultima piesă din enormul puzzle care este Modelul Standard, este greşit denumită "Particula lui Dumnezeu". Ar fi mai degrabă, spun cercetătorii, Particula Dumnezeu, deoarece ea ar fi misteriosul element care conferă masă tuturor celorlalte particule din Univers.
Dacă particula Higgs există, atunci Modelul Standard se confirmă, iar fizicienii pot explica pas cu pas formarea Universului. Apoi, pot confirma că materia vizibilă reprezintă doar 4% din materia din Univers, în timp ce materia şi energia neagră reprezintă restul.

  • Ce face in tot acest timp "Biserica Mama"?

Pai sa va reamintesc  cam lunile trecute, de pe Dealul Patriarhiei s-a dat o "BULA"patriarhala prin care erau "indemnati" sa promoveze DELATIUNEA, in raporturile lor cu concurenta de pe piata obiectelor de cult... Mai tineti minte?
Stau si ma intreb daca "baietii aia, cu ochi albastrii", di pi deal au auzit de "particula lui Dumnezeu", sau ca unii vor sa indrepte BISERICA spre saraci?Si, nu sa fie tratati, de catre propria lor BISERICA, ca niste SARACI!?Deh, eu cred ca aici e chestie mai curand de GUST si EDUCATIE... decat de CREDINTA!!!


Insa, pana una alta ii invit, dar va si invit sa ascultati acest cantec; ca poate macar asa, pana si"FUNCTIONARII LUI DUMNEZEU"
sa realizeze ca au ajuns, asa cum se mai... spune de "cantec, in intreg targul..."Un comentariu: