sâmbătă, 1 decembrie 2018

1 Decembrie: să fie oare ULTIMUL bal?!

Poet nebun, ce vorbe mari indrugi,
De zici ca esti din neam ce nu se lasă,
Cand am ajuns în țara noastră slugi,
Şi suntem cerşetori la noi acasă! (Adrian Paunescu-Romînia , Ultimul Bal)
Parcă am ajuns să fim blestemați, ca să observăm că”am ajuns să fim chiriași, la noi în țară... ”Ne este indus sentimentul că ”suntem de prisos și nerentabili..”!Pe plan intern observăm căteva ciudățenii:
 • Dacă ai cazier nu poși fi paznic, dar în schimb ești taman bun să conduci această țărișoară
Cum este posibil o asemenea stare de fapt? Simplu: întoarcerea Romăniei în Evul Mediu-adică, dacă nu ați înțeles încă, într-o așa zisă rețetă socio politică, din care nu lipsesc noi categorii sociale, mai mult decăt privelegiate, ți care acționează imoral și abuziv, la limita unei legi, care acum se vede... chair și din Costa Ricaca una ”chioară”și contrară Declarașiei Universale a Drepturilor Omului.Totul a fost posibil, datorită unor factori, bine gandit și implementat azi, de ceea ce numim ”baroni politici”! Atunci când, în urmă cu vreun sfert de secol (ce repede trece timpul!), presa a început să vorbească, mai în glumă, mai în serios, despre baronii locali cu carnet de partid care taie şi spânzură în teritoriu, totul părea să fie doar o „bulă” de audienţă, căci nu-şi închipuia nimeni că Evul Mediu va da năvală peste noi. Între timp, însă, baronii au prins rădăcini solide pe scaunul din capul mesei (a se înţelege prin asta administrarea ţării) şi, de prin anul 2000, au început să aplice cu entuziasm (şi chiar cu profesionalism) principii bolşevice de care credeam că am scăpat atunci când , cică ne-am fi  scuturat de regimul Ceauşescu. Recompensarea fără limită a activului de partid şi rotaţiei cadrelor, dar şi mai noul principiu „mai răspândiţi, băieţi, mai răspândiţi”, sunt exemple la îndemână.

 • Cotropireaşi deprofesionalizarea instituţională
Ca să n-o dau în metafore şi suprarealisme, se cuvine să constat că „gaşca fesenistă” se regăseşte, în zilele noastre, în conducerea tuturor partidelor româneşti, altoită cu specimene „emanate” din organizaţiile de tineret (Nicu Ceauşescu ar fi invidios, şcolile de cadre ale UTC-ului au fost pistol cu apă pe lângă ăştia!), transferate din latura întunecată a mediului de afaceri (îi ştiţi, sunt băieţii ăia care pun borduri de beton la preţuri de cărămizi de aur) şi plantate în zona obscură a cozilor politice deghizate în funcţionari publici. De jos până sus şi de sus până jos, administraţia publică românească este organizată ca un clan mafiot, copiind ca o contabilitate dublă, evazionistă, schema politică de fraudare a ţării gândită de baronii şi de tătucii partidelor. În ochii lumii se desfăşoară în tot acest timp un spectacol cinic. O prosteală pe faţă pe care cu siguranţă că românii nu o merită, oricâte păcate ar avea ei
Vi-l amintiţi pe fostul premier Sorin Grindeanu care, la câteva luni după ce a fost dat afară din PSD, a primit, chipurile ca tehnocrat, un post la o entitate publică, plătit cu 10.000 de euro pe lună?

 • Romănia sursă de sclavi a Europei!
Țin minte că prin 2005, undeva la Santander, am gustat prima dată din deliciile ”viitoarei aderări” la UE. Mai pe scurt, la un așa zis ”training” de pregătire, ziariștii din Est acreditați erau tratati, inca de pe atunci ca ”banali cetateni de măna a doua”!!!Asta, în timp ce ”Chiorul”, în ale politicii de atunci, nu găsea altceva mai bun de făcut decăt a spune romînilor că:”fără mine nu veti intra în UE”!
De aici pornim! Aceasta şi nimic altceva trebuie să fie sursa şi punctul de plecare al oricărei discuţii despre democraţia şi capitalismul românesc, ca și despre binefacerile Uniunii Europene: România este cea mai mare sursă de sclavi a Europei. „Romania is the biggest source of slaves in the EU” („România este cea mai mare sursă de sclavi a UE”). Asta se scrie în «Global Slavery Index», un raport realizat de organizația australiană independentă «Walk Free Foundation», organizație care încearcă să evalueze și să lupte împotriva fenomenului „sclaviei moderne” la nivel mondial. Ne-am putea cutremura și revolta, dacă între timp, același sistem politico-economico-social nu ar fi lucrat atât de profund și devastator, printre altele, și asupra sentimentelor noastre de solidaritate și unitate, de mândrie națională. Dacă nu reușim să facem aceste lucruri, măcar să discutăm subiectul cu adevărat, în contextul în care a devenit de actualitate, odată cu multdiscutatul caz de sclavie de la Berevoiești. Mâine îl vom uita oricum, odată ce mass-media ne va pune pe agenda de preocupări alte situații, cărora, la nevoie, le va căuta, de această dată, gravitatea și senzaționalul.  
Fără să vreau, dar deloc întîmplător mă gandesc la intrebarea: 
 • VĂ ESTE FRICĂ DE RUȘI?


Început de răspuns: Stăm cu ei în coastă de-o istorie. Unii spun că ne-au ajutat, alţii că ne-au jefuit. Nici unii şi nici ceilalţi n-au dreptate. Şi asta pentru simplul motiv că în relaţiile dintre naţiuni nu sentimentele contează. Ne-au eliberat ruşii în 1877? Ne-au industrializat ei ţara? Ne-au furat ei tezaurul? Ne-au luat ei Basarabia şi Bucovina de Nord? Cu toate că vi se va părea ciudat, acestor întrebări le poţi răspunde atât cu da, cât şi cu nu, şi vă garantez că există argumente care pot fi aduse fiecărei variante. Marele nostru ghinion este că ne aflăm în vecinătatea Rusiei. ..” Continuarea ar fi, în logica mea următorul șir de ”silogisme”:  Pe de altă parte, e greu de găsit vreun loc în lumea asta în care să nu fii pe lângă vreo putere. Cu alte cuvinte, chiar dacă n-ar fi fost ruşii, ar fi fost alţii, iar a crede că vecinătatea cu o altă putere ne-ar fi asigurat o viaţă mai bună e o simplă iluzie. Relaţiile dintre oameni sunt relaţii de putere. Şi, aşa cum cel mai bătăuş face legea într-o gaşcă de puştani, la fel e şi în relaţiile dintre state. Cel puternic face legea. Iar legea o face nu din raţiuni sentimentale, ci bazându-se pe propriile interese. 
Să revenim la problemele noastre. 

Mulţi consideră că vecinătatea cu Rusia e o tragedie a istoriei. Poate fi aşa, dar în lumina isteriei mediatice de azi în care ruşii sunt de vină pentru orice mi se pare o prostie. Cum tot o prostie mi se pare provocarea Rusiei. Ce argumente putem avea noi, un limbric de ţară, pentru a ataca retoric Rusia? Ce anume ne poate face pe noi să adoptăm un asemenea joc prostesc? Asta în situaţia în care ruşii nici măcar n-au arătat că ar avea vreo treabă cu noi.Cei mai prostovani aduc ca argument parteneriatul nostru cu SUA. Cică dacă avem alianţă cu SUA suntem apăraţi. OK, aşa o fi, dar dacă un mare mahăr mondial îţi asigură protecţia, asta nu înseamnă că tu trebuie să sari la gâtul unuia care joacă în altă ligă. Şi nu în orice ligă, ci fix în aia în care se află şi protectorul tău! Dacă te ştii slab, dar ai protecţia asigurată, un minim de tactică, dar şi de bun simţ, ar trebui să te îndrume spre un comportament decent faţă de cel care ţi-e duşman. Nu de alta, dar niciodată nu ştii ce-ţi poate rezerva viitorul. 

Și mă opresc aci, cu ”LOGICA”... Nu de alta, dar un ex Șef al Armatei Romîne(mazilit si el de către ”CHIORUL”,în ale politicii, de odinioară)îmi tot reamintea că: ”Romîniei îi lipsește un adevărat lider politic care să înțeleagă că, datorită poziției sale geo politice suntem sortiți a face un dans politic invizibil, pe ața atăt de șubredă a politicii actuale...”!

În caz că ați dori să știți ”ADEVĂRUL”despre posibilitatea de a ne ”apăra”, iată ce spun muncitorii din domeniul, adică acea ”talpă” a bocancului militar:
de ziua națională a Romăniei... ”ales... bules” de Industria de Apărare! Cu un Andrușca , pînă mai ieri la Economie, cu un Chifor în care doar ”Vifor”ul de iarnă, de la Deveselu părea a-l interesa cu adevărat, sindicaliștii din Apărare arată clar, cu degetul, adevărații vinovați
 • ”NOUĂ NE MOR OAMENII ... ȘI PE GUVERN ÎL DOARE ÎN COT!”
Aceștia, 

au continuat, 

la ”foc automat” 

acuzele specficănd 

:Ineficienţa 

pe care au 

dovedit-o cei 

de la Ministerul Economiei 

şi cei care gestionează de 

fapt industria de apărare 

au făcut să ajungem într-o 

situaţie gravă.Lipsa de comenzi 

şi contracte naţionale, investiţii

le, salarizarea, numirile celor 

care conduc destinele acestei 

instituţii - şi mă refer la cei 

din consiliile de administraţie 

-,dar şi lipsa de personal 

calificat sunt problemele care 

afectează cel mai grav sectorul"

a afirmat, de curând, într-o 

conferinţă de presă, Constantin 

Bucuroiu, lider de sindicat la 

Uzina Automecanica Moreni şi 

secretar pe probleme de apărare 

al  Federaţiei Solidaritatea 

Metal din cadrul CNS "

Cartel Alfa".A, uitasem  a vă 

scrie ceva,

 ȘOCANT, dar atăt de interesant, 

prin simplu fapt că informația 

este ȘOCANTĂ! Știți care este 

cancerul sistemului militar 

actual?Vă spun ce mi-a transmis 

un alt lider din sistem: un domn 

Neagu(n.b: asta pentru sistemul 

de informații de KKA-oo a lui 

DGIA care încă îsi mai fac ”story-

ul” din presă)”Consiliile de 

administratie și numirea de 

directori ”un cancer al 

sistemului”. Iar toate aceste 

„grase” sinecuri în dauna dotării 

cu utilaje, pentru că același 

lider de sindicat avea să declare 

și că: ”avem utilaje care încă 

funcționează și suntem siliti de 

situația de facto, a lucra cu 

ele, dar care sunt produse deja 

la începutul secolului trecut

adică din 1902” mi-mai 

punctat

la urechea mea, așa zis ”bleagă”, 

același lider de sindicat!
 • O Groapa de gunoi și istoria acestui neam
Am păstrat la FINAL o informație aparent fără de importanță: GROAPA DE GUNOI de pe vărful Mestecănis este pe cale a se ”DEZMEMBRA”! MULTUMESC (SI) PE ACEASTĂ CALE, CELOR CARE AU CREZUT IN FAPTUL CĂ ACOLO ISTORIA NU PUTEA FI ”ÎNGROPATĂ” LA GROAPA ISTORIEI! De cine anume? De către niște inconștienți, alimentati de SETEA lor de ÎNNAVUȚIRE! Pe rand: ARISTIDE MAXIM SAMOILA, COLONEL MARCEL SASU, nu în ultimul rand... Statului Major Generala al Armatei Romăne, nu neaparat cel de azi, dar și o parte a presei: atat celei locale, cat si centrale!                                      
Poate așa va reusi si mos F(l)uturică a mă citi! Nu de alta, dar mai nou se luptă această ”găină” aviară să spuna că: ”El nu este vinovat”.Deci și prin  urmare si-a angajat avocati care sa-l scoata din cauză! Băi, ”Futurache”, măi ciot de pom uscat, auzit-ai tu oare că pe acolo a trecut candva linia Frontului? Nu numai la unul, ci la amăndouă?                   
ACESTEA FIIND ZISE, AM TOATE MOTIVELE SĂ CRED CA ”DANSĂM POATE, PENTRU ULTIMA DATĂ, HORA UNIRII SUB FORMA ASTA!ÎN LOC DE ATAT DE ASTEPTATUL ”LA MULTI ANI” VĂ PROPUN SĂ ASCULTATI ACEASTĂ MELODIE

8 comentarii:

 1. DECE NU NE MAI MIRA NIMIC? CA SI ANALIZA E FF BUNA, DAR REALITATEA STA IN ALTE FAPTE! CEVA MAI CONCRETE, DAR ZUGRAVITE IN ABSTRACT!

  RăspundețiȘtergere
 2. Frate ce mai poti oare spune, nu ca tu ai batea campii, nope dar cand vezi ca sefa protocolului este talharita, cand era plecata cu ”coasa la munca”, iar f16 nu decoleaza ca este ceata, pai atunci ce se mai mira liderii de syndicat?! Cred ca traiesc cumva in alta Romanie?!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ironia sortii face ca la Bucuresti nu mai departe f16 sa nu zboare si la Constanta, un tanc sa ramana in pana, dar atentie nu de idei! Si, cand mai pui ca toate stirile deieri ne vorbeau ca marea ”duamna” de la protocol a cam imbulinat-o, ca nu de alta i-au furat bijuuriile, iar caîinii de paza a lu Spp-ul au mirosit ei ceva, mai mai... ca-ti vine a te intreba: IN CE COLONIE AM AJUNS SA TRAIM, AZI...OARE?!”

  RăspundețiȘtergere
 4. ROMANIA TE IUBIM, KKA TINE NU GASIM!” ...

  RăspundețiȘtergere
 5. sTIATI CA SPRE EXEMPLU CELCARE MAI TARZIU AVEA SA FIE CUNOSCUT CA MARESALUL ANTONESCU, IN 1918 A FACUT PLANUL DE RECUPERARE A TERITORIILOR CEDATE? ASTA, CHIAR DACA ALTI MARESALI DE ATUNCI AU FACUT UN PAS IN SPATE?! SI TOT ESTE ACELA CARE ARESTEAZA UN GRUP DE CIRCA 300 DE SOLDATI RUSI CARE TAMAN CE VROIAU A LUA CU ASALT IASIUL?! SI AZI CINE OARE JOACA ȚONȚOROIUL PE ACESTE FAPTE REALE DE ARME?!

  RăspundețiȘtergere
 6. Interesanta dezbaterea ta! Dar arunca o privire si-n Franta! Nimic nu pare intamplator!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ca si sindicalist ma regasesc intu..totul in analiza militara! Excelent si felicitari, pt curaj!

  RăspundețiȘtergere