Actul normativ prevede că programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” se elaborează de către Ministerul Educaţiei, în urma consultărilor cu reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari, precum Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989, sau alte organizaţii timişorene ale revoluţionarilor din decembrie 1989, cu reprezentanţi ai Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 sau ai altor instituţii reprezentative şi se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei.
Cadrele didactice care predau disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate în cadrul cursurilor universitare specializate.
Până la începutul anului şcolar 2023 - 2024, Ministerul Educaţiei va emite ordinul de ministru cuprinzând decizia de introducere a disciplinei, dar şi cu privire la programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru disciplina „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”, aferente curriculumului la decizia şcolii, ce va fi adoptată şi publicată de Ministerul Educaţiei.(Sursa: adevarul.ro)
Și atunci, oare de ce ne mai mirăm... că evenimentele, de atunci... au ajuns... doar, ”O MATERIE OPȚIONALĂ”, la nivel gimnazial?! În fond, noi toți...care am m-ai rămas: ” NE-AM CONDAMNAT... SINGURI, LA UITARE(MOARTE LENTĂ)”!!!... P.S: Taman ce vroiam sa pun ... PUNCT, la comemorare, dar iată ca Alinuța... din fruntea Senatului, aruncă,cu disprețț și mânie proletară, printre dinții imaculați, ai domniei sale, exact, ca o flegmă ratată, urmatoarea sa MAXIMĂ: ”preşedintele Senatului României, Alina Gorghiu, le-a transmis, miercuri, revoluţionarilor din Decembrie 1989 de la Timişoara să uite traumele acelui moment şi să participe activ la eforturile societăţii româneşti, pentru că perioada este foarte complicată, iar anul 2023 va fi unul dificil.”
Pe cat de trist, pe atat de adevarat!!!!
RăspundețiȘtergereUn pios omagiu...R.I.P....
RăspundețiȘtergereOare ce mai putem zice despe una ca aceasta Ghorghiu, sau cum o mai chema?!..Pe acele anotimpuri oare su juca, cu ... in nisip, sau nici nu stia ce este aia, nisip?!
RăspundețiȘtergereCei 32 de ani de la revolutie au consemnat poporul român cu speranțele exprimate in momentul istoric 89 și jagardelele cu odraslele lor, care s-au cățărat pe cadrave să se infrupte din marea bogatie a unei țări fără apărare in față acestor lepadaturi .
RăspundețiȘtergereBun articol, felicitări maxime!
Iata ce uita doamna Pres...:
RăspundețiȘtergereÎmi place de Alina Gorghiu, voua pun pariu ca nu... dar, nu-i de mirare... Invidiosi, sau nu?!
Îmi place mult, dar mult de cariera ei. Îmi place de părul ei, lasă impresia că poate să conducă (și) curent electric. Îmi place dicția ei. Felul în care rulează ”r-ul” mi se pare absolut delicios. Femeile cu mici impedimente foniatrice sunt fermecătoare. Nu femeile, să nu fiu sexist. Oamenii cu anumite particularități de vorbire au un nu-știu-ce. Au un vino-încoace. Sigmatismul te face memorabil. Rotacismul te înșurubează cui te ascultă.
Președintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu, această prezență perenă în politica românească ale cărei realizări sunt de anvergură indubitabil istorică, persoana pe care ne bazăm în caz de – Doamne Ferește – decapitare a verticalei puterii să continuă să conducă statul român prin restriște, a realizat în cel de-al 33-lea an de la Revoluția din 1989 că e timpul să...uităm traumele. Să mergem înainte (ca popor). Să dăm trecutului ce-i al trecutului. Ce atâta tevatură. Ce atâta tam-tam. Mâine poimâine a trecut juma’ de secol de la carnagiul din Decembrie și noi tot dăm înainte, ca babele ălea bocitoare care strică petrecerea, mai storc o lacrimă, o mai dau pe nostalgie. Ce atâta spirit morbid. E timpul să privim înainte.
Măi tovarasico,
Dumneata dacă dai teză la empatie într-o clasă de nuci, tot nu iei notă de trecere. Hai s-o luăm cu începutul.
Morții.
În actuala Coaliție de guvernare, Procurorul General al României a anunțat public re-deschiderea Dosarului Revoluției. De ce avem un Dosar al Revoluției? Pentru că, treijde ani și mai bine de la săvârșirea masacrelor de la Timișoara, București, Brașov, Sibiu, alte orașe ale țării, vinovații pentru uciderea oamenilor ieșiți în stradă, dar și desecrarea cadavrelor, ascunderea probelor, trimiterea unora la crematorii, iar lista poate să continue, tot n-avem o imagine clară privind piramida autorității, a responsabilității, iar cei puțini identificați, judecați ori condamnați au beneficiat de blânda restaurație iliesciană a anilor 90.
Răniții.
Pe lângă cei peste 1000 de morți (numărul oficial variază către aproape 1400), au existat de peste trei ori mai mulți răniți. Unii au fost răniți prin împușcare. Alții au fost răniți prin lovire cu corp dur. Alții au fost închiși și torturați. Alții au fost bătuți până la inconștiență. Dar un bilanț complet al suferinței ulterioare, pentru unii cronică, pentru tot restul vieții, nu doar că n-a fost făcută sistematic, profesional, dar a ajuns – periodic – subiect de batjocură pentru acești oameni, obligați periodic să își re-evalueze ”încadrarea în grad de handicap” încât să continue să beneficieze de anumite drepturi. Drepturi care li se cuvin, nu-s cadouri făcute de la înălțimea jilțului parlamentar.
Oameni precum mata, cucoană, existați și aveți astăzi platformă de diseminare de mesaj pentru că înaintașii voștri și-au dorit o altfel de lume, o altfel de țară, un altfel de destin. Nu există multe palme ironice pe care să le poată, oferi, soarta, decât apariția speciei dumitale de politician. Măcar, vorba aceea, relația cu politrucul era subiect de banc și subversie. În democrație nu gustăm la fel prostia stropită cu maliție.
Și apoi drepturile revoluționarilor. Mulți chemați, puțin aleși. Atâta au învârtit, vreme de 30+ ani, asociațiile lui pește-prăjit, institutele făcute pe genunchi de diverși arhitecți ai zâzaniei, că în cele din urmă mai c-ai zice că vreme de o săptămână, în România, a plouat cu eroism dar numai unii au ieșit cu cămașa apretată din asta. La vreo 10 ani după aceea s-a născut specia de ”mare revoluționar cu rol determinant”. Înțelegi sarcasmul? Rol determinant.
Randuri pentru o alta ”duamna”... a politicihiei romanesti. Pana mai ieri credeam ca Dancila va ramane etalonul ”intelighentiei” in politica damboviteana... dar de ieri, serios, cred ca ”blonda de la senat” a depasit orice record... De aceea am si eu ceva a-i transmite:
RăspundețiȘtergereEste o imbecilitate, madam. Este genul de declarație boantă de orice logică, rațiune ori empatie pentru care, mai apoi, îți iei o vacanță prelungită de la viața publică, eventual te reprofilezi pe-o cracă socială mai adecvată, dacă se poate ecarisaj, deratizare sau parcuri și grădini. Pe vremuri, în copilăria mea, îi spuneam ”muci în fasole” sau ”oiște în gard”.
Astăzi nu mai folosim astfel de colorate expresii. Astăzi vorbim răspicat. Nu mai bine scuipai mata pe steag, fix în locul ăla unde-ar trebui să fie gaura? Adică acolo unde-ar trebui să ai măcar un pic de suflet, că doar mata ești cu galben și albastru, roșul e la ceilalți.
Nu, nu adversarii dumitale politici. Ăia care și-au vărsat roșul pe caldarâm în 1989.
Foarte bun si foarte directa abordarea.... in rest, Dumnezeu sa-i odihneasca!
RăspundețiȘtergereAcest material, ma duce cu gandul, la eroii adevarati, ai revolutiei... un nume doar: Radu Chesaru....
RăspundețiȘtergereCand am gandit si facut acest material, nu ascund faptul ca, in primul rand, la el m-am gandit... In rest, Dumnezeu sa-i tina, pe toti, in Dreapta Sa...
ȘtergereBuna evocarea ta, dar si comentariile sunt consistente!
RăspundețiȘtergereBuna legea pentru faptul ca mentine in discutie tema evenimentelor din decembrie '88, fapt care provoaca in continuare dezvelirea adevarului si continua pozitionare si repozitionare a oamenilor . Felicitari pentru articol !
RăspundețiȘtergereAlta ora de istorie degeaba.
RăspundețiȘtergereBun articol
RăspundețiȘtergereFoarte emoționant acest articol, de Crăciun! Să vă dea bunul Dumnezeu tot ce vă doriți mai mult și mai mult! Crăciun fericit!
RăspundețiȘtergere... bun acest articol...
RăspundețiȘtergereAnul acesta, chiar ne-ai "rasfatat", cu de toate.Craciun linistit!
RăspundețiȘtergere