Iar citatul, pe de a întregul sună aşa: "„Ce oameni excepţionali trec pe lângă noi, anonimi, şi noi admirăm prosteşte atâţia neghiobi, numai pentru că au vorbit de ei presa.... "
În postarea de azi... voi căuta a fi scurt.... ceva în OGLINDĂ; şi vă las pe fiecare dintre voi ... a trage singuri, neinfluenţaţi... eventualele concluzii.
Primul nume se numeşte VIOREL SPETEANU... un banal profesor de istorie. Iată filmuleţele de mai jos:
- Primul....
Asta, ca şi "CARTE DE VIZITĂ". Urmează apoi, ca o "Concluzie Personală" ... şi....
- FILMUL DOI
MORALĂ... SINE DIE: „Dacă poporul român dispare de pe faţa pământului şi rămâne o carte a lui Eminescu, lumea va şti cine au fost românii.”(MIRCEA ELIADE)
NOTA BENE: Mircea Eliade este considerat a fi unul dintre scriitorii geniali ai României care a lăsat în urma sa, pe lângă operele literare, și câteva vorbe pline de înțelepciune, care au devenit adevărate maxime!
Salutari domnului profesor Viorel Speteanu!
RăspundețiȘtergereExcelent material
RăspundețiȘtergereFoarte buna ideea, chiar sustenabila!
RăspundețiȘtergereDureros de adevarat... sa spui ca nu cunosti Eminescu
RăspundețiȘtergereBravoo... bun si corect demers!
RăspundețiȘtergereDaca nu s-ar intampla la noi si tot ar fi trist!
RăspundețiȘtergereCiudata realitate.Salutari din Hateg!
RăspundețiȘtergerePe cat de interesanta pe atat de dură aceasta postare. Si vad si reala. Dar, din acelasi scriitor iti mai ofer inca cateva citate:
RăspundețiȘtergere1.În societăţile aşa-numite „primitive”, orice secret este o primejdie. 2.Lucrul tăinuit devine, prin simpla lui tăinuire, primejdios omului şi colectivităţii.
3.Destinul este acea parte din timp în care istoria își imprimă voința ei asupra noastră. De aceea trebuie să-i rezistăm, să fugim de el, să ne refugiem în Spectacol.
Fiecare dintre noi este un mic haos.
Bine ales acest exemplu, nu este unul discutabil... ci mai curand unul "irefutabil". Uite inca cateva... din acelasi autor: "Experiența este singura în stare să ne ofere informație reală despre viață!"; "A face acte nesancționabile, nu înseamnă a fi liber."; " A evita ridicolul însemna a refuza singura şansa de nemurire."
RăspundețiȘtergereUite, am sa incerc a raspunde la acest sa-l numesc Editorial, dar prin anumite citate; urmand ca tu sa vezi ale cui apartin! Ok, asa?! E consistent editorialul tau, observ deja si multe reactii ... dar sa-i dau drumul: Pe pământ omul e dator să trăiască numai viața. Moartea lui adevărată o va trăi în cer. Dacă încearcă să trăiască moartea pe pământ, păcătuiește și se mistuiește în deznădejde. Și atunci, nici nu trăiește cu adevărat, nici nu moare. E ca un fel de strigoi.
RăspundețiȘtergereVirtutea magică a aurului şi jadului se aplică şi dincolo de viaţa biologică.
Dar e atât de dureros şi greu să nu crezi în fericire. Pentru cei mulţi, fericirea ajunge chiar un sens dat existenţei. Cu atât mai rău pentru ei. Fericirea nu poate fi cunoscută, valorificată şi stăpânită decât după ce te-ai îndoit de ea.
Stângăciile, că și timiditatea au un farmec discret prin surprizele pe care le provoacă, prin panica naivă care o răspândesc.
În iubire ne deșteptăm totdeauna prea târziu.
Dar libertatea nu înseamnă libertinaj, libertatea instinctelor oarbe, trăirea în hazard și în eventual.
Viaţa e ca o femeie pe care o iubeşti şi care te înşeală. Toată ura ce o îndrepţi împotriva ei e în fond tot dragoste…
A trăi cu ziarele înseamnă a te imbeciliza.
În societăţile aşa-numite „primitive”, orice secret este o primejdie. Lucrul tăinuit devine, prin simpla lui tăinuire, primejdios omului şi colectivităţii.
Destinul este acea parte din timp în care istoria își imprimă voința ei asupra noastră. De aceea trebuie să-i rezistăm, să fugim de el, să ne refugiem în Spectacol.
Fiecare dintre noi este un mic haos.
Experiența este singura în stare să ne ofere informație reală despre viață!"... Succes in a descopri autorul acestor citate. P.S: Nu va fi atat de greu. Dupa amiaza linistita, Luca.
Nu e rau deloc acest material....
RăspundețiȘtergere