luni, 11 noiembrie 2024

Se aruncă, sau nu... MIRCICĂ(GEOANĂ)... din cursa electorală?!


Iar asta,(foarte) sincer mă întreb: cu, sau făr de "PARAŞUTE"...?! Atât la propriu, dar şi la figurat!... Iată, mai jos un prim ARGUMENT... 

    Deja am CURAJUL... cu domniile voastre, ca să fiu "TATĂL OMIDOI" şi să vă spun şi că "LASCONI... dragostea PRO"... va ieşi subit din luptă. 

    Cei, din LEREŞTI... ARGEŞ; doi paşi mai la vale, de CÂMPULUNG MUSCEL... se pare că i-au sugerat aşa ceva!


    P.S: Cât priveşte pe MIRCEA... "MIHAELA DRAGOSTEA MEA... " aceasta nu a mai fost văzută, pe lângă el. Adică, pe lângă "casa domnului"! 

    De ce? Simplu; MIRCICĂ s-a împotmolit prin "PARCĂRI"... Vorba aceea, cârcotaşă: "CEL MAI TARE... DIN PARCARE, DAR PARCAREA... PĂREA GOALĂ"!

vineri, 1 noiembrie 2024

BUNA DIMINEAŢĂ, VIATĂ!

Cumva credeaţi că aţi scăpat de mine? Ei bine, nu v-aţi înşelat.... CAMPANIA ELECTORALĂ... mă face a fi cât se poate de "DISCRET".... Aşa că... până la FINAL de decembrie...să ne aşteptăm la note din partea "duzilor".... dar şi a dulapurilor din lemn, lemn de dud. Căci, nu-i aşa, "pretenii"(chiar) ştiu de ce! Aţi auzit de ANALFABETUL FUNCŢIONAL?!Nu, sau nu încă?!

Dureros ..sau nu, dar analfabeții funcționali sunt printre noi, ei nu stau izolați în sate colorate, uitate de timp și de infrastructură. Analfabeții funcțional lucrează în administrațiile urbane, în companiile multinaționale sau sunt mici întreprinzători privați. Ei sunt prezenți și activi pe facebook, pe insta sau pe Tinder.

E plin de analfabeți funcțional în jurul nostru, cu toții am cunoscut o grămadă, în familie, la școală, la liceu sau la facultate, la țară, prin cartiere, prin vacanțe sau pe la televizor. Unii ne-au rașchetat parchetul, alții ne-au ondulat părul, unii ne-au controlat biletele, iar alții ne-au condus țara, făcând parte din parlament sau guvern.

Jumătate dintre români, va vine sau nu a crede, pot intra in categoria de  analfabeți funcționali.   

Vreti un exemplu? Cel mai cunoscut dintre ei este Bulă, cel pe care îl știm. Cu toții am fost cu el în clasă.

Definiția uzuală a analfabetismului funcțional este incapacitatea de a înțelege ideea unei povești. Adică e atunci când citești un articol în ziar și nu înțelegi ce vrea să spună autorul. Astfel, diferența între un analfabet și un analfabet funcțional este că analfabetul nu știe literele. Asemănarea este că niciunul nu înțelege cam nimic din seria de semne dintr-un paragraf, precum acesta, chiar dacă analfabetul funcțional îl poate citi, respectiv poate pronunța sunetele aferente silabelor din text. Conținutul propriu-zis de idei al unui text este inaccesibil ambelor categorii de analfabeți. 

 Aberația comunistă a funcționat în România timp de 25 de ani, condusă de un cuplu de analfabeți funcțional. În această perioada, nenumărați analfabeți funcțional au devenit directori în majoritatea fabricilor, spitalelor și școlilor, doar pe baza loialității lor la Partidul Unic. Modelul analfabetului funcțional de succes s-a diversificat după Revoluție atunci când, în vidul legislativ și ideologic al anilor 90, diverși analfabeți funcțional au devenit populari, pentru performanțe sportive, muzică lăutărească sau doar pentru tupeu. Ani de zile, mass-media ne-a demonstrat cu vârf și îndesat că analfabetismul funcțional nu reprezintă un impediment în calea succesului.

v  

    Un sistem comunist de învățământ, bazat pe alfabetizare forțată, cu fabuloase rezultate fictive, în fond incompetent și corupt, formează până în zilele noastre, analfabeți funcțional deghizati în absolvenți de școală, cu diplome în regulă. Elevi care au intrat cu nota 3 la liceu, care au copiat la bac și care au absolvit, plătind, facultăți private, își flutură diplomele aferente, însă nu pot extrage numitor comun sau relata ideea principală a unui text de o pagină.

Analfabeții funcțional sunt, în general, persoane dogmatice, educate tribalist și greu adaptabile în comunități mari.. Sunt conservatori ai valorilor simple, tradiționale, în forma în care le-au înțeles în copilărie. Schimbările de paradigmă îi înnebunesc. Căderea comunismului, ideologie care transformase meritocrația în dialectică, a confuzat complet o generație întreagă de analfabeți funcțional, care erau obișnuiți să funcționeze optim, doar recitând câteva discursuri simple. Ulterior, consecințele tranziției, aşa cum au fost Caritas, ori falimentul băncilor, sau devalorizarea galopantă a banilor din anii 90, toate acestea le-au accelerat confuzia...  acestor oameni. Aderarea României la UE este un fenomen imposibil de înțeles de către ei.

Analfabeții funcțional sunt ori sceptici la orice, ori creduli din cale-afară. Ei nu reușesc să urce mai sus de cea de-a doua treaptă a piramidei lui Maslow, adică energia lor se consumă integral pe îndeplinirea nevoilor naturale, de bază. Nevoile psihologice se manifestă rar, iar exprimarea lor este, așa cum am văzut, dificilă.

Analfabetismul funcțional mondial, estimat de diferite studii, variază mult, de la Finlanda (4%) și SUA (14%), până la Brazilia (70%). În UE, România și Bulgaria se luptă pentru ultima poziție a clasamentului (50%). Recentul test PISA ne-a confirmat tuturor că, și din urmă, vin aceleași procente statistice.

Un analfabet funcțional semnează într-o viață sute de documente oficiale, fără să înțeleagă concret, ci doar în linii mari, conținutul textelor sau efectul semnăturii sale. Social, consecința cea mai îngrijorătoare este efectul electoral al acestei jumătăți de populație. Ca peste tot în lume, legile actuale dau drept de vot tuturor adulților, chiar și celor care habar nu au ce fac. Milioane de analfabeți funcțional votează fără să înțeleagă cum funcționează, de exemplu, un parlament sau un partid politic, și evident, fără să înțeleagă utilitatea sau consecințele votului lor. Spre exemplificare, vă rog a vă uita la materialul video, de mai jos....


 Dar, despre toate acestea om tot vorbi, om tot cugeta, chiar din faţa duzilor, sau (poate) nu... Din faţa unor palate... sau cocioabe! Salutare neică... şi noroc!.... NOROC BUN!

duminică, 29 septembrie 2024

55 ... o cifră prag; sau doar un număr... din C.I?!


Asta da întrebare! Voi ce   părere aveţi? Aştept comentarii... bune, sau rele.
 
 Voi veti decide


Duminică liniştită...tuturor!

joi, 19 septembrie 2024

România: Inundaţiile... "Rezbelul" şi CSAT-ul=???

Postarea de azi, nu de mâine sau de aiurea a fost făcută având ca şi "PRICINĂ" asta... INDUSTRIA DE APĂRARE... Dar a intervenit şi INUNDAŢIA... cu sinistraţii de la graniţă... şi nu numai. 
 

Veţi vedea un material video... cred eu şi chiar "ISCĂLESC"; ca fiind unul de colecţie... în care veţi vedea cum stau lucrurile... in EXTENSO... M-am chinuit, cât am reuşit  şi E.U.... a "CĂTA" lucrurile... Fiţi atenţi la ceea ce declară domnul BUCUROIU, în numele membrilor de sindicat din apărare. Luaţi, dacă vreţi ca un prim "SONDAJ", unul la "cătarea" grijilor noastre, comune... Veţi putea trage singuri concluziile, iar mai apoi, fiţi atenţi; la un alt "PULS"

 

 Unul SOCIAL, despre cum stă treaba cu sinistraţii; modul cum acestia sunt trataţi... de AUTORITĂŢI!



Un interviu - un lider sindical - multe intrebari si ceva raspunsuri

    Succes cu CSAT-ul; vedeti cum puneţi note... mass-media-ei.... autohtone. Sau, te pomeneşti PAHONŢULE, cum că ai renunţat la astfel... de OBICEIURI                               

  Geal.  T. INCICAŞ                                          Ex secretar NATO - M. GEOANĂ

sâmbătă, 7 septembrie 2024

Dreapta românească... nu-i ca stânga

"Cum nici vara, nu-i ca iarna!"... parcă aşa ne grăia cândva, un ex primar smardoi, unul de Bucale! Tot aşa cum; TERHEŞ, dar nu ex fotbalistul, ci europarlamentarul a ajuns să fie președinte al Partidului Național Conservator Român

Acesta chiar a declarat că:  „Este un partid nou, co-fondat de unul dintre urmașii lui Simion Bărnuțiu“... asta anul trecut... iar anul acesta visează la funcţia de "SEF DE COLONIE".... din partea CONSERVATORILOR... Cum ar zice nea Ion, din dealul satului: "GOOD JOKE..."


Însă, tot răsfoind presa vremurilor, când de la DREAPTA spre STÂNGA... când invers, iată cum am descoperit un nume, pe nedrept uitat: CORNEL BRAHAŞ... Şi al său partid, în care l-a atras, la momentul (oportun... cred E.U); chiar şi pe RADU VASILE... A facut si un mic congres, unul de operetă, pe la BRAŞOV.... Mai jos, iată câteva din bârfele vremii: 


  • ÎN LOC DE CONCLUZII....

Mai jos, iată un filmuleţ în care şi "făneii" de la H(aur); dar şi sifoanele gen TACHE, ori LGBT - uri, de prin presă... gen TVR...  să ia aminte. 

    Că tot vorbim de TVR, sunt tare curios cum vor scoate "CĂMEŞA",cei din condeucerea institutiei, după ce "DUAMNA"care l-a agresat pe MARIAN OLOIANOS... este dovedit psihopată, azi are  o brăţară electronică, la picior pusă. Motivul: HĂRŢUIRE... 

Dar, haideti să vedeţi acest film...  ce am fost....şi unde s-a ajuns... pe partea aia; aia.... DREAPTĂ

Cearta ca la usa cortului intre actuali si fosti lideri ai Partidului Popular din Romania. Fostii sefi ai popularilor, care au imbracat haina democratilor, Radu Vasile si Sorin Lepsa, au navalit peste actualul lider, Marcel Samson, cerandu-i sa stabileasca cine si ce revendica din averea partidului. Cand cearta era in toi, la locul faptei a aparut si Cornel Brahas, fostul sef al Dreptei Romanesti, pe scheletul careia au aparut popularii. „Nu va mai certati ca la usa cortului. Mai bine revendicati averea lui Burebista. Va trimit eu la profesorul de arheologie Dan Capatana, care are foarte multe oale sparte din perioada dacica si acolo puteti sa vedeti daca sunteti daci si sa vi le impartiti. Un ciob tu, Vasile, un ciob tu, Sorine si un ciob tu, Marcele”, le-a spus ironic, Brahas. (A.M. Press)
Citeşte întreaga ştire: BARFE, BARFE: Popularii revendica averea lui Burebista

vineri, 30 august 2024

Podul de piatră; ăla a lui Fane "Babanul"... ăla(inca) NU s-a dărâmat!!!!

Unicul Pod construit de Ștefan cel Mare, care există și este funcțional până în ziua de azi. Au trecut peste 500 de ani, iar eu azi liniștit am trecut cu mașina peste podul construit de Ștefan cel Mare.  Aici, nu departe de locul unde s-a născut și copilărit marele Domnitor, pe malul răului Trotuș, în pădurea de alătuei, Ștefan cel Mare își antrena oastea sa. Iar seara, trecând acest pod, Domnitorul mergea la Biserică, unica Biserică construită de el în cinstea strămoșilor săi. 
 

    In satul unde s-a nascut. Când mergeți spre Onești din Adjud, la 10 km până în oraș, pe partea dreapta, găsiți aceasta capodoperă din sec. XV, Podul lui Ștefan cel Mare.
 Podul are o boltă în stil moldovenesc și la vremea lui era ceva foarte inovativ, pe timp ce alte poduri se construiau din bârne. 
  • Istoricul ... PODULUI
,, Podul de piatra ‘’ al domnitorului Moldovei , Stefan cel Mare din comuna Stefan cel Mare din satul Garbovana (Negoiesti ). Pe drumul ce leaga orasul Adjud de Onesti se afla unul dintre cele mai vechi poduri din Romania ,construit in anul 1495 de catre domnitorul Moldovei ,Stefan cel Mare pentru a facilita transportul drobilor de sare de la Ocnele de pe Trotus .
În urma unor legende se spune ca ,domnitorul cunoştea bine aceasta zona, petrecându-şi acolo o bună parte din copilărie, pe moşia de la Borzeşti a tatălui său, viitorul domn Bogdan al II-lea. Este posibil ca tânărul Ştefan cel Mare să fi trecut des spre herghelia domnească de la Căiuţi şi să se fi împotmolit vre-o dată în acel loc, cum este, la fel, posibil ca între anii 1493-1494, când s-a construit Biserica din Borzeşti „spre pomenirea răposaţilor strămoşilor şi părinţilor lor” (cum scrie în pisanie), localnicii, ori cei care transportau sarea, să-i fi solicitat construirea podului.
O alta legenda spune ca Podul, construit peste pârâul Gârbovana sau pârâul lui Vodă, aşa cum este cunoscut în zonă, foarte aproape de vărsarea acestuia în Trotuş, făcea, potrivit tradiţiei locale, legătura între localitatea Căiuţi, acolo unde domnitorul avea o herghelie de cai, şi un loc dintre versanţii împăduriţi din zonă, unde Ştefan îşi pregătea oştirea. „Este vorba de caii aceia de deal, de munte, de talie mai mica .
Pentru prima data apare acest pod intr-un hrisov domnesc ,in anul 1380 in care se pomeneste despre plata a 2000 de ocale de sare pentru constructia acestui pod de piatra de la Garbovana .
Este descris întâia dată, Podul de piatra ceva mai detaliat, de catre Constantin I. Istrate (1850-1918), ca fiind construit din “bolovani rotunzi”, legați cu “mortar din var gros”; dar, tot el precizează că podul a fost refăcut în anul 1837 – în timpul domniei lui Mihail Sturza -, apoi în 1873 – când s-a construit șoseaua Adjud-Onești -, precum și în anii 1902-1903 .
Mesterii pietrari din vremea aceea au construit acest pod din piatra de râu si de cariera pe la anul 1493. Constructia a fost realizata din piatra bruta, cu mortar de var gras, obtinut prin arderea pietrei de var adusa din padurile din amonte, de apele pluviale care se deversau în pârâul Gârbovanul.
Acest pod de piatra are o vechime de 520 de ani ,care se afla pe malul drept al raului Trotus ,pe paraul lui Voda sau paraul Podului numit de catre localnici.
Podul de piatra si-a demonstrat rezistenta si in timpul celui de al–II-lea razboi mondial cand a fost tranversat de tancuri si masini grele de trupele romane .
Cu ocazia reparatiei care a avut loc în timpul domniei lui Mihail Sturza (aprilie 1834-iunie 1849) a fost ridicat un mic monument spre pomenirea cladirii podului, acesta fiind distrus odata cu construirea liniei de cale ferata. “Bine ca cel putin a scapat podul”, remarca doctorul C. I. Istrati cu tristete .
O alta reparatie a avut loc în anul 1873 când s-a construit soseaua Adjud-Onesti, apropiindu-se nepermis de mult de prima cornisa a podului.
Dar cea mai importanta refacere de pâna atunci a avut loc între anii 1902-1903, fiind ca malul pe care era soseaua se darâmase din cauza Trotusului. Atunci s-au facut un dig de aparare si doua diguri laterale unite de un palier. Pentru consolidarea podului la aceasta reparatie s-a folosit ca liant cimentul si bolovani rotunzi de piatra pâna la 800 kg fiecare.
Ultima reparatie a podului s-a facut în anul 1982, când a fost refacuta zidaria prabusita la culee, bolta si timpane si s-a executat un dalaj de piatra peste umplutura de pamânt a boltii.
Podul de piatra al lui Stefan cel Mare masoara o lungime de 14 metri,8 metri latime , 11 metri inaltime iar deschiderea boltii este de 5.80 de metri si este singurul pod pastrat inca de pe vremea voievodului .
Din păcate, soarta podului de la Gârbovana este similară cu cea a podurilor de la Zlodica (judeţul Iaşi) şi Turtureşti (judeţul Neamţ), atribuite, prin tradiţie, aceluiaşi mare voievod moldav.
Podul de la Zlodica (comuna Cepleniţa) a fost ridicat din porunca domnitorului pentru a consolida drumul de legătură între Cotnari şi Hârlău, cunoscut în epoca ştefaniană ca „drumul vinului“. Este construit din piatră de râu cioplită, material foarte utilizat şi astăzi în zonă, iar în vecinătatea sa se află un beci din lespezi de piatră albă, despre care se spune că ar fi aparţinut unui vechi han.
Destul de ruinat astăzi şi pe jumătate îngropat în pământ, podul de la Zlodica este înscris în lista monumentelor istorice de categoria B din judeţul Iaşi. Peste el trece azi drumul de ţară ce duce la bisericuţa de lemn din Zlodica, ridicată la anul 1543.
 

Ştefan cel Mare a mai construit un pod de piatră şi la Turtureşti (comuna Girov), azi un cătun aflat aproape pe cale de dispariţie, deşi se află la doar câţiva kilometri distanţă de oraşul Piatra Neamţ. Pe coasta Turtureştilor trecea, în vechime, drumul pe care voievodul Ştefan călătorea atunci când mergea de la Curtea Domnească din Piatra Neamţ către Iaşi (prin Tupilaţi şi Hanu Ancuţei). Pe acest drum se pot vedea azi, din păcate, doar ruinele rămase din acel pod.
  • IN LOC DE ...CONCLUZII 
Astăzi, deşi este monument istoric de categoria A, făcând, deci, parte din patrimoniul cultural naţional, Podul lui Ştefan de la Gârbovana este tratat cu o dureroasă indiferenţă de autorităţile locale ,aflat la doar câteva sute de metri de DN 11 A, drumul naţional ce leagă Adjudul de Oneşti In prezent acest pod are statut de monument istoric si se poate vizita . Accesul la acest obiectiv turistic se face din Bacău spre Oneşti pe DN11/E574 – 50 km, stânga în Oneşti spre Adjud, pe DJ 119 E – 16 km pana in localitatea Caiuti .

duminică, 11 august 2024

Olimpiada... dincolo de cuvinte...

Motto: Enzo Ferrari a spus odată:    „nimeni nu-și amintește cine a luat locul doi”.  Dar în cazul lui Yusuf Dikeç, nimeni nu-și amintește cine a luat primul loc, nimeni nu vorbește despre cel care a luat primul loc!
 
  Scriam la începutul acestei ultime ediţii, a J.O... ceva la genul: QUI PRODEST... J.O?!... Şi iar... ori AGAIN, E.U.  unul pare că am avut  dreptate! Dar ştiţi ce este mai NOCIV, nu musai... mai rău?!

După Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici, nimeni nu va mai posta poze cu el (cum am făcut si cu Simona Halep), ne vom găsi alte subiecte cool prin care să primim mii de like'uri”, atragea atenția psihologul Mihai Copăceanu. Acesta observa că „tot Facebook-ul e plin cu David Popovici de parcă noi am câștigat medaliile la Olimpiadă”.

Tot Facebook'ul e plin cu David Popovici de parcă noi am câștigat medaliile la Olimpiadă. Toți ne folosim de faptul că suntem mari români și patrioți. I'am urat mult succes și I'am scris felicitări. Zic să stăm liniștiți că David Popovici nu ne va citi statusurile noastre pline de mândrie, nu are timp nici de comentariile de pe propria sa pagină. De ce? Pentru că băiatul muncește și muncește mult cu o exemplară modestie. Tace și face”, a scris psihologul Mihai Copăceanu, într-o postare, chiar pe pagina sa de Facebook.

Psihologul afirmă că lecția pe care ne-o dă campionul la natație „nu este despre România, despre tricolor, nici despre performanță la cel mai înalt nivel, ci despre muncă și seriozitate, despre bun simț și modestie”, adăugând că „dacă am înțelege acest aspect ar fi îndeajuns”.

  • Un primar... tolerat politic; (ne)manjeste EROII... de la Paris

Şi, de parcă asta nu ar fi de ajuns, primarul din VATRA MOLDOVITEI... imediat ce ANCUTA BODNAR a reuşit argintul... s-a şi grăbit a -şi ridica singur statuie, pe efortul si munca acestei sportive... Iata ce posta, cred eu ca si material plătit, în "SUCEAVA LIVE" „Ai reușit să faci cinste nu doar comunei Vatra Moldoviței, ci întregii națiuni”. Dublat de o poza a primarului, in oglinda, cu a CAMPIOANEI, noastre, din Bucovina... 

Am dorit a afla si opinia oamenilor din localitate cu pricina si am apelat la domnul ANGHEL NICOLAE STIBLEI, o recunoscută PORTA VOCE a instinctului de LIBERTATE, care încă (se) mai există, în localitatea bucovineană. Iată ce mi-a declarat acesta :


"Materialul de pe Suceava Live e clar făcut la comanda,dat faptul că acolo e Raluca Bercea...
Faptul că în poza de  la știre e și Ilaria Pușcă,fosta șefă a PSD Vatra Moldoviţei, arata pupincurismul doamnei fata de cei de la (încă)putere!? Si este clar că, mesajul nu a fost cu cuvintele edilului;el nu știe să lege o propoziție dintr-o compunere de clasa a 2-a. În situația de față, cea a faptului că Ancuța ii este consateanca,el nu are ce face și cu aceasta ocazie încearcă și el să își facă imagine pe munca și trudă campioanei,din Vatra, care chiar este de aur.
    Dacă edilul ar fi fost,așa cum chiar el spune; onorat și mândru cu adevărat de rezultatele ei, poate ne-ar spune și câte medalii are Ancuța in palmares, la cate competiții a participat. Dar, mai ales și cu ce a sustinut-o el, pe Ancuta,  în toată cariera ei."

Ceea ce insa, nu se vede, ori foarte putini stiu... asta, ca sa fim cinstiti, pana la capat este faptul ca, acest domn SAGHIN a mers cu, ideea de IMAGINE publica personala, pe SPATELE altora; pana la capat... si a TRANTIT o asa zisa SALA A SPORTURILOR, cu numele CAMPIOANEI... pe un tăpşan(islaz), de toata frumusetea... unde singurii care par a face sport, nu sunt decât câteva vaci şi boi pripăşiţi, de prin părţile acelea. 


 

  • REVENIRE

Acuma, hai să ne întoarcem la postarea domnului COPÂCEANU... şi sa privim cu alţi ochi, spusele acestuia:

 

 

Noi nu putem învăța de la el despre performanța sportivă, pentru că majoritatea dintre noi facem performanță sportivă, nici măcar sport. Câți dintre noi facem sport ? Iar performanța sa nu este a unei țări, nu este a noastră, nu e performanta României, este rezultatul muncii unei singure persoane, este performanța individuală a lui David Popovici. Atât. El a înotat.

Ce e trist că după Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici, nimeni nu va mai posta poze cu el (cum am făcut si cu Simona Halep), ne vom găsi alte subiecte cool prin care să primim mii de like'uri”, a mai susținut psihologul.

Specialistul afirmă că ar trebui să ne facem datoriile de bază, atrăgând atenția asupra educației, dar  și a  bunelor maniere.  Dar să şi privim, cu mare atenţie, spre lecția pe care ne-a dat-o sportivul, una care: „a scris puțin, dar a făcut enorm”.

Ca buni români, am putea să ne facem datoria de bază a fiecărui român/om: să ne învățăm copiii să fie respectuoși, serioși, onești și muncitori, să-și respecte colegii și profesorii și poate să învețe, si noi să învățăm să salutăm pe stradă sau când intram într-un magazin, să ne comportăm civilizat. (...) Înainte de a ne exprima superficial românismul pe Facebook, haideți să ne comportăm uman pe stradă și în trafic și poate să vorbim mai puțin și să facem mai mult. Ceea ce ne învață și David Popovici care a scris două cuvinte pe Facebook după ce a devenit campion olimpic”, a spus Copăceanu, subliniind că sportivul: „A scris puțin, dar a făcut enorm! Asta e lecția pentru noi”.

  • MORALA

    Dincolo de (toate) cuvinte(le)... si de DERAPAJELE arătate cu acest prilej... cred că am putea medita "O LEACĂ", nu mai mult, la aceste adevaruri; scrise, dar si vorbite: "David Popovici nu ne va citi statusurile noastre pline de mândrie, nu are timp nici de comentariile de pe propria sa pagină. 

    De ce? Pentru că băiatul muncește și muncește mult cu o exemplară modestie. Tace și face”. 

    Cam la fel şi-n cazul celorlalţi sportivi: 

"Mei" Flutur et comp... v-aţi prins?!