miercuri, 14 martie 2012

Frica

Sursa a tot ceea ce exista ne iubeste pe toti in mod egal, dincolo de cuvinte si etern. Cand te conectezi la acea iubire, o iubire neconditionata, pur si simplu nu mai poate exista frica si teama. Stii ca nu exista nimic de ce sa te temi. Acest sentiment este o creatie a noastra si ne sta in putere sa-l de-materializam. A fi fara frica nu inseamna a nu mai fi vigilent. Nu trebuie sa fii infricat pentru a cunoaste consecintele unor lucruri pe care sa le evitam. De fapt, frica este deseori cauza unor evenimente neplacute, nefiind ceva care sa ne protejeze de ele.
Razboiul este in mare masura manifestarea fizica a fricii. Este la polul opus iubirii, increderii si respectului – pazitorii impotriva razboiului si dizarmoniei. Daca indepartam frica din fiinta noastra, indepartam contributia noastra la frica din lume. Daca indepartam frica din lume, razboiul si dizarmoniile vor disparea. Totul depinde de noi!

Frica este legata de o lipsa de respect si pretuire de sine. Toate trei sunt rezultatul cautarii de confirmari in exteriorul nostru. Singura persoana pe care trebuie sa o convingeti ca ceea ce faceti este bine, sunteti chiar voi. Desigur ca trebuie sa luam in calcul toate punctele de vedere si toate informatiile, dar daca sunteti acordati la acel flux intuitiv ce provine de la nivelele voastre superioare, voi si nimeni altcineva veti sti ceea ce este bine sa faceti si sa spuneti. De indata ce va veti da seama de acest lucru si veti trai aceasta realitate, nu veti mai sta niciodata in fata unei adunari gandindu-va la parerea lor, deoarece acceptati faptul ca au tot dreptul sa nu fie de acord cu voi. Este importanta doar opinia voastra despre voi.

Ce conteaza ce cred ceilalti despre tine? Oamenii isi schimba parerile mereu si, daca urmarim sa ne conformam credintelor invingatoare, noi devenim doar niste clone ale opiniilor altora – opinii deseori programate – in loc sa fim stapani ai propriei minti, inimi si ai propriului destin.

Nu trebuie sa va fie frica de nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu